Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 142
  • 895
  •   1
Отговори
# 240
Ами много хора, и мъже, и жени нямат кой знае какви предимства и имат нужда от мъж/жена и от практическа, и от емоционална гледна точка. Тук все се пише за някакви загубеняци и от двата пола, които тия мегауспешните не биха погледнали, и как нямали шанс да срещнат мъж/жена, които ще им обърнат внимание, но в реалността си има достатъчно немного успешни и от двата пола.

# 241
  • Столичанин ама не в повече :D
Не съм на 18 години, имах предвид, че на 18 се преместих в голям град да уча и съм самостоятелна, затова не мога да вляза в обувките на "живеещ с родител". Аз не смятам, че са чак толкова наивни - както споменах и по-горе - самотата и натиска на роднините за семейство ги фрустрират да се впускат по-бързо. И двете си направиха извода и следващите пъти - по-предпазливо и с повече дистанция Simple Smile
И това е гаранция за неуспех, защото сега връзките не са това, което са били преди, сега нещата трябва да се случват бързо, добро лошо това е положението, тея предпазливите с повече дистанция са в губеща позиция, аз ако тръгвам да търся връзка онлайн ще се насоча именно към тази, която е най-открита и не се дърпа, а дава всичко веднага, ако не го прави следващата.

# 242
Вчера хванах някакво участие на Катето Евро, син и снаха. Катето обясняваше колко перфектна е снахата - отлична домакиня, чисти, глади всичко на сина ѝ, готви му, обгрижва го и дори екскурзиите им организирала, че ги и плащала, видиш ли, много се натърти на това..освен това е топ модел, майка и работеща жена..
Типично по Ганьовски - моделката я впрегнали да се доказва, че е перфектна пред маминия син. И на нея сякаш не ѝ стана много приятно от 'хвалбите' защото едно нещо не изтъкна свекървата, което синът ѝ да прави за това семейство, само тя какво прави за него, и се опита да го похвали с нещо там, да замаже положението, но не ѝ се получи много..  Ужасно токсично, аз се изморих само докато ги слушам.

# 243
Ама защо мъж да живее с майка си е лошо? Щом за жена е приемливо?

Аз това не разбрах.
Защото мъжът трябва да е лидер и глава на семейството, а не да се държи на мама за гащите за това. А жените следват мъжа. Жените "лидери" обикновенно седят сами или взимат някой льольо да им разхожда кучетата.

# 244

Защото мъжът трябва да е лидер и глава на семейството, а не да се държи на мама за гащите за това. А жените следват мъжа. Жените "лидери" обикновенно седят сами или взимат някой льольо да им разхожда кучетата.

Това сигурно скоро е излязло в Държавен вестник, та не сме в течение.
Досега двойките заедно решаваха важните за тях неща.

# 245
... аз ако тръгвам да търся връзка онлайн ще се насоча именно към тази, която е най-открита и не се дърпа, а дава всичко веднага, ако не го прави следващата.
Какво значи "всичко веднага" в онлайн връзка? Rolling Eyes
При офлайн връзка (щото с такива имам опит), като ми поиска някой  "всичко веднага" ще стане бивш, даже още преди да е бил настоящ.

# 246
Джеръми описва чудесно измамата на илюзорно безкрайните варианти на  'следващата' в онлайн пространството. Следващата, която ще го отреже, или той нея, след като се опознаят (ако въобще стигнат до опознаване), а той може да си виси с години в приложенията, за да продължава със 'следващата', понеже се заблуждава, че ще намери шестица от тотото, и това което търси, без да влага кой знае каква стойност насреща. Това, че имаш оборот на партньорите, не те прави вървежен, нито това, че жена се излъгала да си легне с теб, или те почерпила.

# 247
Скрит текст:
Скрит текст:
Stranger, ако жената е с подобна нагласа, че само се забавлява, а не си търси мъж за връзка, семейство и прочее, всичко точно, обаче в случая явно не е така. Мъжете как гледате на жени, които скокват в леглото на първа среща? Какво бихте си помислили? Честно!

Nevena Virolan, под стойностен мъж имам предвид такъв с качества, които се харесват универсално на повечето жени. Когато една жена се чувства готова да създава семейство, се интересува дали ухажорът е надежден, трудолюбив, интелигентен, добър, човечен, емоционално стабилен, здрав, млад, отговорен, грижовен, щедър на време, внимание, ресурси, със сходни възгледи, нормални ценности. Силно се съмнявам която и да е да сметне някое от тези качества за недъг Wink

Не знам за мъжете от форума, но тези около мен определено гледат, освен първоначално външния вид и физическото привличане, дали жената е самостоятелна, справяща се с живота, дали е вярна и лоялна, сърдечна, дали живее здравословно, поддържа ли се, как се държи, възпитана ли е, какви ценности носи в себе си. Искат определено интелектуално ниво, та да могат да провеждат пълноценни разговори в приятна компания, пък който иска умни деца, посмъртно няма да си вземе някоя "куха хралупа", ако ще и Мис Свят да е.

