👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 11 201
  • 172
  •   1
Отговори
# 120
Някой да си отглежда манекенче? Моля да ми препоръчате марка дрешки за дългокрака, но много финна госпожица. Принципно е за размер 86, но всичко й виси на кръста.

# 121
Rayy, на Okaidi и Mayoral имат копченца, които можеш да коригираш в талията. На little dutch също.

# 122
Ray, моята госпожица е такава. Последната половин година основно върви на височина. Да ти кажа аз набарах едно квартално магазинче с предимно български и турски дрешки. Клинчетата са с плътни ластици и обират. Та съветвам те да провериш и в такива. Изкачат интересни попадения от там.
За инфо вчера ходихме на последната полагаща се консултация, че все я отлагах, че беше болна. Аз мислех, че сме около 12 кг, но кантарът закова на 11 кг точно и е 91 см.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 14:37 от ttd

# 123
Моят е 90 см , 14,800 кг.

Успяхте ли да махнете памперсите?
Аз още удрям на камък.

# 124
Големи дечица. Моята госпожица е едва 11кг и около 86см.
Памперс слагам само по време на сън. Често следобед се буди със сух памперс. Иначе ходи на седалка за тоалетна. Нямаме гърне.

# 125
Ние все още сме с памперс. Не показва никакви сигнали на готовност за махане и не го насилвам
92 см е, 13.700 по последно измерване

# 126
Аз още не съм правила опит да махам памперса, а трябва. Сега за 2г на меренето беше 91см 13кг. За една година е пораснала 14см и 3кг, което според педиатъра е много. В къщи яде от всичко по много, в градината не иска да хапва нищо друго, освен хляб. В началото не искаше да спи, въпреки че в къщи сама си заспива. От градината казаха, че било защото вкъщи е в кошара, а пък там трябвало да спи на легло и ме помолиха ако мога и вкъщи да я слагам на легло. Интересно ми е другите деца кога ги местите от кошара в легло? Аз все си мисля, че преди 2г е прекалено рано.

# 127
Здравейте, моето момче е 93 см, 17 кг. Носи 98-104 като размер. Много обича да си хапва, доста си и цока още 🫣😅
Баткото ми е манекен и все му висят гащите, а иначе е висок 🤣 Майорал са по-вталени по принцип.
Предстои ни започване на ясла края на месеца и отсега ми се е свило сърцето...Хубавото е поне, че имат плавна адаптация с родител и няма да бързаме.
Иначе и ние нямаме гърне, ходи на седалка на тоалетната. С баткото пак така процедирах.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 10:08 от Ариеллл

# 128
Нашето момиченце е 10 кг, 84 см висока. Подариха ни сега едни турски клинчета и наистина добре й застанаха. Имаме дънки на Okaidi, стягам ги в талията, но на дупето съвсем грозно висват.

# 129
Само ние ли още сме с биба , а и д памперс... Тръгне ли да си ляга си я търси, навик, но и ако се събуди през нощта и му е паднала, започва да я търси и плаче...

# 130
И Сави спи с биба още. Иначе през деня не я ползва. Не знам как ще я отуча. Кака й я махна преди годинката, без драма.

# 131
Lilium, и ние сме с двете още. Биба само за заспиване, но си я търси. След като се унесе я махам. Преди последните зъби сякаш беше пред отказване (обеден без биба, вечер пропускаше често), но със започването на яслата нуждата като че ли се увеличи стократно.
Памперс също има, но поне някакъв напредък има, че започна да сяда на гърне.

# 132
И ние сме с памперс. Засега не иска гърне. По-напред писах.

Иначе нашият тежи  11.800 кг. 90см

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 15:38 от Jupiter sea

# 133
Lilium, + 1. По интересното, че на яслата бибата не я търси, заспива си без нея, вече и не слагам в раницата, но в къщи като кажем, че ще лягаме освен две мечета, задължително търсим и бибата. Още вади кучешки зъби и много се чеше на нея в просъница, но съм решила, че пробият ли и я скривам.
За памперсът също сме далеч от махането, но и аз честно казано не искам да си причинявам моментът със слагането на обикновени гащи и да чакам, опикавайки къщата да се усети и схване концепцията. Нямам нервите и за това.

# 134
Lilium, ние сме още с памперс. 😭Пробвах да махна дневния, три дни имахме драми. Знам, че е кратко, но тя изпадна в истерия и реших, че не е моментът. Иначе на гърне ходи у дома, но опитите да излезем с памучни гащички и да върши работата навън в сгъваемото гърне завършиха със стрес за нея и мен, макар, че 1 път се изпишка и 1 изака.

Само ние ли още сме с биба , а и д памперс... Тръгне ли да си ляга си я търси, навик, но и ако се събуди през нощта и му е паднала, започва да я търси и плаче...

Общи условия

Активация на акаунт