👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 11 219
  • 172
  •   1
Отговори
# 135
Момичета ,кажете нещо ефикасно за апетит , от 3 дни е на ясла и нищо не яде там.

# 136
Моето дете също не ядеше в яслата през първите 1-2 седмици, а в къщи нямаше проблем. После си прояде и там. Според мен си е част от адаптацията.
Иначе на голямата дъщеря съм давала какви ли не сиропи и ефект няма, но тя си е злояда.

# 137
Здравейте, да се включа и аз. Октомври месец започва ясла, много ме притеснява това, че не говори. Негови си неща и броене на английски, разбира, но не изпълнява освен ако той не иска да го направи. С гърнето нямах успех, но със седалката се получават нещата малко по малко. Nomadgirl. По назад видях, че искаше мнение за един сироп, давала съм и освен безсъние нищо друго не свърши.

Таа така, надявам се да започне  да говори когато тръгне на ясла, освен това е залепен за мен денонощно, има си всички зъби вече и не знам с какво да му оправдая поведението.
Надявам се всичко да се нареди и да започне да има конуникация вечр, защото май се очертава да става батко до година 🤭

# 138
Аз бих говорила с педиатъра за говора. На две години трябва да правят кратки изречения.

# 139
Би трябвало много неща , но всяко дете е различно. Някои дори на 4 проговарят.  То и някои майки трябва да готвят, а други да чистят, ама не го правят, нали...

# 140
Говорила съм с педиатър и съм го водила и на психолог. Няма проблем, просто той не желае

# 141
И моят син не говори с изречения. Казва думички, брои на английски до 5 и това е.
Далеч съм от мисълта да се притеснявам. Той разбира всичко, което му се говори, изпълнява "команди". С памперса сме до никъде, но и не си давам особено зор, защото все още няма признаци на готовност и не ми тежи да го мия и сменям. Ненаучило се дете на тоалетна - няма.
Яслата ще я пропуснем, както изглежда. Чакаме бебе през февруари и ми е по-спокойно да си го гледам вкъщи, да се наслаждавам на майчинството и, разбира се, да си спестя бацилите, които неминуемо ще ми носи.

# 142
Хубави новини за бъдещи бебенца. Честито, момичета 💐
И ние ще пропуснем яслата. Лични убеждения и не добри отзиви.
Иначе говори мнооого. Постоянния ѝ въпрос е “как”. За всяко нещо.
Още преди да навърши две години се научи да се люлее сама на люлките за по-големи деца. И сега прекарваме доста време на тях да се люшка сама.

# 143
Честито, момичета, усмихнахте ме искрено със сутрешното кафе. ❤ лека бременност и добри малки помагачи да имате! 😊
За говора отведнъж ще се отприщят. Поне при нас така се получи, комуникацията с други дечица в яслата също ни помогна.

# 144
Подкрепям мнението на номад Hug

Ирелиа,честито и леко бременеене Heart

# 145
Аз пък да се оплача, че сме в другият “филм” с яслата. Вече уж ходим трети месец, а реалността е: за Август 10 дни, за Септември 3 дни. Отива за няколко дни и теква жълто-зелен сопол, червено гърло, лекуваме, уж я оставям още поне седмица да укрепне малко и като я пусна е пак отначало.

# 146
Честито на всички бременеещи. Много хубави новини! Пухкав финал и грижливи каки и батковци пожелавам 😍
Ние махнахме памперса от раз. Явно си е бил готов. Пишка всякак - седнал, прав, на дъска, в гърне (в яслата)...🤣
Ходи на ясла от 3 дни и мисля, че добре се адаптира. Ако имах възможност и аз бих го пуснала директно на градина.

# 147
Моят не иска да яде нищо там,днес остана цял ден.
По-точно отказва детска кухня и готвеното ...
Ако имате идеи какво да правя,ще се радвам да споделите.
Жал ме е толкова време да не яде нищо ...

# 148
Това е форма на протест, ще мине. 😊
Нормално е някои дни да не яде конкретни неща, но няма как да отказва всичко всеки ден. Част от адаптацията е.

# 149
Моя тръгва на 1ви и мисля първите дни преди да отиде в яслата да му направя закуска вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт