Сами деца вкъщи -от кога ?

• 2 080
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Мен на 6 ме оставяха по 5 часа на ден сама, бяха много горди, че се оправям... Истината е, че развих паник атаки и тревожно разстройство и не спирах да плача, още се боря с тези неща, а съм вече на 30. Ако можете, стойте при тях...

# 31
Зависи от детето. Ако то няма страх и има желание да остава само, не виждам проблем. Моят 12-годишен даже ни гони от вкъщи и иска да е сам. Както по-рано писах от 7годишен остава сам вкъщи и навън за кратко, от 9г е оставал сам за цял ден, никога не е изпитвал страх да бъде оставен сам вкъщи. Винаги е имал ключ и възможност да излезе от жилището при нужда. Ако е оставал сам сме му оставяли и телефон, на 9г получи първия собствен, точно поради нуждата да остава сам и да имаме връзка с него. Ако детето се страхува и няма желание да остане само, не бих насилвала.

# 32
Ако е за повече от 20 минути я водя при родителите ми, оставям я сама от много малка, може би от четири годишна, за да отида до  магазина в блока, в който живеем.
От тази година се случва да не иска да излиза с нас по магазините и да не ѝ се ходи при баба ѝ, а да си остане вкъщи за час, но е на 7 и половина. Оставяме ѝ моя телефон. Сега за Коледа получи телефон с номер и ще си го ползва.
Навън от това лято слиза сама на люлките във вътрешния двор на блока, терасата ни гледа натам и я наглеждам, а ако остане до тъмно, слизам при нея, аз или баща ѝ.
Аз не съм привърженик на насилствени процеси, ако не иска да стои сама, не бих го правила.

# 33
  • Варна
Когато беше в първи клас се случи ковид пандемията. Тогава се налагаше да остава сам вкъщи от време на време за по час - час и нещо. Купихме му телефон и инсталирахме камера, за да можем да го виждаме. Навън - в трети клас се наложи да се прибира сам от училище.

# 34
Абсурд на 6 години, малки са още, колкото и доверие да им гласувате, после само да не съжалявате, че тя белята става за секунди.
Каката на 9 г. първоначално за час/беше онлайн/, мин.лято, вече на 10 г. си седеше спокойно удома по цял ден /8 часа/докато съм на работа, плюс разходки на кучето около болка. За мое спокойствие си сложихме камера, за да я наблюдаваме.
На Бъдни вечер не им се идваше с нас до магазина, каката искаше да гледа малката, която е на 5.7 г., но не позволихме,  недай Боже нещо се случи не могат да реагират адекватно и навреме, за да няма последствия.

Общи условия

Активация на акаунт