Египет /Тема 17/

• 50 948
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте ! От доста време мрънкам на мъжа ми да заменим турците с Египет , та почти успях . Въпросът ми е за препоръки за хотел , ако не успея да го убедя за Риксоса 😆
Гледах Jaz Mirabel Beach - добър вариант ли е ? С дете на 11 сме , та бихме искали да има аквапарк .

# 241
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Май може и да е доста топло за круиз. Температура над 40 градуса не е необичайна. Там сте навътре в страната/ Африка. На брега на морето е друго...
За круиз за мен е добре октомври, ноември, март, април.
Круизи имат Абакс, Онекс, Бохемия. Премио имат програма със 7 нощувки на круиз и кацане в Луксор.
Не за криуз, а за обиколки Sad ох значи края на май не е подходящо, защо го организират тогава.
Защото буквате почивка на море.
За плаж и гмуркане е добре, затова тогава го организират.

# 242
Не, не букваме почивка за море, няма включен плаж или море. Дните са 5 общо, не 8 и е без Хургада.

# 243
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Съжалявам. Прочетох "не за круиз, а за обиколки" и реших, че искате всичко и веднага.
Новото ми откритие - музей на Мохамад Кхалил и френската му съпруга.

Богата колекция и много добре възстановен дом.

# 244
Не, не букваме почивка за море, няма включен плаж или море. Дните са 5 общо, не 8 и е без Хургада.

Топло е, но с вода и ветрило/малко вентилаторче се живее.
Не забравяйте шапки. По възможност и поне една резервна.Ние бяхме през май миналата година, но на круиз по Нил. Най-големия зор с жегата видяхме в Карнак - много за ходене има там, а сянка - няма.
Но щом любимия, дето се води "бяла мечка" (не понася жега), оцеля и беше очарован, значи не е фатално.

# 245
  • Sofia
Не за криуз, а за обиколки Sad ох значи края на май не е подходящо, защо го организират тогава.

Защото хората са различни и за мен, примерно, температура от 40 градуса си е разкошно време. Никакъв проблем нямам с адските жеги, разхождам се с часове. Simple Smile Виж, студът ме убива направо като комар. Mr. Green

# 246
Tanya Valcheva, само предварително се информирайте екскурзовода на какъв език ще говори, за да не изпаднете в драматизъм...

# 247
  • София

Защото хората са различни и за мен, примерно, температура от 40 градуса си е разкошно време. Никакъв проблем нямам с адските жеги, разхождам се с часове. Simple Smile Виж, студът ме убива направо като комар. Mr. Green
Аз съм напълно съгласен с Blаck Cat. Затова и ще почиваме две седмици в края на юни в Египет. Разкошно време и вода!

# 248
Премио  надежни ли са като агенция?

Препоръчвам с две ръце!

# 249
Здравейте. Ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете с тази информация:
Кога е по-удачно да се пътува в Египет с цел круиз по Нил началото на март или октомври-ноември? Целя да избегна голямата жега.
Кога се стъмва там през март месец?
Необходими ли са якета шушликови с вата, предвид ранното заминаване за екскурзии?
Алкохола може ли да се носи в чекирания багаж или трябва да се купи в дьюти фри?

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 18:17 от Муми

# 250
Здравейте!Какво най-много си заслужава да се купи от Египет?Козметика?парфюми,масла?Нещо по-конкретно и ориентировъчни цени?Ще съм благодарна на идеи!🍀

# 251
  • София
Здравейте!Какво най-много си заслужава да се купи от Египет?Козметика?парфюми,масла?Нещо по-конкретно и ориентировъчни цени?Ще съм благодарна на идеи!🍀

и мас от щраус също четох,че купуват  и аз ще съм благодарна ако ме ориентират за цени ,защото сега на 1 март заминаваме Simple Smile

# 252
Здравейте! Някой може ли да ми направи сравнение между Дизърт Роуз и Jaz Mirabel? Радвам се, че и други са забелязали хубавите ремонти в Дизърт Роуз. Направо очите ми изтичат по снимките...това съчетание на пастелни цветове, дърво и природа...разкош. Много ми се иска да отидем отново, но този път с децата /тийнейджъри/. Което означава да си оптимизирам бюджета. Какво мислите за Jaz Mirable в Шарм? Чета добри отзиви и за него, но отстъпва ли на Дизърт роуз? За чистота и храна не се съмнявам, че ще са на ниво. Интересува ме енергията на комплекса, вечерни забавления, обстановка в баровете /разнообразие от жива музика, гост музиканти или певци/, плажни партита, активности през деня, озеленяване и красиви площи?

# 253
Здравейте ! Интересуват ме мнение за Jaz Mirabel Beach и Pickalbatros Royal Moderna .С деца сме и всякакви отзиви ще са ни полезни . Също така ходили ли сте свободно до Soho Square и Naama Bay , как се придвижихте и изобщо безопасно ли е ?

# 254
  • Beyond the Frontiers
Desert rose продължават с ремонтите. От 1.05 затварят големия басейн, блок 3000 и още два бара. До края на лятото ще приключат - поне така обявиха.

Jaz Mirabel е добър. Като усещане Desert rise ми е по-уютен, по-непретенциозен..Jaz e по-тежък. Не знам как точно да го обясня.

Общи условия

Активация на акаунт