👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 11 225
  • 172
  •   1
Отговори
# 150
И аз правя закуска,но пак стават около 6,7 часа,в които не яде...

# 151
Еехее честито и леко бременеене момичета!!!
Аз пък хем скам хем немога да се престраша нещо… Незнам как да го отуча от навика като не му е интересно да неиска да го нося наръце…. Само аз и никой друг:( Но вече си тежи и ми е трудно повече от 30ина мин да го устисквам на ръце. Има триколка, която подкарва само вкъщи. Пропускам яслата нещо й нямам доверие и не ме убеждават всичките й плюсове за развитието на децата там Wink
За говоренето- предимно той нещо си пелтечи, когато поиска казва нещо си и толкова. А разбира всичко и когато иска изпълнява, когато неиска просто казва “не” и точка. Май ще излезе характер.
Хранене- ами яде четири пет неща и нищо друго.
Много обааче се сърди и протестира, когато нестава неговото и са страшни тръшвания рев и най- гадното е, че си бие главата във всичко що намери… От нас не го е видял…
Обожава животните и моторите и колите и книжките хахахах. Всякакъв размер топки постоянно са му в краката и дриблира шутира въобще тича и дивеее хахах- но нали за това е малко дете Simple Smile
Памперс- не съм пробвала да махна все още- само всеки път когато баща му отиде до тоалетната, аз му съобщавам че “тате пишка и гащите му са винаги сухи и не е необходимо да ги сменяме по няколко пъти наден”. За това се сетих.
За бибата- взела съм горчив лак, но си стои в чантата. Ползваме я само вечер и през нощта, когато се събуди я търси…

# 152
Нашата дъщеричка от 2 седмици ходи на ясла, първата седмица отказваше да яде и после си наваксваше с непрестанно ядене 3 часа. Втората седмица според персонала е хапвала, личеше си и по нормални нива на апетита й.
Ние обаче от около месец сме го закъсали със съня през деня, отнема й много време да заспи, буди се след 40-50 мин и дрямката приключва. Съответно до вечерта има само тръшкане, сърдене и нерви.
Не знам как се решавате за още деца, живи и здрави да са ви! Ние за момента сме категорични, че няма да се справим с второ.

# 153
И аз много носих на ръце, но постепенно отучих. Не сме взимали триколка и производните ѝ. Тук улиците са само надолу-нагоре, качеството е ужас и не видях смисъл.
От моя опит отначало стигахме до където тя върви - до площадката, до блока. Постепенно разбра, че за да стигне парка или друга желана дестинация трябва да върви. Покрай кака си повече вървеше. Само навръщане носех. Постепенно и това отпадна.

# 154
Леле и моят ме кара да го нося от нас до яслата и обратно ,откак я посещава.
Направо бицепси развих.

# 155
Сави пък от малка хич не харесва да я нося. Ходи си сама без проблем дълго време. За мен е странно, защото винаги сравнявам със сестра й, която на 10тия метър почва да мрънка, че се е изморила.

# 156
Момичета, понеже няма на кого да споделя, а вътрешно се радвам, ще споделя с вас. Днес бях на преглед при д-р Дяволов (предполагам знаете за него). Исках да ми даде зелена светлина за бременеене или евентуално да обсъдим трябва ли да правим нещо преди следваща бременност, защото имах усложнения след последното раждане. Само на него бих се доверила за третото раждане. И учудващо за мен каза, че няма нужда нищо да се прави и да бременея спокойно 🥰
Разбира се в мен има някои страхове, все пак имам вече 2 живи и здрави деца, но пък толкова ми се иска още едно...и да е момиче (в кръга на шегата това 😅).
Сега се чудя дали да не изчакаме повече време, защото тамън бях направила планове за връщане на работа и им бях казала, че се връщам и ще е доста кофти номер.

# 157
Ариеллл, хубави новини. Работа винаги ще има. Действайте си по мечтите (лично мнение). Желая здраве и сладко момиченце за гушкане.

