Египет /Тема 17/

• 50 926
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте , планирам пътуване в края на септември към Шарм ал шейх.Какво ще кажете за CHARMILLION GARDENS AQUAPARK?Малко съм неориентирана, но в гугъл ми изглежда сякаш този хотел е в нищото.Наблизо има ли населено място?И също така много ми се иска да посетим white island, но и той ми изглежда твърде далеч.Ако някой е ходил би ли споделил? Благодаря!

Има нещо вярно в това, че е "в нищото", но си е приличен резорт. Частта с аквапарка е малко по-далече от плажа, но ако точно аквапарка е търсеното, не е драма. Все пак не става дума за километри разстояние.
Иначе от градската част е далече - факт. Поне 20 - 30 мин. пътувахме с такси до джамията. Близко "населено място" си е джамбурето на Шарм.

# 226
Здравейте.Някой ще лети ли за Кайро/Хургада на 23,04 с Онекс тур?

# 227
Здравейте, може ли да попитам ходилите на сафари с Аладин травълс, от къде си закупувате шал за  увиване на главата и каква им е цената?

# 228
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, може ли да попитам ходилите на сафари с Аладин травълс, от къде си закупувате шал за  увиване на главата и каква им е цената?
Навсякъде се продават. Вземете си предварително. 1-2-3 евро според размера и материята.

# 229
Здравейте , планирам пътуване в края на септември към Шарм ал шейх.Какво ще кажете за CHARMILLION GARDENS AQUAPARK?Малко съм неориентирана, но в гугъл ми изглежда сякаш този хотел е в нищото.Наблизо има ли населено място?И също така много ми се иска да посетим white island, но и той ми изглежда твърде далеч.Ако някой е ходил би ли споделил? Благодаря!

Има нещо вярно в това, че е "в нищото", но си е приличен резорт. Частта с аквапарка е малко по-далече от плажа, но ако точно аквапарка е търсеното, не е драма. Все пак не става дума за километри разстояние.
Иначе от градската част е далече - факт. Поне 20 - 30 мин. пътувахме с такси до джамията. Близко "населено място" си е джамбурето на Шарм.
Много благодаря за отговора!
А такситата скъпи ли са?

# 230
Ами май не беше скъпо, ама ние бяхме голяма компания и направо си наехме бус.

# 231
Здравейте, през месец май как е времето като усещане за екскурзии в Египет? Става ли за тениски или трябва да имаш яке вечерите, примерно на криуза по Нил?
Някой бил ли е с програма на Бохемия обиколна, харесва ми тази за 5 дни, без кораб.
Някакви препоръки? За бакшиш е ясно, харесвам всичко описано като Александрия, пустинята, Кайро и дължината на пътуването. От къде да купим шалове или някаква типична дреха за снимки пред пирамидите, и остават ли достатъчно време за романтични снимки с целувки пред пирамидите? 😅
Вълнувам сеее, защото май ще се запишем 🥳, изпуснах с Абакс през март вече са stop sale, но имах проблеми на работа и така. Аз обичам по топло време, вероятно май ще ми е по-добре, но мм го е страх от потене... и проучвам дрехи.

# 232
При пирамидите продават всичко, може да си купите от там, ще имате и време за снимки.
Внимавайте, ако ще се качвате там на камили, хората, които ги водят ще искат да ви снимат с ваш телефон-отказвайте, защото може да ви изнудват после за пари, знам много такива случаи.
Круизът по Нил е чудесен, за фирмата не мога да кажа мнение.
Предполагам Май ще си е жегичка там, но вечерите се разхлажда,но сме ходили без връхни дрехи/Октомври/.
Приятен престой☺

# 233
Ние имаме щека хаха те и без това нищо не снимат както трябва, остава и пари да им давам. Вече го играх това в Тунис, отрязали главата на камилата. 🤨😂 Но благодаря за полезната информация  Simple Smile
Да, звучи много хубаво да вечеряш по Нил. Изобщо програмата ми звучи много добре направена, практична, без да ти излиза душата и има Александрия, което много исках.
Дано стане вече, от 2 години се каня за Египет. Четох и че екскурзиите си продължават и няма никакви опасности заради съседни държави.

# 234
  • Sofia
Докато сме на вълна круиз да попитам има ли някакъв дрескод за вечерите там? Има ли медицинско лице на кораба ако на някой нещо му стане лошо да се реагира бързо?
Тези, които са тръгвали към пирамидите директно след кацането - каква е организацията? Ще ни трябва време да се преоблечем, да купим карти за интернет. Има ли достатъчно такова? Колко е пътя после? Има ли време за кратка дрямка?

# 235
Докато сме на вълна круиз да попитам има ли някакъв дрескод за вечерите там? Има ли медицинско лице на кораба ако на някой нещо му стане лошо да се реагира бързо?
Тези, които са тръгвали към пирамидите директно след кацането - каква е организацията? Ще ни трябва време да се преоблечем, да купим карти за интернет. Има ли достатъчно такова? Колко е пътя после? Има ли време за кратка дрямка?

Директно не сме ходили от полета,имахме ден почивка, защото следваха дни на обикаляне😀, бяхме си подредили един ден по тежка екскурзия и следващия ден по-разтоварваща.
Когато бяхме на шнорхелинг корабчето се развали посредата на нищото😀
Медицинско лице не съм видяла да има, но предполагам, ако нещо се случи, ще се реагира, недай си боже.
Картите ги взимате от летището, там се продават на всякакви оператори, не помня на кой бяхме взели, но се активираха на следващия ден, wi-fi там беше под всякаква критика.

# 236
  • Beyond the Frontiers
Май може и да е доста топло за круиз. Температура над 40 градуса не е необичайна. Там сте навътре в страната/ Африка. На брега на морето е друго...
За круиз за мен е добре октомври, ноември, март, април.
Круизи имат Абакс, Онекс, Бохемия. Премио имат програма със 7 нощувки на круиз и кацане в Луксор.

# 237
  • Варна
По -горе имаше въпрос скъпи ли са такситата.Не! Свалете си приложението inDrive.Задавате от къде до къде и ви дава точна оферта . Мисля, че за около 7 лв. ходихме от Charmillion до Old Market. До Сохо сме ходил за 3 лв.
Можете да хванете и маршрутка от пътя, летят постоянно 😀там цената на човек е под 1 лв.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 21:46 от Ivka_smile

# 238
Премио  надежни ли са като агенция?

# 239
Май може и да е доста топло за круиз. Температура над 40 градуса не е необичайна. Там сте навътре в страната/ Африка. На брега на морето е друго...
За круиз за мен е добре октомври, ноември, март, април.
Круизи имат Абакс, Онекс, Бохемия. Премио имат програма със 7 нощувки на круиз и кацане в Луксор.
Не за криуз, а за обиколки Sad ох значи края на май не е подходящо, защо го организират тогава.

Общи условия

Активация на акаунт