Без режим

• 1 512
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Сега се върнах да прочета пак, нещо не ви бях разбрала.
Това, че ляга в 19:30 и става в 5:30ч е уморително за вас, аз затова предложих да започнете за избутвате леко режима. Но явно имате проблем и с дневния сън.
Това дали спи 2 или 3 пъти си зависи от детето и моето сравнително късно си махна 3-тата дрямка. Но за да пооправите малко този накъсан дневен сън ще трябва да пробвате да следите интервали, както препоръчват консултантите по сън.
Моя приятелка имаше изнервено, постоянно кисело и спящо малко дете, докато не започна с консултациите. За около 2 седмици всичко си влезе в ред.
Има много видеа и материали в нета, ако не сте пробвали, нищо не губите.
То, покрай работата с консултант стана кашата. Днес съм се пуснала да прави каквото иска. Вече спи 2ч. Не знам каква нощ ще имаме. Но консултантката реши, че трябва да маха дрямка на 4м и да държи по 2ч интервали. Вече е хронично преуморен. Оставям го да спи, пък ще видим

# 16
Да, реално на преумора се дължи всичко, а и зъбите ги мъчат много.
Много лошо, че не сте случили на консултант, аз лично не съм ползвала, но досега само позитиви съм чувала.
Наистина не знам какъв съвет да дам при тази ситуация.

# 17
Да, реално на преумора се дължи всичко, а и зъбите ги мъчат много.
Много лошо, че не сте случили на консултант, аз лично не съм ползвала, но досега само позитиви съм чувала.
Наистина не знам какъв съвет да дам при тази ситуация.
Не искам да рискувам отново. Грешката е моя, че се доверих и сега лошо

# 18
Здравейте, аз имам бебе на 4.5 месеца и долу-горе изградих някакъв ритъм, споделям какво работи за нас.

Засякох колко часа спи сумарно за денонощие - в нашия случай между 13 ч и 30 мин и 14 ч. Будуването между дремките е с продължителност 1:30 - 2 ч. Спрямо тези двете неща гледам дневните дремки да са 4, като сумарната им продължителност не трябва да надвишава 3:30 ч. Последната дрямка е макс 30 мин, но гледам винаги да я има, иначе каталясва рано. Обикновено се буди към 4:00 ~ 4:30 сутринта от глад, кърмя я, след което я приспивам веднага.

На теория бебетата трябва да будуват по някакви определени часове спрямо възрастта, но в реалност не са роботи, а и преди да навършат година, растат и се развиват много динамично. Затова по-скоро нагодете някакъв ритъм спрямо прозорците на будуване на Вашето дете, независимо колко "трябва" да будува по учебник.

# 19
За мен беше важно да имат режим, за да мога аз да си планирам донякъде деня. Разбира се нищо не съм спазвала до минута, водех се много по тях, дали са достатъчно уморени, гладни и т.н, но и гледах всичко да се случва в определен часови диапазон. При второто това ми беше особено важно, защото така си освобождавах време само за голямото дете и неговите интереси, а вечер си знам кога ми свършва "работното време" Satisfied
Разбира се всичко се напасва в движение, пък и при нас се случиха нещата много лесно.
Кажете какво ви притеснява и какво всъщност имате предвид под смислен режим. За всеки ежедневието е различно и съветите могат да са в различни посоки.

# 20
Нашия господин е на година и 4 месеца и никога не съм спазвала строг режим. Като беше съвсем бебе спеше по 3 часа през 1, след това през 2 и после през 3. Постепенно отрязвах по една и от годинката си спи само на обед 3 часа. Вечер в началото го пробвах да заспива в 9, но лягаше и се унасяше чак в 11, затова започнах да го къпя по-късно и всичко беше приключило в 10. Сега отново 10:30/11 😀 така че да, винаги съм се водила по него и за хранене и за спане. Значително по-лесно става като започнат да си казват, не да ги караме на доверие 😀 Не съм го насилвала за нищо и винаги е бил спокойно бебе (:

Общи условия

Активация на акаунт