# 158
Ариеллл, аз съм от хората които са лоялни до глупост, буквално. За лични, бизнес, всички отношения. Пряма съм до болка и като цяло, очаквам същото. Обожавам си работата и трябваше да се върна Юни месец, за да съм лоялна и да си спазя уговорката. Няма да обяснявам какви “гимнастики” направихме с ясли, баби и продължаваме да ги правим, всеки във тази група е така. Отпуската от майчинството си я пусках поетапно, пак от лоялност.
Чертата е, че не си струваше. За 2 години адски много се е променила атмосферата, работната среда и няма нищо общо с това, което оставих. Финансовата част ми беше обяснено, че няма да се актуализира, което още повече подсили другото негативно впечатление.
Това е моят опит и поредният шамар, който ми показа, че трябва на първо място да съм аз и семейството ми.  Някой уроци се учат по-трудно Wink

# 159
Аз подкрепям горното мнение, пробвай за бебе и приоритизирай твоето семейство. Никоя работа не си заслужава жертвите, особено ако компанията не е лично твоя.

# 160
И мен след 10 години в работата ме изритаха след рд на детето.

# 161
Ариеллл, аз съм от хората които са лоялни до глупост, буквално. За лични, бизнес, всички отношения. Пряма съм до болка и като цяло, очаквам същото. Обожавам си работата и трябваше да се върна Юни месец, за да съм лоялна и да си спазя уговорката. Няма да обяснявам какви “гимнастики” направихме с ясли, баби и продължаваме да ги правим, всеки във тази група е така. Отпуската от майчинството си я пусках поетапно, пак от лоялност.
Чертата е, че не си струваше. За 2 години адски много се е променила атмосферата, работната среда и няма нищо общо с това, което оставих. Финансовата част ми беше обяснено, че няма да се актуализира, което още повече подсили другото негативно впечатление.
Това е моят опит и поредният шамар, който ми показа, че трябва на първо място да съм аз и семейството ми.  Някой уроци се учат по-трудно Wink

Съжалявам, че така са се развили нещата при теб Sad
Аз уж говорих за по-добри условия когато се върна, но дали ще ги изпълнят, предстои да видим. Иначе бързо ще ме улеснят да направя избор и да си тръгна.
Имам заместничка, която ми обясниха, че ще махнат при завръщането ми - още една причина да ми е тъпо да ги вържа. Вероятно вече са предприели действия, защото трябва да се върна съвсем скоро.
Благодаря за подкрепата, момичета ❤️

# 162
Аз също имам заместстничка, не смятам да казвам на когото и да било, че няма да се върна на работа, особено докато не разбера, че всичко е наред с бебето. Мислех, като теб преди, за хората да не им тежи, да не обучават нов човек заради мен на работното място, да не ги затруднявам, работих до пичти до края на бременността...съжалявам, много затова, можех да стоя вкъщи да си почивам, да се подготвям за това което следва. Браво не чух, когато се роди детето, поздрави също... осъзнах, че животът върви и без мен. Та надявам се да сме здрави аз и чудото, което расте в мен и ще кажа когато съм сигурна в това, било то и само два дни след като се върна на работа, ако въобще се върна. Не съм длъжна на никой и ти не си. Семейството и здравето е на първо място!

# 163
Гледайте себе си, дами, незаменими сме само вкъщи!

# 164
Честито на бременните, а на желаещите следващо успех! 🤗 Много хубави новини са точно тези!. Забременях с малкия, когато големият направи 2г. и смятам, че 3 години е прекрасна разлика между децата.
Гледайте себе си и семейството си на първо място! В работата ще е оправят и без нас.
Аз не записах малкият на ясла тази година и си го гледам. Така направих и с големия. Направо на детска.
Засега не го слагам на гърнето, но скоро ще започна.
Много бърбори, от дечицата на неговата възраст, с които излизаме, най-много плямпа той.
За яденето - определено не яде като батко си.  Батко му ядеше всичко от детската кухня без зеле. Той яде 3-4 неща.
Когато нещо иска, започва да се тръшка. За щастие не е често, защото съм му намерила начин да го забаламосам. Но започне ли да се мята и тръшка , събираме погледите на околните. Това беше ново за мен, защото батко му не ми се е тръшкал така.
Обича игрите с пъзели, влакчета и коли.

Общи условия

Активация на акаунт