Египет /Тема 17/

• 48 557
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,
в момента сме в Pickalbatros jungle aquapark Naverland (не знам дали има организирани почивки от България, ние пътуваме от Германия). Хотелът е разположен на 230 декара площ и е меко казано невероятен. Разполага с два големи аквапарка, отопляеми басейни, един лунапарк, много разнообразна анимация от сутрин до вечер, ресторантите са около 15, доста барове, магазини, аптеки, спа център и е безкрайно красиво. Подходящ е за семейства с деца по-скоро.
Коледната украса е навсякъде и е много пищна и впечатляваща. Организираха огромно,пищно коледно парти за 600-700 човека.
Стаята ни е просторна, чиста, с всички удобства.
Имахме щастието на втория ден, след като излязохме да се запознаем с Мустафа, който извършва таксиметрови услуги на достъпни за нас цени и да ни организира всички екскурзии извън хотела. Пътуване с лодка с прозрачно дъно и шнорхелинг за 45 евро за четирима, частно сафари с Атв и бедуинско село за 90 евро и Orange bay с шнорхелинг, банана боут за 90, масажи с хамам за 30. Навсякъде се ползвахме с предимство и специално отношение и плащахме след услугата.
Времето е чудесно за плаж през деня, вечер става хладно.
Цената за този хотел с полети от Германия за 4 човека е 4300 евро за седем нощувки.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 15:44 от schandy

# 46
  • Beyond the Frontiers
Има го имот БГ. Горе долу толкова за празниците.

# 47
  • Пловдив
Какво си струва да се види извън хотелите в Хургада?Нещо по кратко като времетраене и да е подходящо за деца.И ако може координати на изпитани фирми на място.И как става комуникацията с тях?

# 48
От летището ли да си купя карта за интернет? Четох , че най- добре е Етисалат, но откъде? Имат ли приложение, както есим, да си купя предварително онлайн? ☕

# 49
  • Beyond the Frontiers
От летището ли да си купя карта за интернет? Четох , че най- добре е Етисалат, но откъде? Имат ли приложение, както есим, да си купя предварително онлайн? ☕
От скоро нищя темата. Имат всичките им оператори e-sim. Не съм проверявала на сайтовете им, но на летище може да се купи също.

Славейче, Аладин имат сайт на български и може през него, иначе аз си тача Канари турс. Комуникация във фейсбук, WhatsApp. Обикновенно се плаща на място. За самолетни екскурзии обаче искат аванс.

Скоро ще има още една нова програма: 2 нощувки в Кайро и 5 в Хургада, с включена екскурзия до Александрия. Вече има дати и цени и до дни ще се вижда по сайтовете на фирмите.

# 50
  • София...........
Пристигайки на летище Онекс бързаха да ни натоварят на автобусите и въобще нямаше време да си закупим карти. Затова ползвайки wifi на хотела, когато пристигнахме веднага си купихме онлайн e-sim ot MobiMatter. По-скъпо излиза от това да си купиш карта там, но веднага имах прекрасен нет без да тичам да търся магазини. Няколко семейства си купиха sim карти по 15 GB на следващия ден от руски турагент, който идва в хотела на Уж изгодна цена, но картите им свършиха за 2 дни , а моята с 5 GB даже ми остана ...

# 51
Здравейте,

Имате ли идея кога ще излезе новата програма?

От скоро нищя темата. Имат всичките им оператори e-sim. Не съм проверявала на сайтовете им, но на летище може да се купи също.

Славейче, Аладин имат сайт на български и може през него, иначе аз си тача Канари турс. Комуникация във фейсбук, WhatsApp. Обикновенно се плаща на място. За самолетни екскурзии обаче искат аванс.

Скоро ще има още една нова програма: 2 нощувки в Кайро и 5 в Хургада, с включена екскурзия до Александрия. Вече има дати и цени и до дни ще се вижда по сайтовете на фирмите.

# 52
Здравейте, през Март в Шарм  (края на март) подходящо ли е за море Simple Smile) достатъчно топло ли е и водата наистина ли е студена?

# 53

Бях се подготвила по темата и четох статии на влогър, който даваше възможните алтернативи. Е-сим са скъпи, от местните оператори той предлагаше Водафон като най-добро покритие и добър интернет и в крайна сметка избрахме Водафон.
Купихме от летището две карти от 30 ГБ за по 16 евро и до края на престоя не можехме да ги изразходим, а сме много активни потребители на Интернет. От тези две карти пускахме и на децата. Интернета беше на много добро ниво, за разлика от Уай Фай в хотела, за това ползвахме него основно.
Пред гишето на Orange имаше доста хора и в последствие видях, че имаха изгодни оферти, но с две ръце препоръчвам картите на Водафон.

# 54
  • Варна
Здравейте, през Март в Шарм  (края на март) подходящо ли е за море Simple Smile) достатъчно топло ли е и водата наистина ли е студена?
1-2 страниците назад да се върнете и ще прочетете отговора...

# 55
  • в града на вечния купон
Здравейте,
Някой скоро ползвал ли е АЛАДИН местната тур Агенция?
Предлагат екскурзия до Петра от Шарлм и се чудя..
Ползвах ги в Хургада преди 2 години.

# 56
  • Beyond the Frontiers
Съветвам добре да огледате програмата за Петра. Да предлага се, да осъществява се.
На практика е един ден път за да си 30 минути в Петра. Лично за мен много кратко време.

# 57
Аз също не препоръчвам посещение на Петра от Шарм. Преди няколко години бяхме в Израел - Елат и оттам минахме границата с Йордания и отидохме до Петра. Ако погледнете на Гугъл Мапс разстоянията от Шарм до Петра и обратно, както и при нас, ще видите разликата в км. На границата имаше малко чакане - може би 30-ина минути, нормално за цял автобус /вече не помня купувахме ли визи, бяха ли предварително извадени от ТА или пък беше изобщо без визи, така че формалностите може да са отнели повече време/, но в Петра имахме няколко часа, може би 2-3. То и от паркинга на автобуси до самата Петра и обратно има ходене /относително е като разстояние и време в зависимост от възможностите на човек/, там имаше възможност да се яхне магаренце, може да е имало и двуколки, но беше преди 15 г. и вече не помня, но екстрите може да са се увеличили, но разстоянията не се променят.

# 58
Здравейте,
препоръчайте ми хотел , подходящ за почивка с дете на 2 години / ако може от личен опит😀/

# 59
Здравейте,
честита 2025 година! Бъдете много здрави, щастливи и обичани.

С мъжът ми решихме да посетим Египет.
Спряхме се на 2 хотела в Хургада - Dessert Rose и Jaz Aquamarine. Може ли някой да даде отзив за тези хотели, стават ли или да продължаваме да разглеждаме. Ще ходим и на екскурзии, но все пак не ни се ще да отидем и да е студено... Казаха ни и хотел Gravity, защото бил по пешеходната алея и можело да се разходим извън хотела, но изобщо не ни хареса, а не намираме друг, който да е подходящ за разходки около хотела.
Ще ни се да е комбинирана почивка Кайро-Хургада, но е останала свободна дата само за 29.03 и се чудим дали ще става за плажуване, предвид прочетеното от вас назад в темата.
Другият вариант е през Емералд с почивка само в Хургада и да си купим екскурзията до Кайро, но от познати разбрахме, че има голяма вероятност да я откажат заради недостатъчен брой желаещи. При тях е станало така и не са могли да видят пирамидите...

Общи условия

Активация на акаунт