Къде да отидем в България?

• 2 973
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
Врачанския Балкан - но не точно сега, като се стопли времето.

# 46
Здравейте мили хора,
най-после седнах и разгледах всичко. Благодаря за усилията още веднъж!
Значиии,  харесаха ми доста места, но времето няма да ни стигне. Все пак ще ви изброя маршрута, който би ми харесал, а ще се радвам вие да ми дадете съвети, кое да пропуснем. Също така не съм сигурна кои места се разглеждат по пътя и къде е по-добре да отседнем за нощ.
София - Деветашка пещера + Крушунските водопади - Попово - Трявна - Етъра - Казанлък(или Карлово?) - Пловдив + Асеновата Крепост - Баня (или Хисаря? Или Павел Баня?) - Копривщица - София

Какво ще кажете, кое си заслужава най-много за 10 дни?

# 47
Всички тези места ги разгледайте и Google images.
Аз лично бих пропуснал Попово, Казанлък и Карлово, но… решението си е ваше. Велико Търново си струва (Арбанаси, Царевец), но не помня дали бяхте ходили там. Родопите, Мелник, Белоградчишки скали… си струват, но явно няма време за всичко.

# 48
До Попово искаме да отидем за 1 ден на гости, затова е в списъка.
А за Карлово или Казанлък, не е ли точно сезона на розите през май месец? Представям си го красиво. Или наистина няма какво толкова да се види?

# 49
До Попово искаме да отидем за 1 ден на гости, затова е в списъка.
А за Карлово или Казанлък, не е ли точно сезона на розите през май месец? Представям си го красиво. Или наистина няма какво толкова да се види?
Напротив, около и в Казанлък има много за гледане.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%BE%D … D0%BB%D0%B8%D1%81
https://mob.pochivka.bg/kazanlak-zabelezhitelnosti-g249
Има празник Казанлъшка роза. Ето програмата https://kazanlak.com/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA- … D0%B0%D1%82%D0%B0
Виж Карлово бих пропуснала, но вероятно и там има интересни неща иначе самият град не ми допада.

# 50
Край Казанлък посетете етнографски комплекс Дамасцена. Карлово може да го пропуснете. Отидете в Хисаря. В Баня (Карловско) нищо интересно няма.

# 51
То, ако се ходи в Карлово.. по-добре до съседен Сопот, паметника на Иван Вазов и лифта. Ама това е опция, ако хептен се чудите какво да правите и ... така и така минавате оттам.  За мен този район е тотал щета.

# 52
Чак пък тотал щета не бих казала. Но , когато времето е ограничено някои места се пропускат.

# 53
  • Някъде по Дунава
Здравейте мили хора,
най-после седнах и разгледах всичко. Благодаря за усилията още веднъж!
Значиии,  харесаха ми доста места, но времето няма да ни стигне. Все пак ще ви изброя маршрута, който би ми харесал, а ще се радвам вие да ми дадете съвети, кое да пропуснем. Също така не съм сигурна кои места се разглеждат по пътя и къде е по-добре да отседнем за нощ.
София - Деветашка пещера + Крушунските водопади - Попово - Трявна - Етъра - Казанлък(или Карлово?) - Пловдив + Асеновата Крепост - Баня (или Хисаря? Или Павел Баня?) - Копривщица - София

Какво ще кажете, кое си заслужава най-много за 10 дни?
Krisi, мисля че маршрутът е добър. След Трявна може да минете през прохода Шипка и да разгледате паметника. След това Казанлък ви е на път и си струва повече от Карлово. За мен в Хисаря е по - интересно и красиво  от Павел баня и се разглежда за половин ден. След Хисаря може да продължите към Пловдив, но ще пропуснете Копривщица, защото  Копривщица е след Карлово и Сопот по подбалканския път за София. Аз лично много харесвам Копривщица. Ако все пак отидете, не е задължително да посещавате всички къщи - музеи. Ослековата къща или къщата на Тодор Каблешков показват бита на богатия българин от онова време и има много красиви предмети.

Общи условия

Активация на акаунт