За другите им критерии съм съгласна, само по друг начин бих ги наредила.

Особено за мъж, които иска дълготрайна връзка и семейство, деца, на първо място идва младостта, сиреч фертилността на жената, след това чак идат красотата и тялото, като те пак косвено са признаци за фертилност (симетрия на лицето, чиста кожа, буйна коса, фигура, широк таз).

Двете приятелки на авторката на по 32+ не са вече първа младост, сериозно да се замислят дали да пилеят сексуалната си енергия с бройкаджии, защото от една възраст нагоре стойностните за жените мъже ще започнат да се заглеждат по по-младичките (имат много опции) и те ще трябва да се задоволяват с каквото е останало на параза.

На теория звучи добре. На практика всичко гореизброено са празни думи, в които всеки човек си влага собствените критерии. Да е млад мъжа - за една на 30г е стар, а за друга на 37г е млад. Под трудолюбив една разбира да ходи на работа от 9 до 17ч през делничните дни, а друга - да работи по 12ч дневно 6 дена седмично. Трудим се за пари. Ако един мъж изкарва по 1000 лева на час и работи по 5 часа седмично, а друг по5 бона месечно и работи 7 дена по 12 часа и пътува още час до работата, първият е по-добрата опция в момента. В друг момент може вторият да наследи някой чичо милиардер, а първият да се парализира и палачинката се обръща. Нищо вечно няма.

Бройкаджиите не си личат от 100км, а и някои плямпат за спорта и харесват флиртове.

Не знам колко са им кухи хралупите на Мис Свят, но повечето се женят по-успешно от ССФ С две висши и очила.

Живеех супер здравословно като се запознахме с ММ, а сега пуша. Бях 48 кила с мокри гащи, но качих 15 кила преди 10г и после ги свалих. ММ почна да излиза за питие с колеги през ден и пусна паласки. Никой не седи същият.

Те въпросните мъже хубаво искат млада, но в днешно време никоя не ще да се прежали преди да чукне 30г, нито да създава семейство с много по-стар, с мъж с дете, живеещ у родители, без собствено жилище итн. Тези у майките си още по-малко. Няма стимул. Имах съученички, завършили елитна гимназия, учещи математика, инженерство, стоматология, филологии, които на 20г бяха се оженили и родили. От съученичките на децата ми, между 21 и 23г, никоя още няма дете, а някои работят и взеха ипотеки, а други си имат жилище от родители или баби. Те още гадже не са имали. За въпросните 30г мъж е динозавър-педофил и нещо не е наред да ги закача.

Аз скокнах в леглото на първа среща. Предложиха ми брак и вече над четвърт век сме заедно и имаме отгледани деца. Няколко пъти опознавах и се назлъндисвах и нищо не се получи. Нали не мислиш, че съм единствената. В КСА или Афганистан може и да се дърпаш по 5 години, но в големите градове със свободен секс мъжете винаги ще предпочетат секси мадамата, която и без това харесват. Невероятно звучи, но е точно така. Не казвам да се ляга със всеки срещнат, разбира се.

Празни думи? Интересно какво друго съдържателно и съществено може да предпочита една жена? Сега, като се замисля, само 2 други много важни неща съм пропуснала май, като гледам, но иначе..

Но и различен смисъл да влага всяка в тези качества, щом тя открива тези качества у някой мъж, според нейните разбирания, ще си "го вземе".

Трудолюбивият човек си е трудолюбив, върши си работата с желание, има готовност да се грижи на семейството да не му липсва нищо. В по-широк смисъл означава driven, съзидателен, градивен, да не споменаваме, че работата за някои е източник на смисъл и лично удовлетворение, не само пари, ако ще влагаме различни представи за трудолюбието. Това, което ти описваш с работното време и парите, са различни условия на труд и кой на какво се наема или е принуден да работи.

Ох, онзи ден четох в светските хроники за една бивша миска, мега куха хралупа, женена за една оранжева тиква зад океана - мен ако питаш по-неуспешен избор на съпруг не е могла да направи и аз искрено я съжалявам за това. Без да съм очилата сива мишка, каквото пишеш като антипод на миските.

За секса на първа среща, ами супер, явно имаш широкоскроен мъж, неробуващ на предразсъдъци, или е бил много влюбен, видял е голяма стойност у теб, и е изхвърлил всякакви негови предварителни мнения по въпроса "зад борда" Simple Smile Не си единствената, най-добрата ми приятелка и тя така - сега е щастливо обвързана и много се обичат с мъжа. Не си мисли, че съдя или заклеймявам, само защото това не е моето и усещам по друг начин нещата. И никой не говори за девствен колан 5 години. Като има взаимно привличане, те си се случват нещата, скоро, вместо късно.

