Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 121
  • 895
  •   1
Отговори
# 345
  • Out of the Mix
Като се заговори за "карти и бутане", зрял индивид да остава без стотинка и кюта от заплата до заплата до определено число, изобщо не говори добре за него. И проблемът не е в "стандарта" в БГ.

# 346
  • София
Баш в стандарта е проблема. Цените в супермаркета препускат, заплатите са на 5 обиколки след тях.
Мама мия - 1500:30=50. Нормална заплата за обслужващ персонал в София, разделена на 30 дни, дава базово пълнене на кошницата в супермаркета, без екстри. Без сметки, без транспорт, без дрехи, без нищо повече.

# 347
  • Out of the Mix
Последните около 18 м. двуцифрените увеличения на заплатите изпревариха инфлацията. В момента е 2-3%. Сега от другия месец януари 2025 ще има нови двуцифрени увеличения в много сектори. Има още какво да се жалае, особено извън София, но 30-40+ годишен работещ, имащ някакви доходи да не е съумял да спести, задели, има някакви оборотни пари настрана, проблемът си е изцяло негов.
Иначе винаги е било скъпо да си купиш и поддържаш кола, дори 20 годишна, все е бирник; да направиш ремонт, дори освежителен, какво остава цялостен и т.н.

# 348
Ама какво значение има кой плаща сметките,кой плаща почивките и кой колко пари изкарва?
В едно семейство в което има разбирателство и уважение ,никой на никой не натяква и не държи сметка за подобни неща.
За мен да държиш сметка на половинката си е дребнавост.
Както имаше един коментар "да не вземеш да се прецакаш".

# 349
  • София
Ами може и аз да съм леко повредена, защото БМ ми правеше поне по 2 скандала годишно как не изкарвам достатъчно. Все бях виновна, все се доказвах, все се юрках. Беше то каквото беше - вече е в миналото.

# 350
  • Out of the Mix
Или той не е изкарвал достатъчно, или ти си си харчила всичко, и само си му искала, изпускайки му края, или и двамата. Не на последно място сигурно и любов и добруване, достатъчно секс не е имало, за да се раздавате и двамата, без да се гледа кой какво, а всеки да допринася когато с каквото може, но да допринася, и да се усеща и от двамата.
Кофти е травмите да се прехвърлят в следващи връзки, отношения.

# 351
Аз пък не поддържам мантрата, да живеем минималистично, да кътаме пари в банката, да гоним градския, да се лишаваме от всички удоволствия, ако можем да си позволим повече.
Животът е за живеене, и каквото видиш, хапнеш и усетиш, това ще ти остане.
И да, естествено че ми се случва да броя левчета до заплата, на кой не му се, ама резервираната предстояща почивка или нова кола ме топлят.
Ай, един живот живеем, няма да сме вечни.

# 352
Ами може и аз да съм леко повредена, защото БМ ми правеше поне по 2 скандала годишно как не изкарвам достатъчно. Все бях виновна, все се доказвах, все се юрках. Беше то каквото беше - вече е в миналото.

Не си повредена.Моят също ми държеше сметка за много неща.
Ще ти дам един прост пример.Беше останал без работа ,аз издържах семейството близо половин година ,гък не съм казала.
Но когато аз бях в майчинство и трябваше той да поема на 90% всичко финансово вкъщи ,веднага започнаха упреците и да ми се натяква как ни издържал.
Но аз съм възпитана ,че не трябва да се държи сметка за дохода ,за кой плаща сметките и тн.
Баща ми винаги е изкарвал повече от майка ми и е поемал по-голямата част от разходите.Никога не съм го чула да й държи сметка относно финансите.
Ако мъжете ни това са видели когато са живяли с родителите си ,е нормално да го пренесат й във връзката след това.
Същата работа й с битовизмите.
Мъжът на най-добрата ми приятелка не помага по никакъв начин в домакинството ,това е видял при майка си и баща си.
Баща му пръста си не мърда вкъщи,чака да му се изчисти,да му се наготви и да му се сервира и ето че синът му повтаря модела.
Само че в нейното семейство баща й е помагал на майка й с всичко без готвенето.И сега на моята приятелка и я много трудно да го обясни това на мъжът си,че домакинството е общо и че той също трябва да се включва,а не да стои да дивана и да чака на нея да изчисти ,изпере и да му сервира.
Така че всичко е до това как си възпитан и каква е ценностната ти система.

# 353
Аз пък не поддържам мантрата, да живеем минималистично, да кътаме пари в банката, да гоним градския, да се лишаваме от всички удоволствия, ако можем да си позволим повече.
Животът е за живеене, и каквото видиш, хапнеш и усетиш, това ще ти остане.

Нещата никога не бива да се гонят в крайности, винаги има златна среда.  Нито трябва да пести фанатично и да се живее скотски, нито да се харчи на 100%, че и отгоре със заеми. Аз не съм расла в богатство и разкош и не ми липсват разточителни харчове. Затова предпочитам да живея добре, без лишения, даже с глезотии, но без да харча на 100%.

# 354
  • София
Аз в момента се уча да балансирам сама. Сложила съм си 2-3 предпазни мрежи - разбирай дебитни сметки и кредитни карти, ама все пак си е тегаво понякога.

# 355
  • Melmak
Просто тук се дават някакви крайни примери. То вярно, че сме бедни като статистика, ама влезте в някой салон за маникюр и питайте за кога има свободни часове - някои не записват нови клиенти, други записват след месец. За лекар по-лесно записвам час.

Може за някои жени това да е единственото, което си позволяват като глезотия, но далеч не е за всички. Като това не е лошо, просто не вярвам на това беден човек да налива в нокти последните си пари. За съжаление хората имат брутално ниска финансова култура и 50 лв за маникюр може, но 100 за зъб- не!

# 356
С моята даже като ученици не си брояхме стотинките, кой колко е дал и колко дължал. Малко смешно ми ставаше тогава, като видя двойка да си броят стотинките един на друг. И сега ми е смешно като се говорят такива неща от възрастни хора във всяка втора тема. Сакън да не се прекарате. Като излезнат от вашата карта парите - накрая нали пак ще бутате месеца със сума равна на сбора от заплатите ви? Все тая от чия карта са излезли.

Simple Smile Разсъждаваш като човек, който разбира двойката като партньорство, не като състезание и търсене на реванш.
Затова и имаш толкова продължителна за възрастта си връзка.

# 357
  • София
Няма зъб за 100лв. В маникюр лесно се наливат пари, не пречи да сме бедни. И касиерките в Била са с по- направени нокти от мен.

# 358
  • Melmak
Едно почистване ня зъбен камък е около 100 лв. Това е елементарна задължителна грижа.
Иначе няма лошо касиерката да е с хубави нокти, ама и зъбките да са под конец примерно.

# 359
  • София
Имам предвид, че може да си беден и пак да имаш нокти и да си вземеш хубав телефон. Това са дреболии реално и не са лакмус за финансово състояние.
Но ако си беден, няма да имаш хубави зъби освен ако не си изтеглил генетичната лотария и няма да имаш жилище, и няма да имаш хубаво платено образование и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт