Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 801
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • Замък сред облаците
Впрочем Кактус, на детето докато не му се затвори фонтанелата ще искаш да избягваш течение в областта на главата, а отвори на количката в комбинация с ветровит град не е добра опция.  Особено за пролетно-лятно бебе пък шапчиците не са и оферта понеже терморегулацията не е ефективна (претоплят се лесно, охлаждат се трудно сами). Тъй че много яко ти е промотирал представителят, ама в реалността понякога идват други фактори.

# 226
Имам приятелка с Еasywalker. Живеят в квартал без улици и тротоари, каза че няма никакви оплаквания.
Много други са със Cybex, и те не се оплакват. Вярно е, че в Бургас масово се движат с Easywalker, но там и маркетингът на Bebemax е много силен, а те основно нея предлагат. Накрая стигам до извода, че всеки си харесва количката, освен ако не му се разпадне в ръцете или не е твърде тежка.
За зимния кош на Cybex имам доста забележки аз, много задушен ми се струва, няма достатъчно отвори за проветрение, сенника му е къс. Тук единствения ми плюс е, че ще го получа бонус от приятелка и наистина, ако ми спести с тези неща едни 500 лв, мога да ги дам за нещо по-смислено.
На Easywalker пък не ми допадна сгъването на летния кош, една идея по-тромаво ми е от на Cybex.
На Cybex ми се струва много къса базата на летния кош и няма регулиране на височината, нито място за подпиране на крачетата. Не е и добре вентилирано гръбчето, за разлика от други модели, които гледах.

# 227
Али, той е просто вносител и не му пука особено дали ще вземем Cybex или Easywalker, особено като са на една и съща цена. 😁 Той е официален вносител и на двете марки + още няколко висок клас. Easywalker Harvey 5 Premium е с най-големия сенник от всички колички, които бяха там. Имам предвид новите модели на известните марки. Той знае кога чакаме бебче и може да предложи най-добрата количка лично за нас/на няколко марки/. Определено държахме на качествен матрак, огромен сенник с няколко зони за проветрение, добри амортисьори, големи гуми, пълно легнало положение и добри изправено. Аз не избирам количка по снимки, а на живо 😁 Иначе друга количка с наистина голям сенник е Muuvo Quick 4.0. Разбира се, че и Cybex имат хубави модели, но в нашия случай Easywalker Harvey 5 Premium покрива нашите изисквания. 🤗 Просто исках мнение дали да вземем с въздушни или камерни гуми.
АА, има множеството зони за проветрение и ти си решаваш кои да отвориш. Освен това се продават и муселинови дрешки, които не запарват. В Бургас, за щастие, няма такъв силен вятър, идеално е за разходки. 🤗 В горната част на морската е завет, имаме и други паркове където няма грам ветрец. Иначе си права, че трябва да се избягват места със силен вятър. Той ни помотира по еднакъв начин и други колички в същия клас, включително и bogaboo, ако го пиша правилно. Но тази ни хареса най-много 🩵

ПП от няколко години разпитвам майки за мнения, когато идват в аптеката или са на разходка 🤣 Доста положителни има и от марка Bebeto.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 16:04 от Kactus

# 228
  • Замък сред облаците
Мел, горното ми мнение за проветрението Wink

Също така - няма да изкарва детето по часове в “зимния”(мразя тоя термин) кош, ако успеете да направите 30-40 мин разходка ще е супер - щото то хранене, смяна на пелени, а лятото между 11-17ч за бебета под 6 месеца не е желателно да сте навън в жегите. Към 5 месец обичайно може да се мине от зимен на летен кош, ако втория има междинно положение между легнало и изправено.

За гумите - без помпане са за предпочитане.

# 229
Във фейсбук групата на Cybex гледам, че са писали, че още от 3-4 месец минават на летния кош. Моята приятелка и тя така е направила, защото бебето искало да клюкарства и не искало да седи в "зимния", та често се налагало да се прибира с бебе в ръце, бутайки празна количка.

# 230
  • Замък сред облаците
Ние към 5 месец минахме, защото коша за новородени отесняваше (ама то беше и ноември, с обемни космонавти) 😅 3-4 месеца ми се струва рано, колкото и да е полуполегнала позицията чисто ортопедичните препоръки са да не стои дълго в такава поза. Ма всеки си преценя, нали…

Но за деца които са ок с времето по коремче може да се возят по корем и с махнат сенник и пак да разглеждат (ако времето позволява) - в коша за новородени.

# 231
АА, те стандартните кошчета за новородено не са ли по принцип до 5-6-я месец или греша? Иначе имаше и колички с XL кош за новородено, но не мисля, че си заслужава, ако лятната количка е удобна и в добра позиция за гръбчето.

# 232
  • Замък сред облаците
Да, до 6 месеца се водят. То просто на дължина детето ги израства.

Друго нещо за летните колички - гледайте да са със стабилен гръб, че гледам масово се ползват травъл колички дето децата потъват като в торба и гръбчетата им се извиват на полукръг. Може да са леки и маневрени, но са предвидени да се ползват за кратък период, не за по месеци наред.

