Египет /Тема 17/

• 49 656
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Новият музей е уникален! Аз съм впечатлена изключително, а още не е завършен. Очаква се април- юни да е готов, с пълна зала само за Тутанкамон 😍 Има прекрасна гледка към комплекса пирамиди .. нямам коментар , приказка
Ние бяхме втората група на Абакс, която посещава , препоръчвам! Но така, със следобеден път от Хургада към Кайро, нощувка и на другия ден обиколки, иначе е абсурд да се насладиш. ♾ in love 🇪🇬

# 91
Здравейте!
Бих искала мнение за програма 6+1 от Варна, кацане в Хургада и полет от Кайро накрая. Знам, че обратният вариант с кацане в Кайро е по-добър и все пак ...Има ли хора, които са пътували по вариант с кацане в Хургада и доволни ли са? Обмислям и програма със седем нощувки в Хургада и допълнителна екскурзия до Кайро. В голямо чудене съм кое е по-добър и оптимален вариант.
Предварително благодаря за споделените мнения!
Здравейте! Аз бях по тази програма на Абакс от 27.12 - 03.01.2025г. Кацане в Хургада, следват 6 нощувки и след това една в Кайро. Всъщност въобще не става предварително ясно, че тръгването от Хургада е в 2 часа посред нощ /това ни беше съобщено при пристигането в Хургада/. Пътувахме около 8 часа и в 10ч. бяхме на пирамидите в Кайро. Следва посещение във фабрика за папируси, обяд и след това музея. За музея имахме 1 час, защото в 16,30ч. затваря и ни изгониха . Към 17.30 - 18 ч. ни настаниха в хотела в Кайро. На следващия ден в 9.30 ч. ни взеха от хотела за летището. Летището не е международното летище на Кайро, а едно новопостроено летище Сфинкс. Честно казано беше много уморително след като 8 часа през нощта си пътувал с автобус, след това веднага да те юркат да обикаляш по обекти.
Здравейте! Ние бяхме с Абакс по тази програма в края на м. април 2024 г. - кацане в Хургада с 6 нощувки, 1 нощувка в Кайро и излитане от там. Почивката и организацията от страна на Абакс беше страхотна. Излетяхме от Варна около 9-10 ч сутринта. На обяд кацнахме в Хургада, трансфер до хотела, настаняване-веднага, обяд и на аквапарка. Отпътуването за Кайро беше в 14 ч, като в 20 ч ни настаниха в хотела там (пътят е около 6 часа с една почивка от 30 мин). Бърза вечеря в хотела и последен шопинг в близкия мол, който оказа се работи до 23 ч. Сутринта в 7.30 ч тръгнахме за пирамидите, след тях фабриките за парфюми и папируси, обяд, и ранния следобед в Египетския музей. Полетът ни за Варна беше около 21 ч.

Благодаря и на Вас за споделеното!
Явно има разлики в програмите.
Мен по-скоро ме притеснява и спира донякъде това, че най-вероятно се тръгва в 2ч през нощта за Кайро, спи се в автобуса и после цял ден се обикаля.

Ние бяхме по програмата, която Ви притеснява. Спахме през целия път към Кайро в автобуса и после имахме сили за разглеждане, но все пак си е уморително.
Като цяло въобще не съжалявам, че избрахме Хургада + Кайро, но всеки организъм е различен.

