Усещане за електрическо през тялото ми

• 593
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,

отчаяна съм и ви моля да споделите мнение, ако някой е преминалпрез това.

От февруари месец тази година имам странни симптоми, на които обяснение не може да се намери и аз се въртя в един омагьосан кръг, а психически вече не издържам.

Симптомите ми се изразяват в усещане за "електрическо напрежение", което се проявява в десния или левия крак, а понякога и в двата. Това усещане стига до петата, но понякога мени мястото си в бедрото, пръсеца и по други части на крайниците. Освен това въпросното усещане го имам и от врата към дясната плешка, което стига и към пръстите на ръцете - не към всички пръсти едновременно, а веднъж може да е в палеца, после в кутрето.

Имам ЯМР, който установи 2 протрузии на C5 и C6 с малка стеноза, както и протрузия на L4 и малка херния на L5 с лека стеноза.

Бях на консултация с неврохирург и той беше категоричен, че симптомите ми не са свързани с измененията, които имам по кръста. Преди това съм била на още поне 6 невролога, както и още два неврохихурга,  които имат различни мнения, но нищо конкретно. Диагнози като МС, Паркинсън и други неврологични заболявания бяха отхвърлени. Другото, което бих добавила, е че сутрин, когато се събудя имам чувството, че съм свързана към контакта и усещам като "вибриране" от късо съединение. Наистина незнам по какъв друг начин да опиша състоянието ми.

Благодаря за споделените мнения.

# 1
Невропатия.
От добавки или лекарства, или от постковиден синдром.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1415220

Ниски ли са стойностите на Б12 в кръвта?

# 2
Когато ме заболя нерв след отшумяване на болката точно боджи като ток усещах. Не постоянно, а изведнъж стрелва и тръгва на някъде - седалище към гръб, кръст към крак, лакът към китка … Започнах да пия добавки с витамини от групата на Б от рода на Милгама и магнезий. Постепенно това нещо отшумя.

# 3
Невропатия.
От добавки или лекарства, или от постковиден синдром.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1415220

Ниски ли са стойностите на Б12 в кръвта?

Изкарах ковид през януари 2022, но тези усещания се появиха тази година февруари месец.

Имах ниски стойности на витамин Д и Б12, но сега са вече окей, защото пия добавки, както и инжекции Б12.

Пия още магнезий, милгама, както и габапентин от април, но без особен резултат.

Правя физиотерапия, ходя и на акупунктура  при остеопат, той подметна, че тези усещания може да идват от притискане/напрежението върху гръбначния стълб от протрузиите, но незнам до колко неговото мнение може да се вземе сериозно. 😔

В периода 2022 - 2024 имах поредица от ЯМР на всеки 4 месеца с контраст почти всеки път. Иначе не съм приемала лекарства или добавки в този период.

@DiSoleil, при мен не е стрелващо чувство, а постоянно, все едно ми е опъната жица или кабел отвътре и иска да се скъса - такъв тип трептене/жужене/звука от съскане на ток.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 21:37 от FBID10208621255867434

# 4
Със сколиоза съм и имам същите симптоми особено когато се уморя

# 5
Със сколиоза съм и имам същите симптоми особено когато се уморя

Аз също съм с лека сколиоза (всичко при мен е "леко" според докторите и не представлява проблем). Помага ли ви нещо?

# 6
Нещо рядко чувано в България е,невропатия на малките влакна,и това,което вие споменавате като симптоми,звучи на абсолютно същото. Как знам ли ? Ами на позната,сина и мина през абсолютно същия случай,като постояно му казваха,че страда от депресия. След като реши,да пътува до Германия,да му бъде направен тест на нервните влакна (прави се пункция на определени места по тялото) беше установено,че след ковид инфекция тялото му е реагирало и е атакувало нервните влакна. Извинявам се за дългия отговор но само с това мога да съм полезна!

# 7
Нещо рядко чувано в България е,невропатия на малките влакна,и това,което вие споменавате като симптоми,звучи на абсолютно същото. Как знам ли ? Ами на позната,сина и мина през абсолютно същия случай,като постояно му казваха,че страда от депресия. След като реши,да пътува до Германия,да му бъде направен тест на нервните влакна (прави се пункция на определени места по тялото) беше установено,че след ковид инфекция тялото му е реагирало и е атакувало нервните влакна. Извинявам се за дългия отговор но само с това мога да съм полезна!

благодаря ви за мнението, а синът на вашата позната оправи ли се и как? Аз живея в Англия и тук ходя по доктори и е същото - няма ми нищо сериозно и ми казват, че е на нервна почва.

През октомври си правих ЕМГ (въпросният тест, за който говорите) в България, като заключението беше, че имам моторна радикулопатия на L5 S1 на двата крака, предимно в десния. В Англия категорично отхвърлиха да имам подобно нещо след основен преглед, и че само тези електрически усещания не са типични за радикулопатията. Наистина не знам на кой да вярвам.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 23:46 от dibk

# 8
Ами малко късно е,но сега виждам,че сте писали. Не,не се е оправил значително по-добре е,но той ни каза,че е изгубил вътрешните си усещания доколкото той го обясни в Германия и Англия го наричат interoception. Неговите първични симптоми,бяха като вашите,в последствие след като всичко е било отминало,са останали загубите на усещане като глад,жажда,умора,намалено усещане на температура и т.н. Предавам ви го така както съм го разбрала,но ако го чуете от момчето ще разберете,че найстина не страда от депресия,а по-скоро самото преживяване му се отрази доста зле ментално. И не,не казвам че и на вас ще се случи това просто при него така е реагирала имунната система след вируса. И един съвет това което той ми каза,че в Англия също има доктори който специализират точно в "невропатия на малките влакна" small fiber neuropathy.  И да не забравя ЕМГ-то е различно нещо аз също съм си правила заради оплаквания по колена,кръст и т.н,но те измерват големите нервни влакна "Large Nerve Fibers" няма нищо общо с малките. Може да потърсите групи в фейсбук,беше споменал,че членува в такива и имало и други Българи с подобни проблеми.Надявам се да съм ви била полезна! п.с Стана малко дълго.

# 9
Ами малко късно е,но сега виждам,че сте писали. Не,не се е оправил значително по-добре е,но той ни каза,че е изгубил вътрешните си усещания доколкото той го обясни в Германия и Англия го наричат interoception. Неговите първични симптоми,бяха като вашите,в последствие след като всичко е било отминало,са останали загубите на усещане като глад,жажда,умора,намалено усещане на температура и т.н. Предавам ви го така както съм го разбрала,но ако го чуете от момчето ще разберете,че найстина не страда от депресия,а по-скоро самото преживяване му се отрази доста зле ментално. И не,не казвам че и на вас ще се случи това просто при него така е реагирала имунната система след вируса. И един съвет това което той ми каза,че в Англия също има доктори който специализират точно в "невропатия на малките влакна" small fiber neuropathy.  И да не забравя ЕМГ-то е различно нещо аз също съм си правила заради оплаквания по колена,кръст и т.н,но те измерват големите нервни влакна "Large Nerve Fibers" няма нищо общо с малките. Може да потърсите групи в фейсбук,беше споменал,че членува в такива и имало и други Българи с подобни проблеми.Надявам се да съм ви била полезна! п.с Стана малко дълго.

благодаря ви за мнението, опредено ми бяхте полезна!

Общи условия

Активация на акаунт