Това само го вмятам информативно.

# 233
С просто око се виждат нещата, които изброих като минуси за easywalker и не знам защо продължаваш да спориш. Отбелязала съм с емотиконата къде има “чупка” която прави легналото положение не съвсем легнало и с просто око се вижда как при melio изправеното положение е по/добро и сенника е много по-голям. Уж не си избираш по снимки, ама на живо май си виждала само balios-а и сравняваш коректно и само с него
Скрит текст:
Кошовете не са до възраст, а до определени килограми, както кошниците и столчетата за кола например са до определена височина. Масово на 5 месеца вече слагат седалката

# 234
Включвам се и аз по темата с количките. Нямам опит със скъпа количка, но особено ако е първо дете, нещата не са изобщо такива каквито си ги представяме. Искам да кажа, че мислим едно, а на практика се оказва, че приоритетите са съвсем други. Имам предвид приоритети във функционалността на леглото, количката и тем подобни. Няма да споменава и шишетата, въпреки, че моето зверче искаше конкретен модел шише. Гладен стоеше, но нито гърда, нито друго шише приемаше.
Така де. Всеки има право да си купи каквото си поиска за детето, но в един момент се оказва, че реалната необходимост и практичност са далеч по-различни от розовите ни очаквания, които сме си изграждали девет месеца.
Аз отгледах моят юнак в количка Retrus 2 в 1 (нямам спомен кой модел), закупена втора употреба за 80.00 лв. Нямам никакви оплаквания. Супер маневрена и удобна ми беше.
Роден средата на ноември, а юли (даже закъснях) купих нова лятна количка на Лорели (ако не се лъжа Sport) за 120.00 лв, която ми служи вярно, още 5-6 месеца. След като проходи, почти не искаше да сяда в количката. Не съм го и носила, да не си помислите това! На ръце никога, а на разходки в гората или планината вярно ми служеше Tula free to grow.
Лично аз смятам, че не е оправдано да се дават пари за количка, колкото една евтина кола. Ама това си е мое мнение. И не, не съм стисната, просто времето много бързо минава. Да не говорим, че има деца, коти изобщо не искат (даже и като бебета) да седят/лежат в количка.
Както и не ми харесват триколките за по-отраснали деца. Детето стои, а ти го буташ. Хем то мързелува, хем бутащия вижда зор. Синът ми се качи на балансно колело, а на три години и няколко месеца подкара велосипед БЕЗ помощни колелета. Върви и може да мърмори, като се измори, но знае, че мама може да носи колелото, но него не.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 16:40 от m-angel

# 235
  • Замък сред облаците
Алисън, в зависимост от коша е до дължина ИЛИ до килограми. Само вмятам понеже Кот С (за новородени коша) на Сайбекс е до 9кг, а моят син беше 9.3 кг на навършени 2г. Та, няма да го возя в такъв кош до тази възраст, сещаш се.

Това го вмятам шеговито, не за заяждане 😄

# 236
Да да, това имах предвид и аз, нещо май не го написах подходящо 😁

# 237
Али, точно за тази чупка ни обясни и отстрани може да изглежда така, но наистина е напълно легнало положението. 😁 Ще видим, ще вземем с надуваеми гуми и ще внимавам къде вървя 🤗

# 238
Има бебета, които не искат в количката. Аз познавам такива. На 6 месеца беше едното. Все едно го удряше ток. Не щеше по никакъв начин в количка. Майката в чудо се виждаше, за да го изведе малко навън. И после кажете, че нямат характер от новородени.
Другите дечица бяха отрано с триколки.. само ние си бяхме с количката максимално дълго, докато децата вече не искаха в нея. С баткото до 2г. А с малкото до 1г,4м.
Та напълно подкрепям ейнжълчето, че не винаги става това, което си мислим...

П.с. нашата количка е подобна като на 2402. Сенникът има два ципа и ставаше по-голям. И като му метна комарника отгоре. И двете деца много обичаха да спят така на двора под лозето Grinning Сякаш навън спяха повече като времетраене отколкото вътре. А аз с книга в ръка и кафе чакам да се наспят. Леле, търкалят си се годините...

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 21:02 от Jupiter sea

# 239
Гледам, че колички обсъждате. Joy
Аз ако трябваше да взимам днес, щеше да е или Cybex или Mutsy.
Когато обаче се роди синът ми 2020г, едно че ми се струваха скъпи тези марки, второ че заради Covid ограниченията ме притесняваше да поръчам по-изгодно от чужбина, че не се знаеше ще дойде ли няма ли.
Взехме си един много обикновен CAM Taski Sport. Половината ни град беше залят с този модел.
Изгледа синът ми + още едно детенце.
Сега дай Боже се надавам да отгледа и второто ни детенце. Няма да сменяме и взимаме нова количка.
Иначе синът ми до 5 месечен спеше денонощно в зимния кош. Лятото миехме гумите и вкарвахме количката в хола/спалнята и вечер си спеше там.
Зимата беше вече много кално и сваляхме коша, слагахме го в кошарата и люшкахме нея. Спря да спи в него като му стана малък и тесен. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт