Постонен зъб расте накриво

• 288
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! На детето ми му падна млечното зъбче и на негово място израства постоянния зъб. Но тъй като съседните зъбчета са си там и новия зъб израства накриво. Моля да ми отговорят майка с такъв опит, подреждат ли се от само себе си зъбите, когато се сменят и другите и с порстването на самата челюст?

# 1
От нашия опит мога да кажа, че зависи от големината на постоянните зъби. Също така дали има всички зародиши за постоянни зъби. При дъщеря ми се наложи слагане на апаратче още на 6 годишна възраст. След това и на брекети. Посъветвайте се с ортодонт. При нужда се прави панорамна снимка, за да се прецени.

# 2
Консултирайте се е ортодонт. При всяко дете е различно и единствено ортодонт може да определи дали ще имате нужда от ранно ортодонтско лечение или не.

# 3
И аз съм за ортодонт. На сина ми два-три от постоянните зъби са доста криви, другите по-малко. Чакаме да смени последните два млечни зъба и ще слагаме инвизалайн. На 9 години носи шини в продължение на година и половина, за да му се разшири челюстта.

# 4
  • in my realm of rhymes
Първо и семейният стоматолог може да прецени. Има едни силиконови апаратчета, които и той може да изпише и след определен момент вече да Ви насочи кън ортодонт за апаратче или брекети.
Не е приятно, но няма как, за добро са измислени.

# 5
И аз съм за консултация с ортодонт.
При моя син се оказа малка горна челюст. Та за големите постоянни зъби нямаше място. Носи апаратче почти 3 години.

Общи условия

Активация на акаунт