Коментирах в контекста на темата, момичетата да не си разпиляват енергията по свалячи, а да се фокусират върху себе си по-добре.

# 248
Това обиждане на другите жени със самоизтъкване ми звучи като мъжкото мислене как всички жени са курви без мама, кака и евентуално мойта, но все пак и те са жени. Обикновено точно обиждащите жени се хващат с такива мъже и после всички реват.

# 249
  • София

Нямам против да ме разкарат или заменят с друга, но който искаше да излиза с мене, трябваше да поема масрафа. 

Винаги този, дето е по-заинтересован, плаща масрафа. Понякога е мъжа, друг път - жената.

# 250
  • По света и у нас
Скрит текст:
Stranger, ако жената е с подобна нагласа, че само се забавлява, а не си търси мъж за връзка, семейство и прочее, всичко точно, обаче в случая явно не е така. Мъжете как гледате на жени, които скокват в леглото на първа среща? Какво бихте си помислили? Честно!

Nevena Virolan, под стойностен мъж имам предвид такъв с качества, които се харесват универсално на повечето жени. Когато една жена се чувства готова да създава семейство, се интересува дали ухажорът е надежден, трудолюбив, интелигентен, добър, човечен, емоционално стабилен, здрав, млад, отговорен, грижовен, щедър на време, внимание, ресурси, със сходни възгледи, нормални ценности. Силно се съмнявам която и да е да сметне някое от тези качества за недъг Wink

Не знам за мъжете от форума, но тези около мен определено гледат, освен първоначално външния вид и физическото привличане, дали жената е самостоятелна, справяща се с живота, дали е вярна и лоялна, сърдечна, дали живее здравословно, поддържа ли се, как се държи, възпитана ли е, какви ценности носи в себе си. Искат определено интелектуално ниво, та да могат да провеждат пълноценни разговори в приятна компания, пък който иска умни деца, посмъртно няма да си вземе някоя "куха хралупа", ако ще и Мис Свят да е.

За другите им критерии съм съгласна, само по друг начин бих ги наредила.

Особено за мъж, които иска дълготрайна връзка и семейство, деца, на първо място идва младостта, сиреч фертилността на жената, след това чак идат красотата и тялото, като те пак косвено са признаци за фертилност (симетрия на лицето, чиста кожа, буйна коса, фигура, широк таз).

Двете приятелки на авторката на по 32+ не са вече първа младост, сериозно да се замислят дали да пилеят сексуалната си енергия с бройкаджии, защото от една възраст нагоре стойностните за жените мъже ще започнат да се заглеждат по по-младичките (имат много опции) и те ще трябва да се задоволяват с каквото е останало на параза.

На теория звучи добре. На практика всичко гореизброено са празни думи, в които всеки човек си влага собствените критерии. Да е млад мъжа - за една на 30г е стар, а за друга на 37г е млад. Под трудолюбив една разбира да ходи на работа от 9 до 17ч през делничните дни, а друга - да работи по 12ч дневно 6 дена седмично. Трудим се за пари. Ако един мъж изкарва по 1000 лева на час и работи по 5 часа седмично, а друг по5 бона месечно и работи 7 дена по 12 часа и пътува още час до работата, първият е по-добрата опция в момента В друг момент може вторият да наследи някой чичо милиардер, а първият да се парализира и палачинката се обръща. Нищо вечно няма.

Бройкаджиите не си личат от 100км, а и някои плямпат за спорта и харесват флиртове.

Не знам колко са им кухи хралупите на Мис Свят, но повечето се женят по-успешно от ССФ С две висши и очила.

Живеех супер здравословно като се запознахме с ММ, а сега пуша. Бях 48 кила с мокри гащи, но качих 15 кила преди 10г и после ги свалих. ММ почна да излиза за питие с колеги през ден и пусна паласки. Никой не седи същият.

Те въпросните мъже хубаво искат млада, но в днешно време никоя не ще да се прежали преди да чукне 30г, нито да създава семейство с много по-стар, с мъж с дете, живеещ у родители, без собствено жилище итн. Тези у майките си още по-малко. Няма стимул. Имах съученички, завършили елитна гимназия, учещи математика, инженерство, стоматология, филологии, които на 20г бяха се оженили и родили. От съученичките на децата ми, между 21 и 23г, никоя още няма дете, а някои работят и взеха ипотеки, а други си имат жилище от родители или баби. Те още гадже не са имали. За въпросните 30г мъж е динозавър-педофил и нещо не е наред да ги закача.

Аз скокнах в леглото на първа среща. Предложиха ми брак и вече над четвърт век сме заедно и имаме отгледани деца. Няколко пъти опознавах и се назлъндисвах и нищо не се получи. Нали не мислиш, че съм единствената. В КСА или Афганистан може и да се дърпаш по 5 години, но в големите градове със свободен секс мъжете винаги ще предпочетат секси мадамата, която и без това харесват. Невероятно звучи, но е точно така. Не казвам да се ляга със всеки срещнат, разбира се.

Тези които не разбират на Невена, са онези които са запознати само с българските стереотипи и разбирания за света, които са невероятно лимитирани. Не казвам че не са хубави - супер удобни са даже, но уви важат единствено в БГ.

# 251
Какво има да не й разбираш на Невена? Simple Smile Риторичен ми беше въпросът как качества, като надеждност, доброта, емоционална стабилност у мъжа и тн, предпочитани от жените, били "празни думи". Но за някои може и да са.

А да приравняваш трудолюбие с пари си е точно български стереотип и доста лимитиран поглед.

И, да, супер удобно е за жени, както тя се изрази по-рано, без хубава "диплома, заплата", да си хванат някой будала от мъжки пол да им плаща "масрафа", разчитайки на слабия мъжки ангел по отношение на хубостта. Това е типично източноевропейско мислене.

За сравнение, на Запад нито мъжете, нито жените страдат от синдрома на криворазбраната еманципация - жената да се радва на правата, които тя дава, но да се скатава от задълженията сама да си плаща "масрафа", да участва в издържането на семейството равноправно. Затова там на някои българки им е трудно да задържат мъж.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 08:44 от Анонимен

# 252
  • София
И, да, супер удобно е за жени, както тя се изрази по-рано, без хубава "диплома, заплата", да си хванат някой будала от мъжки пол да им плаща "масрафа", разчитайки на слабия мъжки ангел по отношение на хубостта. Това е типично източноевропейско мислене.

Явно аз съм си типично източно европейски мъж, защото този модел ми допада и го предпочитам. За мен това да изкарваш пари е умение и не е точно едно и също, като трудолюбие. Трудолюбието е да обичаш да се трудиш, т.е. самият процес да те зарежда с любов. Изкарването на пари си е съвсем отделно от трудолюбието.

Има милиони начини да изкарваш пари и като млад мъж осъзнах, че ми е необходимо това умение. Развил съм го до ниво, което смятам че е ОК и се доразвавим по-млако вскяка година. Гледайки от тази преспектива, не мен не ми трябва партньор, който да има същите като мойте умения, а такъв който да ме допълва. Т.е. да прави с лекота нещата, които на мен са ми трудни и обратното, аз да правя с лекота нещата, които на нея са ѝ трудни.

Предвид, че повечето жени не могат да изкарват пари, защото нямат такова мислене - добре е един мъж да го развиее това умение, за да може да е съвместим с повечето жени.

За сравнение, на Запад нито мъжете, нито жените страдат от синдрома на криворазбраната еманципация - жената да се радва на правата, които тя дава, но да се скатава от задълженията сама да си плаща "масрафа", да участва в издържането на семейството равноправно. Затова там на някои българки им е трудно да задържат мъж.

Не знам дали е заради това, замислех се аз ако изкарвам един милион на година и държа жената до мен да участва равноправно в издържането на семейството .. вероятно няма да имам нито жена, нито семейство.

# 253

Нямам против да ме разкарат или заменят с друга, но който искаше да излиза с мене, трябваше да поема масрафа. 

Винаги този, дето е по-заинтересован, плаща масрафа. Понякога е мъжа, друг път - жената.

А не, не без такива.
Когато имаш комплекс за малоценност винаги обясняваш как всичко трябва да се цепи 50 на 50. Никога не съм чула жена да се натиска за нещо такова. Чудно все мъжете го искат.
И тя блъска натиска се, ходи и на няколко работи докато оня лентяй си чеше топките пред телевизора защото той не можел повече да се развие от това, което е! Как не те е срам като жена да искаш от него нещо такова?
После тоя същият лентяй те смяна за друга по-млада версия, която може да впрегне и на 60 часова работна седмица, докато той пак изпада в поредната си "депресия".
Много лошо нещо сме това жените, да... лоши сме за дето не сме патици дето да позволяваме да ни експлоатират.

# 254
  • София
Това обиждане на другите жени със самоизтъкване ми звучи като мъжкото мислене как всички жени са курви без мама, кака и евентуално мойта, но все пак и те са жени. Обикновено точно обиждащите жени се хващат с такива мъже и после всички реват.
Тия мачистки нрави у нас се вихрят основно с подкрепата на жените, другите жени. Само те и Дева Мария са светици, всичко друго е боклук, който ще им открадне мъжа и прочее. Това го гледам с изумление цял живот, че и сред хора с претенции.

Общи условия

Активация на акаунт