Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 23 927
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Аз също съм пропуснала втората доза витамин К на бебето. След раждането изобщо не съм си прегледала документите, а педиатърката пък не ми е напомнила. Този път имам едно наум, даже мисля да идем до болницата, в която ще раждам дори на 15тия ден след раждането да прегледат бебето. Хубаво е човек да знае какво му се полага като прегледи.

# 181
  • Замък сред облаците
Трета доза, само да кажа, че и аз й викам все втора. Капките са 1 доза след раждането (ден 1), 1 доза на ден 3 и 1 доза на 30 ден Simple Smile. Първите две се дават в болницата Simple Smile

# 182
Аз също пропуснах последната доза. Педиатърката нямала и чак ми се накара, че питам. Във вита не знам дали има полагащи се прегледи при тях след раждането, никой не ми е казвал за тях и съответно и тях не съм питала. Слава богу при сина ми не е имало проблем, ама ето на - знаех че трябва да се даде и… даже сама търсих по аптеките, но имаше само някакъв друг тип вит.К с различна дозировка и никой не се нае са ми пресметне и да каже колко да дам.

# 183
Аз бях обещала, че ще питам на последната ФМ за цените за раждане в Токуда, обаче тотално забравих. Изненадаха ни със находка, девойчето ни има увеличено мозъчно стомахче и сега сме в джаза 😔 Надяваме се до раждането и след него да си се запази със същия размер или поне да се намали. Знам, че има много бебета, които го израстват, това разбира се е в позитивните примери на развитие, надявам се да попаднем сред тях. Стискайте палци!

# 184
Аз днес звънях в Токуда и питах цената. За здравно осигурени лица цените са:

Раждане 2000лв
Избор на екип - 900лв
Плаща се и някакъв пакет неонатология за бебето 950лв
За самостоятелна стая 310лв на вечер. За престой в двойна стая 190лв на вечер.

# 185
  • Замък сред облаците
Значи грубо 4500-5000лв? Впрочем хубаво питаш, една приятелка ражда там 2020г и като им казаха накрая 1000лв и за бебето, извън цената за раждането, бяха втрещени малко. Сега вече поне цените се въртят и в интернет пространството.

Едит: Фиърлес, сега видях, че ми излязоха последните 2 поста наведнъж явно. Поискай и второ мнение за всеки случай!

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 15:36 от АА

# 186
fearless кой ти в прави феталната и го е видял? Аз имам познато бебе с такъв проблем

# 187
АА това ми дадоха като цени по телефона. Те имат и публикуван ценоразпис и там пише 4500, но се оказа че това в цената само за раждането без нищо друго за неосигурени лица.

Не знам за секцио колко нощувки искат, но около 5000лв се връзва.

Ако имаш фонд, който има и покритие за раждане може и цената да падне. При мен покриват до 1000лв за избор на екип, стая и тн. Но е най-добре да се коментира с фонда как се процедира.

Фиърлес Стискам палци всичко да е наред

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 15:39 от Пълнолуние

# 188
Във вторник в Токуда я прави Василев, той го видя, а вчера ходихме в Марковс при Павлова и тя потвърди същото. След 2 седмици ме викат пак при Павлова.
11.46мм е третото мозъчно стомахче, водят я към момента лека едностранна вентрикуломегалия.
Alison, как е детенцето? Ако искаш и на лично можеш да ми пишеш.

# 189
Fearless, пожелавам ти да го израсте и да няма проблем. Аз също имам позната с такова бебе, но при тях се случи след раждане /бебето е недоносено/. Ама е още твърде малко, за да се знае какво влияние има.

# 190
Fearless, дано всичко израсте бебенцето.
Стискам ти палци и вярвам, че накрая всичко ще е наред. Какво казват лекарите?

# 191
Благодаря за палците 🩵 Засега не могат нищо да кажат, единствено ще проследим на 2 седмици горе-долу как се движат нещата (сега съм в 32гс) дали си е същото/подобрява се/влошава се, за да знаят какво да правят при раждането. Обясниха ни, че като се роди ще правят УЗ на главичката, за да видят също как е и оттам насетне не сме обсъждали още. Иначе изключихме вероятността да е от CMV или токсоплазмоза - вчера ми излязоха антителата в Геника и нямам активна инфекция, така че вероятно е нещо генетично.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 16:34 от fearless

# 192
  • Замък сред облаците
Не е само CMV вероятния причинител от вирусите, имай предвид. Предполагам сте пускали целия torch панел, за да изключите и другите - рубеола, херпес? Потенциално парвовирус 19?
Хващам се за сламки, много ми се иска да е някакво незначително отклонение и накрая да се окаже без съществено значение ❤❤❤

# 193
fearless, и от мен стиснати палци да се израстнат нещата и да няма проблеми. Green Heart

Аз също съм под напрежение за 2рата фетална, защото на първата коментирахме, че НТ е в граници, но при едното измерване беше 2.12, а при другото 2.8
Тези дни си гледах листа от изследванията и видях, че има вписано и едно измерванена НТ= 3.43, което е доста голямо и не сме го коментирали с АГ на прегледа.
И БХС и пренаталния са low risk за Даун.
Сърчицето изглежда наред. Ама ми е доста притеснено колко ще измерим гънката сега.

# 194
Не, не сме пускали torch панел - Василев насочи само за IgG и IgM на CMV и токсоплазмата.
Сега ще потърся къде мога отделно да си пусна за другите три.

Общи условия

Активация на акаунт