Египет /Тема 17/

• 45 772
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Butterfly, е как ще ви хвърлят козметика и лекарства от куфар…разбира се, че не…Дори затворени води купени не от летището минават през скенера от ръчен багаж и също не се хвърлят.Абсолютно нищо не са ми хвърляли на летището в Шарм.

# 661
Butterfly, е как ще ви хвърлят козметика и лекарства от куфар…разбира се, че не…Дори затворени води купени не от летището минават през скенера от ръчен багаж и също не се хвърлят.Абсолютно нищо не са ми хвърляли на летището в Шарм.

В ръчния багаж имах вода, когато летях за Малта, ами хвърлиха ми я и ме накараха да извадя цялото съдържание на раницата ми.
Куфара не го закачиха.

Заради това преживяване попитах, защото не ми беше приятно.

# 662
Затова има разлика между ръчен и чекиран багаж.

# 663
Да питам още нещо информативно.
В куфарите ако носим нормална разфасовка козметика (например шампоан, маска за коса, спрей за комари, плажно мляко с висок фактор и т.н. в стандартните им шишета) хвърлят ли ги? + лекарства като парацетамол, витамин Ц, цикатридина, пантенол, алергозан..
Да знам дали да си взема или да ходя без козметика, защото моята не струва 5 лв от Лили дрогерие ,а е или  професионална или медицинска и няма да ми е ок да ми хвърлят всичко в контейнера.

В ръчния багаж и куфар (малък) - да ще ви накарат да хвърлите всичко по-голямо от 100мл още тук в България. Ако ги сложите в чекирания - не.

# 664
А на нас предходните 2 години не са ни изхвърляли водите от ръчния багаж, всички минаваха с бутилките вода.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 08:48 от Ая

# 665
Благодаря Ви за информацията ☺
А как стои въпроса с външна батерия или е по-добре да бъде в чекирания багаж?

# 666
Батерията в ръчния
Заради самозапалването
Ноооо пък не вярвам да гледат чекирания, по-скоро ако има пожар в багажното да си знаеш от какво е Simple Smile

# 667
Батерията в ръчния
Заради самозапалването
Ноооо пък не вярвам да гледат чекирания, по-скоро ако има пожар в багажното да си знаеш от какво е Simple Smile
На мен от чекиран багаж са ми взимали външна батерия 10000mah и бяха оставили протокол в куфара.Така че вижда се, а може и да е въпрос на късмет.

# 668
Батерията в ръчния
Заради самозапалването
На мен от чекиран багаж са ми взимали външна батерия 10000mah и бяха оставили протокол в куфара.Така че вижда се, а може и да е въпрос на късмет.

Не точно късмет.
На мой познат наскоро го били спрели на терминала и върнали при куфара, защото си бил забравил такава батерия в чекирания багаж. За малко щял да закъснее целия полет заради това.

# 669
  • Beyond the Frontiers
Всякакви външни батерии, лаптоп и т.н. задължително в ръчен багаж. Много авиокомпании даже започнаха да забраняват външни батерии на определен капацитет.
Поне в Азия ми направи голямо впечатление, че имаха доста стриктни изисквания, а някои даже забрани.
Не съм специалист, но доколкото разбирам гасенето си е зор на тези батерии.

# 670
И аз да кажа, че не исках да си хвърлям една неразпечатана вода на летището в Хургада, и я сложих отгоре върху ръчния багаж - виках си,че ако решат ще ми я изхвърлят и останах много приятно изненадана като си ми остана и нищо не казаха. Очевидно само на нашето летище няма пропуск, нали трябва да се купува от скъпата вода.

# 671
  • Sofia
Минали сте между капките. Не е само на  нашето летище това изискване. На мен ми взеха и запалката от ръчния в Египет, и в Естония ми я взеха.Има си написани правила какво може и не може в ръчния багаж. Темата е за Египет.

# 672
  • София
Никъде извън Европейския съюз не са ми изхвърляли вода или течност от 500 млл. Само преди 30 минути минах две проверки на багажа на летище и никой не ми каза да си хвърля водата - 500млл и сока 200млл.
Само в Европа са почти параноични. Имам изкуствени стави и по летищата писукам нон стоп. Познайте къде ми правят най-щателната проверка, вкл. и събуване на обувки- в София. В Азиатските летища само  им казвам и ме пускат.

# 673
  • Beyond the Frontiers
Нямам никаква драма с мерките за сигурност. В крайна сметка идеята е безопасността на пътуващите. Това е абсолютно достатъчен довод за мен.
И колкото по-стриктни, толкова по-добре.

Летище Катар, прекачване - и ни спряха заради запалка в багажа.

Като съм тръгнала да пътувам, ще се съобразявам с изискванията.

# 674
  • София
Нямам никаква драма с мерките за сигурност. В крайна сметка идеята е безопасността на пътуващите. Това е абсолютно достатъчен довод за мен.
И колкото по-стриктни, толкова по-добре.
Съгласен съм за стриктността, само дето не мога да разбера каква вреда ( освен финансова на магазините на летищата) може да донесе на пътниците и екипажа моята половинка вода. И защо в София вреди на сигурността и ми я изхвърлят, а в Истанбул или Дубай, или Доха не вреди и ми я оставят.

Общи условия

Активация на акаунт