мами в ГЪРЦИЯ

• 22 291
  • 307
  •   1
Отговори
# 45

Някой има ли от вас, който да е пътувал през тази година от Атина до София с автобуса, който тръгва от Атина в 17ч и кога пристига в София при новото положение - небавене за проверки?

Благодаря ви момичета за всичко! Много ми помагате!!!

Аз пътувах с този автобус през януари,в 5 следобяд тръгнахме от Атина и 9.30 на сутринта пристигнах в Стара загора.

# 46
Тeopr , благодаря ти за информацията! Реших да не ходя до София. Днес ще ми кажат дали има автобусна линия Атина - Русе и ако има добре, но ако няма с татито решихме да не си ... душичките и когато стане. То си има и хубава страна - ако остане за Великден в Гр ще си почине малко, от месец насам не е почивал нито ден и много ми е жал... Годпод си знае работата, ще се нареди. За куриер не ми се иска да плащаме 50 евро.

zenia_gm , А кога пристигна в София, към колко сутринта?

Още веднъж ви благодаря за подкрепата. Трогната съм. Целувам ви! Ще ви пиша как се развиват нещата. Страхотни сте!!!   bouquet   bouquet   bouquet

# 47
  • Гърция
liliana_R, куриера няма да ви излезе 50 евро. На мен ми бяха пращали документи в София, цената зависи от грамажа на пакета и разбира се от фирмата. Ако не се лъжа беше около 15 евро, ще ти кажа със сигурност ако те интересува.

# 48
Тeopr , и да ми кажеш точно - до София е друго, но за ориентир ми послужи. Даде ми идея да се поразровичкам за куриерски фирми и да питам каквото трябва. Благодаря много! (мисля че трябва да е до 30 евро за 1 лист  Thinking ), ще проверя.     bouquet

С риска да ви досадя ще ви кажа че досега звънях на куриерски фирми и в интернет разглеждах доста и установих, че единстено тези, които ме устройват във финансовата част не ме устройват като време за доставка до Русе - 2 дни до София и още 2 до Русе. То излиза почти същото като го пратим както си пращаме неща по принцип. Автобус Русе - Атина и Атина - Русе, съществува, но е 1 път в седмицата и той не ме устройва.
Като заключение - предлагам да не се занимавате вече с моя документ, че то на мен ми досади все с него да ви занимавам, представям си на вас какво ви е. Че аз превърнах тази тема в лично моя, а не е това целта. Изключително много съм ви признателна за всичките варианти, които ми предложихте. Нека да си помагаме взаимно, не всички да помагат само на мен  Blush . Страхотни сте. С радост ще се срещна с всяка от вас ако ми се отдаде възможност. Прегръщам ви  Hug . Хиляди благодарности!

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 16:31 от liliana_R

# 49
liliana_R  около 5 сутринта бяхме в София.
Искам да питам мога ли като отида в Гърция сега да си извадя някакво разрешително за работа и какъв е реда за тия неща,защото искам да започна работа в комотирио.Благодаря предварително.

# 50
Здравейте, мами!
Днес се видях с мама Mikki - мама на близнаците Стратос и Димитрис. Една лъчезарна, стройна и хубава мама. Много ми е приятно да си  общувам с други жени, съпруги на гърци, и да обменяме опит за двуезичните ни дечица. Края на март пътуваме за Атина, ще ми е приятно да се видя и с други от вас  Hug

# 51
  • Гърция
Искам да питам мога ли като отида в Гърция сега да си извадя някакво разрешително за работа и какъв е реда за тия неща,защото искам да започна работа в комотирио.Благодаря предварително.

До колкото ми е известно след присъединяването ни към Европа, Гърция въведе ограничения за работа за нас, така че би трябвало да се вадят същите документи като преди влизането ни.

