Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 805
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, наистина не се хръляйте на безумно скъпи неща за бебетата, няма никакъв смисъл и се ползват малко. За количката нямам опит с единична, ама да е лека, да се пере и да е здрава, останалото е външен вид.

# 211
Първата количка е пробна Simple Smile и аз съм да не хвърляте много пари, ако ви дават на старо най-добре.
Също да се има предвид, че по бг тротораите е различно от UK тротоарите.

# 212
Ами евтините нямат здрави гуми и хубави амортисьори за съжаление 🥺 Аз искам количка, която смело може да изгледа 2-3 деца без да мръдне. 😄 Все пак качеството на материалите не е еднакво и цената скача. Естествено никога не бих дала 2000лв. и нагоре за количка, но има такива, които са на промоция. Аз искам да купя количка веднъж и край. После винаги може да се продаде, ако е от качествените и търсени марки. Мен в момента само колелата ме вълнуват на този етап 😅

# 213
Аз също да се включа, че ние се спряхме на Балиос, изглеждаше ми най-маневрена. Ще си усетиш на място коя ти е по-удобна.

Rocket,кога е твоят следващ преглед? Стискам всички палци!!🍀

Аз се продължавам чакането и надяването, благодаря много тук за подкрепата и за съветите 🩵 живот и здраве, ще ви пиша на 29.01 с новини как се движим.

Излязоха ми резултатите и за другите вируси, нямам активна инфекция. Връщайки се назад, покрай Коледа и НГ вкъщи се грижихме за бабата на ММ, която беше след операция, но се беше и разболяла и кашляше, та може би и покрай нея сме изкарали нещо тихомълком.
Скрит текст:

П.С. И една позитивна пухкава снимка с една от котките, която се полягва върху коремчето, надявам се, че мъркането ще стимулира отвеждането на CSF и да се върне стомахчето в нормален размер 😅😁
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 12:30 от fearless

# 214
Подкрепям Одри за написаното. Да, всеки иска да си купи една количка и край, ама в реалността нещата не стоят така. Аз не правих компромис с удобството за мен и детето и смених 3 колички 😁 Първата ми беше mamas and papas ocarro. Взех нея защото, въпреки че исках cybex priam, от първото бутане ми стана ясно, че е тежка и голяма за мен. Та всичко в моята количка беше чудесно, нямаше едно нещо, което да не ми харесва, докато бебето беше малко си карах идеално с нея. Проблема дойде като порасна бебето, оказа се че и тази количка беше тежка за мен. За някоя по-едра майка може би нямаше да е проблем. Не ми беше комфортно с нея, та вече беше лято и реших да взема направо лятна cybex eezy s+2. Тя ми беше супер удобна на мен, но не и на детето, защото няма добро изправено положение, детето не стои добре облегнато и  постоянно се свличаше и стоеше като изсипано в нея. Третата вече ни беше перфектна и зв двамата-  cybex melio. Няма нещо, което да ми беше проблем с нея и дори за сега не съм я продала, защото уж ми влиза в плановете да возя и второ бебе с нея (само ще си взема кош на новородено) Ако нямах финансова възможност бих си взела балиоса. Полска не бих купила никога, а за easywalker, въпреки че е висок клас марка, мога да пиша какви са й минусите, но в темата за количките е писано предостатъчно.

# 215
Аз съм хипер доволна от Buba-та.Добри амортисьори, много маневрена, лека (12-13кг), а я бяхме взели за около 1300 лв, което никак не е много, при положение че е 3в1.Зимния кош ползвахме 4 м, летния около година.От скоро не иска вече да се вози в нея и е прибрана 😂 Та много зависи от детето.Има деца до 4 г искат да се возят в количките, а има и като моето предпочитащо да върви и бяга..И чат пат да я носи баща ѝ 😀
Карана е на всякакви терени, багажи много е износила и е в топ състояние.Може да изгледа още 2 деца 😂

# 216
По принцип Easywalker са по-качествени от Cybex. Иначе и Cybex има хубави попадения, не знам дали знаете, че Cybex ги купиха китайците.

# 217
Много неща са купени от китайците или просто се произвеждат от китайци. Това нищо не значи. На база на кое твърдиш, че са по-качествени? Само като й видя малкия сенник и тапицерията и не знам за какво качество става въпрос. Да не говорим колко мръсен ще е постоянно тоя затворен багажник отдолу. Кошът за 6+ месеца няма нито добро изправено положение, нито напълно легнало…

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 14:41 от AlisonParker

# 218
  • Замък сред облаците
Всъщност Сайбекс е основана в Хонконг фирма през 2005г, а 2014 ги купува китайска. Тъй че все тая. Качеството е все така високо и произвеждано по ЕС стандарти.
На мен на Изиуокър ме дразнят гумите какви са мънички/диспропорционалнй. Естествено, не съм гледала всички модели дали са така, но гледам в нашия парк няколко такива колички - децата се друсат ужасно.

# 219
Аз не харесвам Сайбекс, много са прехвашени, а са малко моделите, които наистина са качествени и си заслужават. АА, моите наблюдения са като твоите, но за Cybex 😅 В Бургас има много майки и за нищо не света не заменят Easywalker 😅 много по-стабилни и маневрени, изобщо не друсат, защото имат допълнително захващане на коша за новородено и страхотни амортисьори. Имат напълно легнало положение, идеално изправено положение. Все пак ги видях на място и говорих с официалният вносител на съответните марки. Последните модели Easywalker бият Cybex по няколко направления. Имат и достатъчно големи гуми, което също е огромен плюс. Имат много по-голям сенник от последните модели Cybex с няколко зони за проветрение. Явно сте гледали някакви стари и базови модели. От Cybex само няколко са същото качество като Easywalker, останалите не стават. Друго е на място да ги видиш и да ти обяснят. Аз лично държа на затворен багажник, за да не загубя нещо по пътя и да не ми се прашат нещата. Също и не трябва гумите да са прекалено големи, това е много грешно схващане, защото реално те стават минус, а не плюс.
ПП всяка марка има по-бюджетни варианти и такива с повече екстри. Естествено Cybex и Easywalker си имат серии, които наистина са висок клас и са 1:1.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 15:18 от Kactus

# 220
Напълно подкрепям мнението на Диди.
Важно е на детето и на майката количката да е удобна.
Аз като избирах исках няколко неща:
- Непомпащи се гуми, но големи. Страх ме беше да не ми се спука гумата някъде по пътя, та затова така
 - амортисьори, за не се друса детето като го карам по нашите улици... Е, карала съм и двамата по офроуд черни улици. Количката ни не бих я сменила..
- да се въртят кошовете на двете страни
- да има голям сенник, защото лятото спеше и навън
- кошчетата да са широчки и детето добре да се разполага , а не да е като в менгеме сплескано.
- големият кош да има напълно легнало положение
- да включва разните аксесоари - чанта, ръкавици, комарници, зимни чували, поставка за чаши и т.н.
- да се сваля и пере всичко и да има голям багажник
Бутала съм и няколко други колички на майките, с които излизаме. Според мен, а и според самите тях нашата има най-много плюсове.
Малкият кош на всички колички се ползва 6 месеца, големият да кажем година, макар че много майки минаха на триколки, когато децата станаха на годинка.
Ние скоро минахме на кола за бутане с родителски контрол. Дори и в триколката не ще вече. На 1г.и,5м. е господинът.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 15:20 от Jupiter sea

# 221
Jupiter sea, точно този модел на Easywalker, който си харесах има всички тези екстри, плюс няколко допълнителни към тях 🤗 Също и матрачето е страхотно, показаха ми и как да разбера кое матраче е наистина хубаво и ортопедична. Ама и цената ѝ е хубава 😄
ПП до сега не бях виждала количка с толкова огроооомен сенник и толкова много зони за проветрение 😅 Все пак ще съм с пролетно-лятно бебе и това беше много важно условие в избора ни.

# 222
Кактус чакам да си купиш и да ми пратиш снимка лично на твоята количка easywalker която да има голям хубав сенник, напълно легнало положение и идеално изправено също 😉 Малко по-отдавна следя и гледам бебешки колички, за да ми твърдиш неща които някои напорист продавач ти е изрецитирал. Няма нищо лошо да си купиш такава количка, дори напротив, както казах са висок клас, явно с причина, и ти желая с кеф да си я буташ, но категорично сенника е малък и изправеното и легналото положение не са добри по моите критерии.

# 223
  • Замък сред облаците
Количката и на 2.5г си я ползвам аз като трябва да ида от Младост до Красно село, Борово или Драгалевци с детето с градския транспорт. И триколка имаме с контрол, но абсурд да й побера нещо в багажника - той е като малка раница. В Сайбекса колко съм побирала само аз си знам хаха, чак сергия мобех да отворя.
Впрочем една мацка от нашата отчетна смени 4-5 колички първите месеци, все скъпи класове, все нещо не й харесваше.
За всеки вкус има по нещо на пазара, което е за мен приоритет, за друг няма да е.
Важното е накрая да сте доволни и на бебето да му е добре.

# 224
Ние като взимахме количка гледахме да е сравнително добре като тегло, да има меко окачване, и регулируема дръжка. Малко и на пожар я взимахме, от днес за вчера и избирахме от каквото има. Взехме такава https://dundio.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1 … le-219563633.html (и тогава пак бяхме оцелели промоция) и си беше супер. И от наклон на облегалката съм доволна, и големина на гумите, разширяващ се сенник и още един куп нужни и ненужни функционалности. Единственото допълнително, което съм взимала беше маншон да не ми мръзнат ръцете. Ако ме изненада бебе преди да успея да я продам ще си я ползвам пак. Ползвахме я около 9м и щяхме да продължим, ако не бяха проблемните ми колена в комбинация с 5-6 стъпала, по които трябва да сляза докато спускам количката по рампа.
Тогава взехме Chipolino MoveOn и я ползвахме до тази пролет (т.е. до 2г4-5м). В последната година не-активно возене, но за по-дълги разходки още си влизаше в употреба.

Общи условия

Активация на акаунт