Къде да отидем в България?

• 2 972
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
  • Банско
Посетете Банско и региона. Уникално е, има кончета, зоо кътове, Байкушевата мура,басейни, замъкът хотел в Огняново, самите градове са красиви там. Добринище, Разлог, Баня...Сандански...

# 31
Е какво има да види чужденец в Сандански? По-скоро Мелник, поне е наблизо. Рупите също.

# 32
Аз бях толкова разочарована от Сандански преди девет години, че не съм и помисляла да го посетя повече. По-голям панаир от главната улица със сергии на два реда отдавна не бях виждала.

# 33
Много са. Например Крушунските водопади, Водопад - Райското пръскало, различни други манастири, (като има и скални такива), Кръстова гора, Мелник, Панагюрище, Копривщица.....

# 34
  • Някъде по Дунава
Уау, благодаря за всичките предложения! Не съм очаквала толкова много отговори!
Ще разгледам всяко предложено място в интернета и ще си направя план къде до отидем. Все пак прочетох доста мнения от вас и вече се вълнувам!

Ако е важно: Живеем в Германия, приятелят ми е немец. И двамата много обичаме да пътуваме, ходили сме в повечето европейски страни и в Южна Америка, Азия и Африка. Но сега нямаме време за голяма екскурзия,  затова решихме  ,че е време да видим нещо повече от моята родина, освен черноморието.
Имаме всякакви интереси - природа, история, море, планини... а за приятелят ми дори само да бъде в страната е интересно, защото в роден в източна Германия и България му напомня на детството му. Голямо вълнение беше като пътуваме от Плевен до София с влак, той не можа да се накефи на купетата,  на това как се клати влака и че прави тъгъдък-тъгъдък,  хаха!
Така че няма значение дали местата са туристически или нещо скришно наше, което българите си го знаят. Затова първо събирам идеи, може пък в следващите години повече пъти да отидем до България и така винаги ще имам идеи.
Още не сме решили къде да кацнем (София, Варна, Букурещ..), зависи от това къде ще ходим, но ще е със самолет. Кола ще вземем под наем.

Много благодаря на всеки, който отдели част от времето си, за да ми помогне. Simple Smile
И моля, бъдете мили към другите, ако някой повтаря места, на които съм била, просто ще ги пропусна като разглеждам, няма проблем.

Весели празници, бъдете здрави!
Когато вече имате яснота къде ще кацнете, можем да дадем по - конкретни идеи.

# 35
Имаше негативен отзив за Копривщица, с който не мога да се съглася. Бях там 4 дена преди две години. Градчето е чудно, на човек не му се тръгва от там. Има много къщи, в които може да се влезе с такса, например на Димчо Дебелянов и не само. А паметникът на Бенковски и гледката от там? Отделно може да се направи екскурзия до Странджа планина, от там гледката към града също си струва. Запълних си четирите дена и почти не съм се спирала.

# 36
Имаше негативен отзив за Копривщица, с който не мога да се съглася. Бях там 4 дена преди две години. Градчето е чудно, на човек не му се тръгва от там. Има много къщи, в които може да се влезе с такса, например на Димчо Дебелянов и не само. А паметникът на Бенковски и гледката от там? Отделно може да се направи екскурзия до Странджа планина, от там гледката към града също си струва. Запълних си четирите дена и почти не съм се спирала.
Екскурзия до Странджа планина?!! Сигурна ли сте, дали не е Средна гора, че Странджа е бая далечко?

# 37
До Средна гора явно. Наблизо е връх Богдан, катерил съм го като дете, точно от Копривица.

# 38
  • София
Наистина изгледайте предаването Бягство към победата. Много места, на които и аз не съм ходила видях. Така ще добиете оредстава и ще може да решите какво ви се гледа. Май месец може да е дъждовно, може би на юг към Златоград, Мелник ще е по-добре. Високопланинските места може да са студени.

# 39
  • някъде другаде
Русе , Иванови скални църкви , Бесарбовски манастир и Червен. Есента бях там и много ми хареса.

# 40
Здравейте отново!
Взехме си билети до/от София, ще наемем кола и ще отидем до Попово за малко на гости. Така че, трябва да гледаме спирките ни да са горе-долу по маршрута. Не пречи ако случайно ни останат ден-два преди полета за обратно да направим еднодневен излет в друга посока със старт в София, но щом не се пътува толкова добре и бързо, едва ли ще ни остане време.
Като гледам крушунските водопади и Копривщица са ни г/д по пътя и някои от вас ги препоръчаха, затова мисля там да отидем. Ще съм много благодарна за още конкретни идеи по маршрута, освен Плевен (там съм родена и сме ходили заедно) и В.Търново.
Лека вечер

# 41
  • някъде другаде
Здравейте отново!
Взехме си билети до/от София, ще наемем кола и ще отидем до Попово за малко на гости. Така че, трябва да гледаме спирките ни да са горе-долу по маршрута. Не пречи ако случайно ни останат ден-два преди полета за обратно да направим еднодневен излет в друга посока със старт в София, но щом не се пътува толкова добре и бързо, едва ли ще ни остане време.
Като гледам крушунските водопади и Копривщица са ни г/д по пътя и някои от вас ги препоръчаха, затова мисля там да отидем. Ще съм много благодарна за още конкретни идеи по маршрута, освен Плевен (там съм родена и сме ходили заедно) и В.Търново.
Лека вечер
Ако отидете на Крушунските водопади си отбийте и до Деветашката пещера. Също наблизо са ви и екопътека Искър - Панега и Златен парк до Луковит.

# 42
  • София
От София за накрая, ждрелото на р. Ерма ви е близо. В Пловдив също винаги е приятно.

# 43
  • Някъде по Дунава
Здравейте отново!
Лека вечер
За Попово от София ще минете или през Плевен или през Търново. Ако минете през Плевен, може да съчетаете с Крушунските водопади и Деветашката пещера. Ако минете през Търново, може да се отклоните до Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро, Трявна. Друг вариант е след гостуването в Попово да отидете до Плиска, Преслав и Шумен, до тракийската гробница в Свещари. А на връщане към София може да разгледате пещерата Проходна и Златен парк, Луковит или пещерата Съевата дупка (на магистралата има отклонение за нея).

# 44
  • SF
Така с конкретика е по-лесно за съвети, иначе ви разходихме от Видин до Дуранкулак, Силистра и после Мелник - нещо, което и ние, живеещите в България, не сме правили.

Общи условия

Активация на акаунт