Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 720
  • 752
  •   2
Отговори
# 270
В Бургас натискат за секцио 😄 Това също е една от причините да избера Кироваков, който изражда в Окръжна. Ама и той може да ме отреже в един момент, защото ми казаха, че не израждал едри бебета, а моето е такова 😅 Аз го усетих, че нещо не му харесва, че искам да родя естествено бебока, ще видим.

# 271
Пълнолуние, моя близка приятелка се следи и роди секцио при Личева в Надежда и е доволна. А братовчедката на мъжа ми много ми беше препоръчала нейния лекар - Данаил Илиев, при нея също беше секцио, но непланирано.

# 272
В Надежда се оказа, че ако не се следиш там не може да си избираш при кой да раждаш. Записвам си час при Ненов и той ми назначава час за секцио и при който е на смяна при него. Не можело да избереш лекар и за секцио.

Ами аз бях така, но тогава записваше д-р Кръстев и ме записал при себе си, аз на късмет го ударих не знаех при кой ще съм, не знам дали е много странно ... даде ми за избор от понеделник до петък (15 -19) викам да е нечетна дата ... Simple Smile
Щом ти е важен лекаря, кажи на д-р Ненов, че искаш опитен лекар примерно (то сигурно всички са такива) или там каквото ти е важно или още по-добре го питай Ненов, какво ти препоръчва.

# 273
В Щерев също е безплатен престоя за бебето, но много често майката след 3 дни престой я “гонят” да си ходи вкъщи, без опция да остане, ако им е пълно родилното. И аз забелязвам, че са свръх фиксирани върху естествено раждане, макар че мен това ме урежда, защото и двете ми раждания минаха без сериозни усложнения. Но пък с мен имаше една родилка, която 2 дни я бяха мъчили, милата по-добре със секцио да беше родила.

Аз се включвам с въпрос към майките, които са кърмили. Малкият става сега на 3 месеца, на мен още не ми е дошло. Обаче преди 3-4 седмици имах болки като менструални, както и еднократно розово зацапване. Беше една капка, но реших, че или има овулация, или ще ми дойде скоро. (С първото дете ми дойде още на 2ри месец, въпреки кърменето, затова така реших.) 2 седмици след това пак имах зацапване еднократно и 2 дни болки вляво, точно като при овулация, доста силни, даже взех парацетамол. И от тогава нищо особено не се случва, вече седмица след последния случай.

Въпросът ми е - на някоя от вас случвало ли се е, докато кърми? На какво може да се дължи?

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 12:55 от mommy22

# 274
Благодаря Ви за отговорите момичета. ❤

# 275
  • Замък сред облаците
Mommy, моята гинеколожка казва че първите 6 до 9 месеца след раждането може всичко да се очаква - зацапвания, нерегулярно кървене, всякакви неща. Не се впечатлявай особено, ако нямаш притеснения, а пък ако имаш - иди на преглед Simple Smile

# 276
Здравейте, пак съм аз с въпрос 😅 Кога трябва да заведа бебчо при ортопед и имате ли препоръки за Бургас? В Бургас ми казват на 6тия месец, по групите казват между 4та и 6та седмица и аз се обърках вече 😁 Благодаря предварително! 🤗
ПП кога започнахте с масажите и гимнастиката, можете ли да препоръчате видео от тубата?

# 277
  • Замък сред облаците
Между 4 и 8 седмица е първият преглед, на 6 месец се вика ако има проблем установен във втория месец. После имаш още един преглед след прохождането. Много лични лекари "забравят" да дадат направление, искай си.

# 278
АА, много ти благодаря 🤗 Казаха ми, че на 2рия месец могат да ми покажат и как да правя гимнастика на бебока. Дано ортопедът да е склонен 😅 Задължително ще си поискам направление за 8ма седмица. ☺️

# 279
Здравейте, аз се включвам с ъпдейти, за да споделя, че съм тревожна отново. Ще сложа в скрит текст за всеки случай, че не ми се иска някоя друга бременна, като прочете и да се стресира излишно.

Скрит текст:
Миналата седмица бях на втори преглед при Павлова в Марковс, след който се чувствах много окрилена - вентрикула си беше запазил размера от 11мм и самата лекарка беше много окуражаваща. Днес бях на първите тонове в Токуда и АГ там, който обаче измери,че вентрикулът се е увеличил на 14мм и ни препоръча като следваща стъпка да отидем за фетален ЯМР в Правителствена болница. При прегледа ми миналата седмица точно това коментирахме - бях чела някакви публикации, че в някои случаи изпращат за ЯМР и д-р обясни, че всъщност в България няма специалист по пренатален ЯМР и че в Европа са може би само на 3 места, където са тясно специализирани в това направление. Но пък според АГ в Токуда по стандартен протокол след като наблюдава увеличение, следва да се направи и ЯМР за потенциални други усложнения, които не се виждат към момента на ехограф/УЗ. Та сега адски много ме е шубе. Запазих си ЯМР за петък - решихме с ММ, че може би е по-добре да имаме максимално повече информация. В същото време ми е много трудно да запазя спокойствие, малко се разпаднах още на регистратура, като си тръгвахме. В Токуда АГ казва, че според него на този етап няма още да мислим за шънт и тн, беше много обран откъм прогноза, но го разбирам.

# 280
fearless, възможно ли е да не е измерено правилно? Прекалено бързо нарастване ми се вижда за 1 седмица. Хубаво е, че поне има вариант да получите повече информация. Стискам палци да е възможно най-позитивния развой!

# 281
Даже малко по-малко от седмица - между 29.01 и днес, и аз се изненадах, но не - той няколко пъти го измери. Също още първият път, когато го установиха и на следващия ден отидох в Марковс имаха разлика в измерването около 0.3мм. Ще звънна по-късно и на Павлова, за да обсъдим, ако тя все пак има друго мнение или може би да се видим и с нея отново.

# 282
  • Замък сред облаците
Фиърлес, стискам палци тази разлика от 0.3 да е от уредите, все пак казваш че и първия път я е имало.

# 283
Ех, Fearless, ако знаеш само как се надявах да споделиш само добри новини.
Ако трябва да съм честна не спирам да те мисля. Макар и моят случай да беше коренно различен и нямаш нищо общо с проблема, който се наблюдава при теб, то сърцето и корема ми са свити.
За съжаление няма какво да кажа, което да те успокоя, тъй като не съм запозната с проблема, който се визуализира на ехограф при теб, но мога да посъветвам само едно. Не губи време да чакаш от един преглед до друг. По възможност докторът, който те следи, да сложи картите ясно на масата и да ти обясни 1:1 нещата.
Какво трябва да се направи
Кой може да го направи
като тук се разграничат нещата в България и в чужбина
Нека те запознаят изцяло с всички възможности. Ти трябва да си информирана напълно, за да можеш да вземаш решения.
Лекарите ходят постоянно на обучения, семинари и имат контакти с техни колеги в чужбина. Ако се налага да се направи някъде другаде изследването, то нека ти кажат и съдействат.
Тук ще го направят, ама дали ще е както трябва, дали има кой да го разчете?

Не искам да всявам паника и да те тревожа, но така или иначе, минаваш през това изпитание. За да вземаш правилни решения, то ти трябва да си запозната с всички възможности.

# 284
Момичета, моля да ми препоръчате подходящ сироп за бременни, за втечняване на секретите. Не успявам да се свържа с АГ, днес ще ходя при ЛЛ ама му нямам много вяра честно казано.
Fierless, стискам силно палци за положително развитие при вас!

Общи условия

Активация на акаунт