# 92
Здравейте, фараонки и фараони! Simple Smile
 Остават някакви си четири месеца до почивката ни в Египет. Изчетох всичко от 12-та тема до тук, реших, че по-назад няма смисъл, защото информацията няма да е толкова актуална. Получих отговор на почти всичките си незададени въпроси, но имам още един-два. Simple Smile Така … Програма на Емералд - Кайро и Хургада. Оптимална за нас, половината от агитката държат основно на почивка и плаж, аз и другата половина на забележителности и активности. Хотел, хубав-лош, избран и платен вече - CONTINENTAL HOTEL HURGADA. Не го срещнах никъде в коментарите тук, надявам се да е добър избор на база рейтинги и отзиви в Booking, Tripadvisor, Google. Аз, като морско чадо не се впечатлявам особено от плажуване, а и Египет за мен е история, останалото е между другото. Simple Smile Ексурзии: От Aladdin Travels ще са. И тук имам колебание. Дали да избера варианта с Долината на царете (от вашите коментари се ориентирах кои три гробници евентуално да посетя+тази на Тутанкамон, колкото и да не си заслужава заради оскъднатостта си) или Долината на цариците заради гробницата на Нефертити и другите? Със сигурност и двете места си заслужават, но с удоволствие ще прочета мненията ви за сравнение. Много исках да видя Абу Симбел, както и по-малкия храм на Нефертари, прегледах вътрешните полети, но от Хургада до Абу Симбел полетите са с две прекачвания и се обезсмисля (гледах и до Асуан, но и до там е с едно прекачване). Мислех си за двудневна ексурзия, в която да обединя Луксор и Абу Симбел. Намерих някакви сайтове, като този например: https://www.bul.sharmhurghadaexcursions.com , но не ми вдъхва доверие. Сама с rent-a-car не се наемам, та явно няма да се получи и почти се отказах. Дали има и други варианти? Относно морските приключения, шнорхелинга е ясен, но ми се иска и дайвинг. Ама с моите прекрасни 50 лазарника, дали няма да имам проблем? Коментираше се, че има възрастови ограничения "от-до".  Имам и конкретен въпрос към st. Dobri (предварително се извинявам за безпокойството), за църквата с чудото в Зейтун, бях впечетлена от постта  https://bg-mam.ma/p/1533468/47018134 и много искам да я посетя. Мога ли, да помоля за помощ как да я открия (какво да кажа на шофьора на Uber)?
Благодаря ви! Heart

# 93
Отдавна бях в Египет и не мога да си спомня добре, но все пак мисля, че Долината на царете е по-интересно място. Всъщност не помня дали сме ходили до Долината на Цариците. Когато ние пътувахме все още май нямаше круизи, а и изобщо не се говореше за възможност да се посети Абу Симбел. Сега и с круизите пак е доста път до самото място, ако правилно съм прочела инфо във форума.

# 94
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, фараонки и фараони! Simple Smile
 ...Имам и конкретен въпрос към st. Dobri (предварително се извинявам за безпокойството), за църквата с чудото в Зейтун, бях впечетлена от постта  https://bg-mam.ma/p/1533468/47018134 и много искам да я посетя. Мога ли, да помоля за помощ как да я открия (какво да кажа на шофьора на Uber)?
Благодаря ви! Heart

Това е линк към църквата

Virgin Mary’s Coptic Church - Apparition Church
02 22592928
https://g.co/kgs/sgHGxjP

Дружки се опитаха да стигнат и се оказа, че не всеки шофьор успява да намери пътя.
Улиците с а еднопосочни, влизат в квартала и се объркват. Допълнителна екстра е, че има няколко църкви с това име.
Знам, че не ме питате това, но ще си кажа. Струва ми се, че не си давате сметка за размера на държавата.
Независимо от правите магистрали с по осем платна в посока това са часове и часове път.
Направете си морската почивка сега, елате пак само за круиза по Нил + Абу симбел, след това за няколко дена само Кайро и Александрия.
Всичко наведнъж ще е нерви, умора и търчане от едно място на друго без да имате време да се огледате.

пс гробниците в билета май бяха пет.

# 95
  • На планетата Земя
До Абу Симбел от Асуан в една посока са три часа. Тръгва се много рано сутрин, към 3 часа, и се бяхме върнали на кораба по обяд.

Права е St. Dobri, че може да ви дойде в повече и добре да се раздели, ако имате тази възможност. Билетът за долината на царете е 240 египетски паунда и вътре са 3 гробници по избор. Ние си доплатихме за Тутанкамон и за Сети Първи.

# 96
  • Beyond the Frontiers
Аз съм си правила индивидуална екскурзия с Canary tours, като се съобразиха с моите желания. Питайте ги.

Добър е Континентал. До преди 4-5 години доста го продавахме, ама после изчезна от програмите за БГ пазар.

