Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 23 948
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
  • Замък сред облаците
Принципно са пакет или поотделно във всяка лаборатория. Парвовирус 19 е принципно детски вирус - петата болест. Малък е шансът да е той, освен ако не си била около мънички деца.

# 196
Бяхме на бебешки рожден ден в неделята преди феталната, не знам дали за толкова време би се отразило, но за всеки случай ще видя и него. Направо утре ще отида в Бодимед да ми ги пуснат, благодаря много за съвета🩷

# 197
Ти беше и при Маринов, нали? Казвам го защото детето, което познавам имаше и сърдечен дефект. Аз от там и го познавам, бяхме заедно в НКБ. То е родено в Токуда, сложен му е шънт в главата след раждането и после го бяха изпратили на операция за сърцето. И след двете неща детето е живо и здраво, проговори по-бързо от моето. Към днешна дата се развива чудесно. Стискам палци при вас да няма нужда от никакви интервенции и след две седмици да има добри новини.
Ако ти е супер притеснено ще ти дам координати на майката да ти разкаже подробно случая им

# 198
Fearless,  стискам ти палци за най-добро развитие!
Пропуснах Rocket, нека прегледа мина добре и всичко да бъде наред!

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 20:41 от Mila101

# 199
Fearless, Rocket И аз стискам палци всичко да е наред с бебчетата, и притесненията ви да останат в миналото 🍀

# 200
Рокет сигурна съм, че всичко е наред, особено щом пренатален сте правили. Не, че няма да се притеснявам на твое място.
Fearless, дано го израсте, дръж ни в течение.
Стискам палци и на двете.

# 201
rocket,  fearless, стискам палци всичко да е наред с бебоците, момичета!

# 202
Rocket, аз бях с висок риск за Даун и правих хорионбиопсия, която отхвърли Даун със сигурност. На втората фетална има вече други мерки на  нухалната гънка и да не се шашнеш. Докторът, който ми прави хорионбиоспията, ми направи и фетланата и три пъти го питах дали са нормални границите и той потвърди, че бебчето няма никакви ехографски данни за проблеми.  Ако искаш, ще проверя колко е била стойността.

# 203
Рокет, стискам палци да е "статистическа" грешка и грешно измерване!
Нека всички чакани бебета да са здрави и да седят по-дълго на топло!

# 204
Благодаря Hug
В 11-13гс се мери нухална трансуленция, която е джобче с течност на този етап.
В 20-23гс се мери нухалната гънка, която вече е образувалата се тъкан от НТ, доколкото разбирам. Тя трябва да е до 6мм.
При мен при голямото измерване (3.43) пише, че пъпната връв е около врата. Доколкото чета това може да окаже влияние при измерването, но не сме го коментирали на прегледа.

# 205
Здравейте, момичета! Fearless, Rockit, стискам палци всичко да е наред!
Аз се включвам с един страничен въпрос. Започнах да гледам колички. Както бях твърдо решена да купя cybex balio s, така и днес я сравних с няколко други и падна надолу в класацията. Ето това са двата модела:

https://dundio.com/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D … een-84777545.html

https://visvitalis.bg/product/venicci-kombinirana-kolichka-2-v-1-claro-forest

Някоя от вас има ли отзиви за тях и особено за първата, защото в темите за колички е пълна тишина?

# 206
  • Замък сред облаците
На мен са ми непознати марки, но съм фен на Балиос и я ползвам вече 2.5г. активно; дай боже да успее още 1 дете поне да извози. Гледам че тези за сходен клас, размери и килограми.
Моят съвет е да потърсиш ръководствата на моделите онлайн и да се информираш как се свалят (ако се свалят) да се почистват тапицериите. Че има колички с доста минуси в това отношение. Venicci ги гледам са британска марка, може да намериш повече отзиви онлайн в чуждестранни форуми, за другата май е румънска марка?
Също гледай дали вносителя на марката за Бг предлага сервиз на количките, какви са условията на гаранциите.

# 207
За свалянето разпитах в магазина. На Venicci само вътрешните части се сваляха мисля. Cavoe може почти цялата да се пере. Полска е Cavoe. Никакви отзиви няма за нея в целия интернет. Balios със сигурност си е по-доказана за неравни терени, каквито са масово тротоарите в София, но откъм функционалности другите имаха някои, които повече ме спечелиха. Иначе пък приятелка ще ми даде коша за новородено и кошницата за кола на Balios и трябва да купя само шаси с летен кош и адаптери, та финансово доста по-добре ще ми легне. Даже не мислех да гледам други, ама вчера се оказах с доста свободно време и успях да се разколебая 😃

Днес ще отскочим до Бебемакс да видя и Easywalker. Тя също цялата се пере и е доста маневрена.
Ще видим и пак тази полската, че вчера бях толкова обсебена от начина на сгъване и магнитните джаджи, че изобщо не погледнах как са амортисьорите и гумите.
На мен са ми непознати марки, но съм фен на Балиос и я ползвам вече 2.5г. активно; дай боже да успее още 1 дете поне да извози. Гледам че тези за сходен клас, размери и килограми.
Моят съвет е да потърсиш ръководствата на моделите онлайн и да се информираш как се свалят (ако се свалят) да се почистват тапицериите. Че има колички с доста минуси в това отношение. Venicci ги гледам са британска марка, може да намериш повече отзиви онлайн в чуждестранни форуми, за другата май е румънска марка?
Също гледай дали вносителя на марката за Бг предлага сервиз на количките, какви са условията на гаранциите.

# 208
Аз все още не смея да гледам нищо, голям страх ме държи, та и един чифт чорапи не сме му купили на това бебе. Но и при мен като теб, Мел, приятелка ми предложи да си дадат коша за новородено на Balios и честно да ти кажа въобще не мисля да гледам други колички предвид това. Едно нещо поне е ясно, подготовката за едно бебе си е доста финансово натоварваща и в интерес на истината не виждам къде би била дилемата. От една страна ти предлагат кош за количка, което ще спести сериозна сума пари, а от друга този кош е за количка, която е една от най-предпочитаните и използвани от майките напоследък. Ти ще си решиш накрая, но моят съвет е да не се натоварваш с чуденки и да заложиш на познатото с количката, а усилията и времето които ще спестиш да вложиш в други или по-приятни неща.

fearless, rocket, ще се радвам да споделяте ако има новини и как са нещата при вас. Дай боже всичко да е наред с мъниците!

# 209
За Балиос не знам, по принцип по-добра като характеристики е Easywalker Harvey 5 Premium, но единственото, което ме спира е, че намаленият модел е Air. Това е висок клас количка и се надявам, че макар и въздушни, гумите ще са качествени. Нямам представа на колко време се проверява налягането в гумите.

Общи условия

Активация на акаунт