Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 116
  • 895
  •   2
Отговори
# 360
  • Paris, France
Чистенето на зъби не го ли покрива здравната каса? Навсякъде са ми ги чистили безплатно 2 пъти годишно.

Пак се измести темата. Въпросът е за живот с майка, а не за финансова култура, семеен бюджет и лични предпочитания.

# 361
Не го покрива. Зъбен камък и избелване на 6м са около 300лв. Поне в моя град,в клиниката, където ходя. Маникюра си правя сама у нас. Купила съм си всичко нужно.

# 362
Маникюра си правя сама у нас. Купила съм си всичко нужно.
И аз така.
Десетина кинта май че беше нокторизачката. Трета година вече.

# 363
  • Melmak
Нали 20 страници по-напред някои потребители убеждаваха, че да живееш с майка си е и заради финанси. Тоест пести се. Така че има общо.

# 364
Нали 20 страници по-напред някои потребители убеждаваха, че да живееш с майка си е и заради финанси. Тоест пести се. Така че има общо.

Е именно де! Точно за това си говорим. И все пак много повече жени отиват да живеят при свекървите си, докато мъжете е много малко вероятно да отидат при тъщите си.

# 365
  • София
Чух за 2-3 случая на такива опити. Не особено трайни.

# 366
  • София
Ами да, един зъб е един наем.
Знам, че тук сте с по 47 зъба и 8 педи коса, но българската реалност не е такава.
Неслучайно сме на челните места по кофти зъби в Европа. Денталната грижа е скъпо удоволствие.
Българите СА бедни, просто имат манталитет за притежание на собствеността си и се предава от поколение на поколение. Иначе, имат джиджани ноктенца, да.

# 367
Чух за 2-3 случая на такива опити. Не особено трайни.

Как Мунчо ще се съобразява с тъща си! Да не е луд! Я по-добре да побъркват жена му.

# 368
  • София

Не разбирам форумните мантри. Уж на всяка “навряла се у свекърва си” или живееща с мъжа си в негово жилище казвате, че е трябвало да се подсигури, да работи, че да има нещо на страни. Сега пък какъв е тоя льольо, коя ще го търпи, ако не изкарва повечето пари в семейството, че жената да ходела само по почивки и даже той да ги организира, плати.

Ще ти ги обясня накратко: някои дами влизат тук, за да си помечтаят какво би било, ако нещата в живота бяха протипоположни на реалността. Разминаванията идват, защото и мечтаещите имат разминавания помежду си, съответно не успяват да оформят единна версия за това какво се случва извън БГ-Миска, така де, БГ-Мамма.

# 369
  • По света и у нас
Пак ли сме на кой какво плаща бе хора... а какво става с мацката дето живееше при мама??? Разбра ли се какво не и е наред?

# 370
  • Out of the Mix
При зъбите, както и при всяко нещо в БГ се чака до последно, вече като няма накъде и заболи, нещата опряли до кокал.

За профилактика и превантивност дума не може да става.

Явно съм уцелил джакпот с моя ген, но профилактиката и поддръжката са ми безкомпромисни и вече е навик от много години.

Мисленето и манталитета са под всякаква критика тук в БГ.

По темата - ако живеещият с родител не е съумял да спести, задели някой лев, работейки, че дори да си изплаща вече собствен апартамент, проблемът си е негов, и да не мрънка.

Значи едни може да са блъскали 10-15 г., и сега заслужено да си берат плодовете, а другите да им гледат в паничката и цъкат, еми ще цъкат.

# 371
Много хора цял живот блъскат и пак няма. Даде се пример с касиерка, в тази тема ли беше, как си правела нокти, но не и зъби, с идеята, че касиерките са бедни, но то всъщност в България няма особено производство и повечето, които не знаят добре поне един чужд език, нямат специфични IT/компютърни умения, работят нещо от ранга на касиерки и са със заплащане на касиерки.

# 372
  • София
Както каза един приятел – работя, за да имам право да живея, само толкова. Много хора са така. И докато стигнат до зъбите минават през всичко останало, което отдавна не е безплатно – ни образование, ни обикновени или хронични болести.

# 373
  • Out of the Mix
Преди може да са били зле, сега веригите дават 2.5 к+ заплати.
Догодина ще нарасне още.
Ако с тези пари не успява да се издържа, не говорим за луксове, но нормално съществуване, проблемът е неин, гледайки инстаграмки и тем подобни "вървежни".
А живеейки с мама, още повече - хилядарка спокойно може да заделя, минимум.

Преди 3 г. точно позната "банкерка" на каса взимаше 1к чисто. Еми, да за нищо не стигат, особено ако плаща и наем. Добре, че имаше спестявания. Сега взима около 2.5к чисто, справя се. Сама.

Т.е. проблемът е до подреждане на бръмбарите в главата. Animal Beetle

# 374
Ти май беше единствено дете на ~40 без половинка и деца? Нищо, стой си у балона.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 12:31 от Нарцùса

Общи условия

Активация на акаунт