# 97
БлагоДаря ви, прекрасни момичета! Heart

st. Dobri , запазих си линка, още веднъж, благодаря! Имам ли интернет и Google maps все ще я открия, а и да има объркване, поне ще разгледам и другите църкви. Simple Smile Права сте, че прекалено самонадеяно ми се искаше да видя  повече места от възможните за едно посещение. Какво пък, винаги трябва да се мечтае и за следващ път! Simple Smile

Mileto, ако избера опцията с Долината на царете, вместо Долината на цариците, гробниците на Тутанкамон и Сети I, ще са задължителни! Simple Smile Благодаря за отговора!

Galactic Voyager, благодаря за препоръката, ще се свържа с тях за евентуално предложение. Относно хотела, ще напиша отзив, живот и здраве, след почивката, макар аз да не съм точния човек за това. На мен винаги всичко ми харесва където и да съм била. Надявам се, че и този път ще е така. Или съм късметлийка, или просто нагласите ми са такива! Simple Smile

Прекрасен и усмихнат ден ви желая!

# 98
Здравейте отново от мен!
След много четене и отзиви започнах да клоня към вариант на програма с круиз по Нил. С идеята да видим повече исторически места, за това имаме желание да посетим Египет, не толкова за плаж и почивка.
Ще съм признателна на хора били по вариант круиз по Нил за впечатление и отзиви.
Другото, което е като особеност е, че пътуването трябва да се осъществи през конкретна туристическа агенция, тъй като имаме подарен ваучер за нея. А доколкото разглеждам сайта им те предлагат круизи по Нил с програма на Онекс. Четох, че най-добре е да се посети Египет с Абакс.
Изобщо чета последните седмици и е абсолютна каша в главата ми и не знам кое да избера...

# 99
  • Beyond the Frontiers
Hriss89, силно ви съветвам да си питате агенцията дали работят с Абакс. Много се съмнявам да ви откажат...

# 100
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имаш ваучер, използвай го.
Всички кораби плават в колона, няма особена разлика в кой ще си, всички посещават едни и същи места за еднакво време.

В Асуан не пропускайте пътуването до Абу Симбел.
Програмата ни включваше  островът Филе, язовирът Насър, зелените кръгове по пътя към Абу Симбел. Нубийското селище и недовършения обелиск не успяхме да видим, закъсняхме, но съм сигурна, че си заслужават.
Луксор, Карнак, алеята на сфинксовете, колосите, храма на Хетшепсут, долината на царете...
В Луксор има два музея. И двата са близо до мястото, където пристават корабите. В единия е камерата прототип на музея на цивилизациите - черен мрамор, спот осветление, падащо точно върху мумията.
Влизаш и виждаш първо крачетата на една мумия. Размерът на крачетата е почти детски. Зловещо е.

# 101
  • На планетата Земя
Аз пътувах с Аполо (те май купуват места в самолета от Абакс, а после си организират сами групата). Останахме много доволни.

Съжалявам, че в програмата ни не бяха включени музеите в Луксор, но то при такава гъста схема просто няма как.

Хрис89, супер сте го решили, радвам се на всички, решили да обърнат гръб на морето в името на историята. И на останалите се радвам, разбира се Grin, ама аз съм си малко повредена - няма как да съм в Египет и да легна на морето, мой си е проблемът Simple Smile

# 102
  • София...........
hrisss89, дори въпросната агенция да работи по програми на Онекс не мисля , че е проблем да ви продадат програма на Абакс , защото всички работят с всички ....

# 103
  • Sofia
Аз не обичам организирани екскурзии и почти  всички такива са ми били с Онекс - Кападокия  и Тунис, не сме имали никакви проблеми, затова за Круиза в Египет заложих пак на тях.

# 104
  • с трима мъже :)
За много години, пътешественици!
Като чета последните постове, оставам с впечатлението, че темата е за екскурзии основно (ние бяхме вече в Египет и това май беше най-хубавата екскурзия, на която сме ходили, посетихме ударно всичко, което можеше да се види. Бяхме с Аполо и сме безкрайно доволни от организацията и всичко, всичко).

Аз сега търся коментари за хотели за почивка. Искаше ми се юни месец (последната седмица) да отидем, семейно. Но не намирам да пишете за това. Без екскурзии ще бъдем. Чакам предложения от Емералд на имейл.

@voyager, страшна си! Чета наред какво си писала, и съм впечатлена за пореден път.

Все още търся нещо, за което да се закача, да ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт