Издръжка на студент

• 4 399
  • 86
  •   1
Отговори
Искам да попитам родителите на деца, учещи в друг град по колко пари им давате месечно за издръжка /без квартира, режийни, телефон/, за храна и джобни. Моето дете е момче и е студент в Пловдив.

# 1
И моят е в Пловдив, ама си живее вкъщи. Но ти тия разходи ги изключваш в питането...
Момче е, давам 350/месец, което включва и горивото колкото там си зареди на колата...

# 2
Ние даваме по 900 лв за месец, но все не му стигат.

# 3
От Бургас съм, но дъщеря ми е студентка в Пловдив. Единственото задължително нещо, което плащаме всеки месец е сметката й за телефона.  За поводи -  рожден ден, Коледа, или други подобни, превеждаме  пари. Оправя се сама, по нейно настояване и желание. Учи и работи.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 22:18 от Без цел

# 4
Даваме на сина ни 300лв за храна, 100лв за консумативи и други разходи. Токът, водата, квартирата и сметката за телефона ги плащаме отделно (150-200лв за квартира, със съквартирант е; 100лв за ток, вода и сметката за телефон).

# 5
Родителите дават,колкото могат да отделят.Добре е студентите да поработват поне почасово.Така ще научат стойността на парите.

# 6

Ти май и друг път си пускала тема, че искал кола и пр. Синът ти не е първокурсник, много го глезите. 900 лева са доста пари, има хора на работа ходят и взимат по-малко в края на месеца. Време му е, като не му стигат, да си намери работа.

# 7
Даваме на сина ни 300лв за храна, 100лв за консумативи и други разходи. Токът, водата, квартирата и сметката за телефона ги плащаме отделно (150-200лв за квартира, със съквартирант е; 100лв за ток, вода и сметката за телефон).
Как оцелява детето ви с 300 лв. за храна, това е чист глад, това са 10 лв. на ден. То е трудно да се побере в тях дори само за едното хранене през деня. Тази сума е неадекватна, страшно ниска е. И не, не говоря за ресторанти и социални контакти или да се хапва нещо по-така, които също са си в реда на нещата междувпрочем.

# 8

Ти май и друг път си пускала тема, че искал кола и пр. Синът ти не е първокурсник, много го глезите. 900 лева са доста пари, има хора на работа ходят и взимат по-малко в края на месеца. Време му е, като не му стигат, да си намери работа.
пуснала съм, то темата нон стоп стои. Преди малко звъним, закъснявал за лекции..хванал такси, а майка му се тръшка дали му стигат парите.

# 9
Оставете го по-самостоятелен.Смешно е голям мъж да уведомява майка си,че е закъснял и е хванал такси.
Преценили сте че можете да отделятеХХХХлв.Изпращате ги и сам да преценява как да ги харчи.Като не му стигат да отида да работи.
На вас,като не ви стигат,работодателя дава ли ви допълнително?
Подаръци по повод,някоя дрешка и това е.
И аз смятам ,че 900лв са достатъчни.

# 10
Оставете го по-самостоятелен.Смешно е голям мъж да уведомява майка си,че е закъснял и е хванал такси.
Преценили сте че можете да отделятеХХХХлв.Изпращате ги и сам да преценява как да ги харчи.Като не му стигат да отида да работи.
На вас,като не ви стигат,работодателя дава ли ви допълнително?
Подаръци по повод,някоя дрешка и това е.
И аз смятам ,че 900лв са достатъчни.
Проблемът е, че редовно звъни ден два предсрочно за пари. Преди 2 седмици отказахме. Пратихме го да си търси назаем, но мисля, че влизаме в друга схема -пари за материали за училище. Кога са материали, кога ще ни излъже..

# 11
Те са 900 лева само за храна и лични разходи. Квартирата, режийните и телефона му ги плащат отделно. Доста хора с тези пари и семейство издържат.

Спомням си в предишната тема, че искал кола, за да свалял жени. Тук грешката е, че го третирате като дете, а той иска хем да му покривате всичко като на дете, хем има нужди и желания на възрастен, който е решил да го удари на живот.

# 12
Каква специалност учи? Какви са тия материали за училище?!?

# 13
Каква специалност учи? Какви са тия материали за училище?!?
стоматология. Восъци, от сапуни дялкаха макети на зъби.

# 14
Ами дайте му заем от парите за следващия месец

Общи условия

Активация на акаунт