👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 11 187
  • 171
  •   1
Отговори
# 165
Ариелл, и аз да се включа- семейството е най- важното и нашите мечти свързани с него. Това е мое мнение- реално аз живея за моето малко тотално откачено и щуро на моменти,но моето си семейство. Работя в небългарска компания и там майчинството е между 3-6 месеца според зависи региона. Смятай как се възприе, че няма да ме има две години. То не бяха подмятания от типа, че моят мениджър споделил вкъщи за дългото майчинство и жена му казала” какво чакаш хайде да живеем и ние в България”…. Както и да е. Финансово - положението си остава каквото беше преди 2+ години и е буквално смешно спрямо сегашните времена… Взех решение да си пусна и онези прословути 11 месеца неплатена и дори и неказах на мениджъра и прочие директно с hr- ите и толкоз… Наистина тая надежда за още едно калпазанче като това, но просто незнам как да се отървем от носенето на ръце… главно това ме притеснява и отлагам за всеки следващ месец … Така че давай смело!!!!

# 166
Надъхахте ме, момичета! 😅 Благодаря на всяка от вас за споделеното и за подкрепата.
По принцип, от финансова гледна точка, със сигурност е по-добре да поизчакам още поне 8-9 месеца, но ще видим дали ще издържа толкова. Май все пак ще се върна, за да видя какво е положението и ако е много зле, ще се задействам по-рано 😂

# 167
Момичета здравейте.
При моето детенце се появи от около 2месеца ужасен страх от къпането .. не знам и от какво е провокиран, преди обичаше много да се къпе, но какво стана изведнъж не зная..
само като чуе за къпане и започва с променено и се крие …
Едвам го къпем, ужасно е , бута, плаче,вика иска да излезе..
Опитах с играчки, на мивката , но нищо не помага…
Останала част от развитието му е добра, повтаря думички, сочи с пръстче…

# 168
Да не би да му е влизала вода в очите? Голямата ми дъщеря имаше период, през който плачеше, когато ѝ миех косата. Докато я науча да навежда главата назад беше голям зор.

# 169
Пръсна му веднъж душа в лицето но след това нямаше проблем.. проблемът е ме той дори не иска да влезе въз ваната. Почва да се катери и излиза и бяга от банята.. само като му кажа хайде да се къпем и бяга и започва да плаче все едно го пребиваме…

# 170
Аз изтървам положението с дребното нещо,при мен се държи доста неконтролируемо и не знам как да реагирам в дадени ситуации за да му помогна да преодолее и да се научи да си показва емоциите.

# 171
Прегръдка от мен. Има такива дни, просто се опитвай да обясниш как се чувства и защо реагира така. Например, сега си ядосан/а, защото си гладн/а, но не трябва да удряш мама, а да кажеш какво ти се хапва.
За изпълнение  е по-трудно, защото понякога искаш да реагираш по друг начин, но трябва да се регулираме, защото децата се учат от нас и от нашето поведение и реакции. Пък мисля,че името на  ужасните 2, си е доста точно. Ще мине, не се отчайвай.

Общи условия

Активация на акаунт