Египет /Тема 17/

• 49 633
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • Beyond the Frontiers
По двете програми за 29.03 с Кайро и Хургада няма места от месец. Има места за 28.03, 26.03, 2.04. Говоря за полет от София.
Но и от Варна няма места, освен за дата 31.03.

Така или иначе, ако не зависите от априлската ваканция като дати, силно съветвам да се насочите към друг период. И цените са по-нормални и натоварването ще е друго.

Хотели на централната улица има много. Grand хотелите, Континентал, Swiss INN, Синбад, Щайгенбергер...примерно.

Екскурзия до Кайро може да направите и с местна агенция. Канари и Аладин я правят и на български мисля.

# 61
Galactic Voyager Благодаря за информацията.

От Варна сме и гледахме, че има места за дата 29.03, така ни информираха и от агенцията, с която ще резервираме евентуално.
Вие като месец кой бихте ни препоръчали ?
В момента виждам, че следващата възможна е 3.11 - тогава не е ли по-хладно от края на март?

# 62
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager Благодаря за информацията.

От Варна сме и гледахме, че има места за дата 29.03, така ни информираха и от агенцията, с която ще резервираме евентуално.
Вие като месец кой бихте ни препоръчали ?
В момента виждам, че следващата възможна е 3.11 - тогава не е ли по-хладно от края на март?
То програма има, няма места вече на 29.03.
На 24.03, 07.04, 31.03, 22.10, 27.10, 10.11, 03.11 това са всички дати по комбинираната програма от Варна.

На 31.03 е Абакс, при тях Swiss Inn, Serry, Sunny day, Jaz Casa Del Mar Beach 5*, Gravity Хургада са по-централни.

# 63
Здравейте, планираме пътуване до Египет в началото на април, с децата (10 и 5 г.). Тепърва ще ходим да говорим с Емералд, избираме хотел и т.х. Но предварително имам няколко въпроса.

- има ли драстична разлика в цените на допълнителните ексурзии предлагани през Емералд и Аладин? Има ли разлика във времето на съответните ексурзии? Цени на сайта на Емералд не намирам, за да сравня сама
- по време на доп. екскурзия, от тези целодневните, как стоят нещата с храната? Ясно е, че обяд/вечеря в хотела се пропуска, но да вземем предвид целодневна в Кайро?
- как стоят нещата с посещението на пустинята и бедуинското селлище с деца? мъжът ми се притеснява за децата и как ще ги лашкат в бъгитата...гледам и опция сами да караме АТВ примерно, но не знам дали биха ни дали да се возим с децата?!

Благодаря!

# 64
  • Beyond the Frontiers
Ambro13, на сайта им има много подробно описани екскурзиите, какво включват и колко струват.
Не знам, за коя дата говорите, но Емералд нямат места нито за Шарм, нито за Хургада, нито за Кайро и Хургада за априлската ваканция.
А Кайро и Хургада имат за 2-3 дати през цялата година....

# 65
да, след као попитах, успях да ги намеря цените, та на първия въпрос мога да си отговоря... но не и на останалите....
Относно наличности на Емералд - през сайта им ми дава възможност за резервация за началото на април, разбира се ще отида и на място да видя дали е така. А Екватор или Бохемия как са като агенции? Или за Египет само Емералд и Онекс да гледам?

Коригирам си поста, като добавям още един въпрос относно агенциите и цените им, защото за еднин и същи период (разлика 1 ден в датите на заминаване) и един и същи хотел - Гравити, Хургада, без екскурзии, през Емералд цената е 3904 лв, а през Екватор 5310 ... какво налага тази разлика в цената? аз ли нещо не виждам, те ли нещо не са написали?

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 17:58 от ambro13

# 66
  • Beyond the Frontiers
Е, аз гледам в резервационната им система директно. Няма места за ваканцията. На сайта им пише същото.

Нали виждате надписа в червено, че няма места в транспорта?

Програмата не е на Екватор, а на Абакс. Бохемия и Онекс също имат тяхна програма. Места има за съседни дати, но не за точните на ваканцията.

Няма правило, че всички трябва да продават на една цена. Това са си различни фирми, с различни договори и ценова политика. Един ден разлика може да води до доста разлики в цената.

# 67
Аз виждам, но не говоря за този период, това е края на март, аз гледам цените за началото на април, но както и да е....Относно цените, разбирам, просто се зачудих да не би по-евтината оферта да е със скрити такси и след резервация да се окаже по-скъпа.... нали имаше добавяне на такси за гориво, които се знаят броени дни преди пътуването...

# 68
  • Beyond the Frontiers
Четете цената включва, цената не включва в офертите.
Няма "скрити" такси. Има горивна такса, която авиокомпанията съобщава 20 дена преди пътуване. Ако има такива въобще. Всеки туроператор може да има горивна такса.

П.П. това което се коментира в момента е, че покрай "зелената" политика на ЕС ще бъде въведена еко такса за всички полети и редовни и чартърни....ще видим.

# 69
  • Пловдив
Аз имам навика да сравнявам хотели от агенции.И съм забелязала такива огромни разлики понякога в  хиляди лв за един и същи хотел,период и транспорт.За мен лично съм забелязала ,че Онекс предлагат най-хубави цени.Не искат доплащане за гориво.Емералд първоначално пускат евтини оферти и после все измислят нещо в последният момент за доплащане.А Абакс са най-скъпи и най често отлагат полети.Явно не могат да съберат хора с тия цени?

# 70
При Абакс има една програма с включена застраховка "Отмяна на пътуване", тя е с по-висока цена, май се предлага за по-малък брой хотели. Може да бъде изгодно, ако буквате хотел за след 8-10 мес., и няма да имате нужда да се прави лично "отмяна на пътуване".

# 71
Ние букнахме с Екватор (Абакс) Опознай Египет с полет на 13.04.2025. Програмата е 7 нощувки в Египет + екскурзия до Кайро (пирамидите и музея) и екскурзия до Луксор (Карнак, храма на Хатшепсуд, долината на царете). Екскурзиите са с автобус. Мисля да добавя и екскурзия с Аладин до музея в Хургада, мислите ли че си заслужава?

# 72
anbro 13 , ходихме в Хургада точно с Емералд. Страхотна организация, много сме доволни. Няма никакъв проблем с екскурзията на децата в пустинята и бедуинското селище, дори на малките много им харесва. Бъгита и атв карате сами, това е включено в програмата. Иначе пътуването през пустинята не е некомфортно, а и хората се съобразяват, ако има малки деца.
Допълнителните екскурзии с агенцията (в нашия случай Емералд) и Аладин или друга фирма на място е в пъти по- ниска в полза на вторите.

# 73
Здравейте, може ли някой който е бил последните три години в Шарм ел шейх да ми пише на лични?

# 74
  • София
Здравейте, някой ходил ли е в Кайро и Хургада през май? Колко топло е тогава? Повечето агенции имат дата в началото на май и след това няма или пише stop sale. Знаете ли дали се пускат по- късно дати за май или въобще не се предлагат?

Общи условия

Активация на акаунт