# 52
  • София
Здравейте, мами!
Днес се видях с мама Mikki - мама на близнаците Стратос и Димитрис.

Да, видяхме се и се запознахме лично най-накрая и на мен ми беше много приятно  Grinning Олимпия и Коко са много сладки и красиви и с нетърпение чакат края на месеца, за да заминат при баба, дядо и братовчедите в Атина. Супер хубаво ще е, ако успеете да си организирате срещичка. Ще кажа и на една приятелка, дето е там.
Иначе ние плануваме идване до Атина в края април или през май за кръщането на племенника ни.
Лек и слънчев ден и целувки от Стратос и Митака  Heart Eyes Heart Eyes

# 53
  • София
Исках да ви попитам нещо, но забравих в предишния постинг...  Embarassed
Зная, че имаше някаква промяна преди година ли беше  newsm78 не помня точно... Та, по сега действащия закон в Гърция кои са многодетни семейства - с 3 или с 4 отрочета?

# 54
  • В подножието на планината

Здравейте,
  и аз се включвам-предстои ми пътуване за Родос(Bebolina)можем да се срешнем,ако имаш
  желание.Имам син,който ще е на 3 месеца по време на пътуването-чудя се как да пътуваме
  до там.Може с влак до Солун и оттам със самолет или направо от София със самолет,но доколкото
  знам няма директен полет и пак ще сменяме в Атина.Знае ли някой какви документи ще ни
  трябват?Бащата е в Гърция,без документи и в акта за раждане пише баща- неизвестен.
   И друго-каква е процедурата в Гърция ако бащата иска да признае детето?Не знам дали ще
   можете да ми отговорите,но ще се радвам ако дадете някакъв съвет.

# 55
има нов закон според който многодетни са семейства с 3 деца,но не всички помощи  им с е дават.
Най-добре  е да попиташ там,където могат да ти отговорят.
Знаеш надявам с е,че в Гърция всеки новоприет закон с е тълкува наново според потребностите:)
det,
Признаването на вече родено дете става само по съдебен път. Поне аз така мисля.
Но най-добре  еда се консултирате с адвокат.
Добре е ,че бащата е неизвестен,мисля ,че процедурата по припознаване ще е много по-опростена.
Вероятно ще продължи около 1 година. Може  по-бързо да стане,но във всички случаи е необходим адвокат.

# 56
 Zenia gm, до колкото знам сега може да се изкара само евро-карта,която е само за пребиваване,без право на работа.А за комотирио мисля ,че ще искат и документ за работа.

# 57
Поздрави от слънчев Родос!  Hug

det разбира се ,че искам да се срещнем и без това имам свободно време,докато започне лятото!Не знам кога ти предстои пътуването до тук,но ако е към май месец до тогава може и да пуснат чартъри Варна-Родос  (така ми се иска да стане),това го казват от години и се надявам сега след като вече сме в Евро съюза наистина да стане.Иначе за пътуването има различни варианти,но не знам ти какво предпочиташ,моя приятелка в момента е в БГ и ми беше казала ,че е намерила много ефтини билети за окло 220 Е отиване и връщане от Родос до София,което си е супер цена за самолетен билет,ако те интересува още нещо питай,ще се радвам да съм ти от полза  Flutter

# 58
Та, по сега действащия закон в Гърция кои са многодетни семейства - с 3 или с 4 отрочета?
Ооо, да не искаш да повториш близнаци и да станете миа мегали икогениа  Laughing

# 59
Привет мами в Гърция!
Извинявайте, че се намесвам в темичката брутално и ви отклонявам от вашето ежедневие .
Ние, немските мами,известни със знаменитото си чувство за хумор, провеждаме една кампания!
Една наша любима съфорумка се е кандидатирала за Мис Клюкарник! Молим за вашия глас!

Прилагам снимка на нашата фаворитка

Моля, гласувайте за Тризначката!http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174011.0
Е, кажете сега, не си ли струва да гласуваш? Три цици са това , не е шега!

Благодарим ви за подкрепата!  Laughing
Три пъти "ура" за гръцко-немската дружба! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт