Египет /Тема 17/

• 45 571
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, дами. Още преди две години исках да посетя Египет, но поради обстоятелствата при тях го заменихме с Тунис и Анталия. Да, ама като гледам цените в Анталия за 2025 г., със сигурност ще я подминем. Изчетох около 15 страници от предишната тема и разбрах, че явно още доста трябва да чета, няма никъде отделени препоръчаните хотели, както в темата за Турция.

Двама възрастни ще пътуваме и мисля да резервираме през Онекс, тъй като цените им ми се виждат по-ниски. Все още се чудя дали да бъде към края на април или началото на октомври. Гледах някаква прогноза за времето през април и си я дават да достигнат температурите до 32 градуса, което за нас е добре, предполагам, че и за плаж ще става. Като за първо посещение също се чудя Хургада или Шарм? Търсим хубав пясъчен плаж, озеленени и поддържани площи и разнообразна храна. Нищо специално, анимации не ни интересуват. За екскурзиите ще се доверим на Аладин; в сайта им гледах, че за Хургада и за Шарм са различни, затова се двоумя кое да избера за първо посещение. Също и хотелите, подредих си ги по звезди и по цена, сравнявам оценките в TripAdvisor, Google и Booking, но не съм сигурна дали по този начин се избира хотел. Ще съм благодарна, ако ми препоръчате кои хотели да гледам и кой град да избера. Като гледам бюджетните варианти от типа на Swiss In и Long Beach. 🤗

# 31
  • Beyond the Frontiers
Тръгнете от това, какво искате да правите. Почивка или екскурзии.
От там вече и периодите се различават: есен и пролет.
Съответно и курортите: Шарм/ Марса Алам/ Алмаза бей - Хургада.

Swiss Inn и Hurghada Long beach са си ОК. Не са бюджетни хотели, поне не в смисъла, който аз влагам - евтини хотели с компромис в качеството.

# 32
Цитат
Тръгнете от това, какво искате да правите. Почивка или екскурзии. Оттам вече и периодите се различават: есен и пролет. Съответно и курортите: Шарм/Марса Алам/Алмаза бей – Хургада.

Swiss Inn и Hurghada Long Beach са ОК. Не са бюджетни хотели, поне не в смисъла, който аз влагам – евтини хотели с компромис в качеството.

Здравей, Галактик. Благодаря ти. Искаме предимно почивка; относно екскурзиите, ще се насладим на едно-две, другото време ще го отделим за слънце и плаж. Не искаме всеки ден да сме някъде. Тъй като вече си планираме и отпуските, затова се чудя кое и къде да планирам. Simple Smile Като ако Април е подходящо да посетим Египет, Юни ще сме в Тунис.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 21:15 от neli_20

# 33
  • Sofia
Аз знам, че водата е най-студена в Египет през март. Simple Smile Идея нямам дали през април се стопля чувствително.

# 34
Аз знам, че водата е най-студена в Египет през март. Simple Smile Идея нямам дали през април се стопля чувствително.
Да и това е така, пък нали казват, че Април и Май вече е много топло, ние сме планирали да е края на Април, ако не става за къпане, ще е към края на годината.

# 35
  • Sofia
Ние ходихме в края на октомври и беше идеална за къпане (а аз кисна много, ама наистина много във водата) – направо беше "чай" на моменти. Важно е, все пак, да уточня, че ние бяхме в хотел, разположен в залив, където нямаше почти никакви вятър и вълни. Това определено допринася за приятната температура на водата.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 23:18 от Blаck Cat

# 36
  • Варна
Ние бяхме миналата годината от края на март в Шарм. Водата си беше съвсем нормална за къпане. Там е целогодишно топло, дори и сега хората са си по бански на плажа.

# 37
  • Beyond the Frontiers
Честита Коледа!

За мен основен момент е дали човек иска екскурзии и къде? Хубаво е да се отвори карта на Египет и да се види, кое къде се намира.
Морски екскурзии има навсякъде, но ако искаш история и да не ти струва, колкото още една почивка - Хургада е по-удобният курорт. Разбира се класиката е Кайро с Хургада.

Скоро в някоя от арабските медии ми излезна, че планират да построят влак стрела между Кайро и Qena и посочваха час и половина като време за тази отсечка...Това ще спести много време в бъдеще, ако стане.

# 38
  • София
Здравейте, аз планувам екскурзия за 5-ма (две са деца на 12 и 9) и понеже търся по-бюджетен вариант се чудя, ако сами се организираме вариант ли е точно за Египет.
Обикновено пътуваме сами, но за Египет ми някак по-неясно. Не се интересуваме от плажове и къпане, основни интереси са ни исторически и природни забележителности.
Ако някой е правил подобно пътуване без агенция, ще съм благодарна да сподели особености и неща, които да имаме предвид, както и негативи на подобно самоорганизирано пътуване.

# 39
Аз за Египет нямам опит в самоорганизирано пътуване, но тъй като преди години съм работила в най-различни сфери на туризма /плюс организиране на екскурзии/, знам как аз процедирам за себе си при правенето на индивидуална програма. Но тъй като вие имате опит в самостоятелното пътуване, има много сайтове , където може да намерите информация за основните забележителности ситуирани в района на Кайро /евентуално посещение на Александрия/. Кайро - Хургада /откъдето могат да се направят допълнителни екскурзии са около 500 км. Имате опция да търсите локален транспорт - влак или полет, а от Хургада да се организирате със забележителностите на юг с местни тур. фирми. Може да търсите и транспорт до Асуан, или от Хургада да си запазите круиз по Нил с посещение на Луксор, Карнак, мисля че и Долината на царете е включена в програмата /?/, Асуан /+ Абу Симбел/. Възможности много, интересни места също, важна е логистиката в тази част на света.

За мен, във вашият случай, мисля че е по-добре да изберете програма от някоя от ТА/ТО в Бг, използвате чартъра до Египет/Кайро, спите в осигурен хотел, може да направите обиколката за Кайро от програмата на фирмата, след това може да пътувате до Хургада чрез тях /автобус или самолет/, от Хургада може и с локална фирма да направите Долината на царете, Луксор /Карнак/, може да си изберете и други атракции заради децата - острови, гмуркане, пустиня, АТВ-та. И може да ви останат 1-2 дни мах за плаж. Ако искате круиз мисля, че трябва да вземете чартър до Хургада, но ТА си имат определени програми за това.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 01:43 от jfjallen

# 40
  • Sofia
Точно водени от всички тези съображения предпочетохме круиз по Нил с ТА. Ако го организираме сами няма да ни излезе кой знае колко по-евтино, но логистично и времево, като организация ще ни отнеме повече време. А и почти всички агенции предлагат едни и същи забележителности, визирам местни и чужди. Иначе ако целта е само почивка има варианти и със собствен транспорт.

# 41
Аз ще пътувам на 2 март за Шарм ел шейх, така като чета май ще ми трябва неопренов костюм за водата 😆 не знаех, че е най-студена през март

# 42
Ами студена е водата през март,хем в края на месеца,къпахме се, но с неудоволствие.хем най на юг, в Марса алам. Докато края на октомври беше много топла в Хургада.

# 43
  • Sofia
... не знаех, че е най-студена през март

През февруари и март е най-студена, но дали е обективно студена, вие си преценете. Simple Smile Със сигурност е над 20 градуса. За мен е OK, при положение че в Гърция съм се къпала и на 17-18.

# 44
  • Варна
Здравейте и честита Коледа!
Прочетох 1 тема назад и намерих отговори на много въпроси, но имам още 2-3, засягащи хотела, който сме избрали
Aladdin Beach resort standard, предлаган от Турс клуб, а именно
1. Има ли хотелът добър плаж?
2. Има ли към него (или в близост до него) коралов риф?
3. Какво е необходимо за шнорхелинг с Аладин? Трябва ли да купувам маски предварително?

Общи условия

Активация на акаунт