Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 104
  • 895
  •   1
Отговори
# 420
  • Paris, France
Жената с детето, която се е прибрала у майка си не е точно неудачница, а недалновидна и неразсъдлива. Направила е неразумен избор да се жени и да ражда дете без да си подсигури някаква елементарна сигурност. На нея не са и виновни ниските заплати и високите наеми.

Пак стигаме до тегобата дете/деца, без които ничий живот не е особено труден или мизерен.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 19:45 от Nevena Virolan

# 421
Че коя ще търпи мъжа да го няма по половин година и повече...тя сама ли е или във връзка? И къде е смисъла да е "заета" с някой, който го няма реално и няма никва файда от виртуалното му присъствие...

# 422
  • Paris, France
Аз, например. След половин годона те имат 2 или 3 месеца отпуск. Не са непрекъснато в морето. Предпочитам периоди заедно и периоди самота. Засега самотата не ми се отдава често. Сега мъжът ми го няма, но децата ще са у дома за празниците. С кеф бих останала сама.

# 423
Невена, то по тази логика повечето жени в България не трябва да раждат деца, щото нито имат наследствени имоти и пари, нито са преуспели в професионално отношение, като хечи, а пък никога не се знае миуто кво животно може да излезе. Ама на, раждат, че и си ги отглеждат. Лесно или трудно.

# 424
Не може всички да са капитани и шефове. Иначе всеки е чувал поне една история за бедняка превърнал се в милионер.

Може. Който иска, може. Не е лесно, но е възможно.

# 425
То пък щото е много лесно да се гърбиш по 8,10 часа на ден за 1000, 1500 лв. Все едно да кажеш, че всеки, който е решил може да живее в къща и да се отоплява на дърва. Ми много е хубаво, но добре, че не всички към това се стремят, че нито мястото и материалите ще стигнат за къщите, нито дърветата за камините.. Не може да се обобщава така 'щом аз мога, всеки може' и различията не съществуват само поради нивото на мързел в хората, но вие си вярвайте, щом искате..

# 426
То пък щото е много лесно да се гърбиш по 8,10 часа на ден за 1000, 1500 лв. Все едно да кажеш, че всеки, който е решил може да живее в къща и да се отоплява на дърва. Ми много е хубаво, но добре, че не всички към това се стремят, че нито мястото и материалите ще стигнат за къщите, нито дърветата за камините.. Не може да се обобщава така 'щом аз мога, всеки може' и различията не съществуват само поради нивото на мързел в хората, но вие си вярвайте, щом искате..
Не съм казал, че е лесно. Казах само, че е възможно. Аз живея в окръжен град в къща построена (разбирай финансирана) от мен, при това без никаква помощ от родители (и двамата починаха когато бях в 4-ти клас).
Та... дали е възможно? Възможно е, но е нужно желание и яко бачкане. Много бачкане, което изобщо не се харесва на младите, те искат всичко да им се поднесе на тепсия.
Трудните времена раждат силни хора, които правят живота лесен. Лесните времена раждат слаби хора, които правят живота труден - това го чух преди малко по телевизора.

# 427
Ох, айде някой да ми обясни, какво трябва да е учила и какво да работи една жена , че на 30 години да си е купила съвсем сама апартамент в София за 200 к евро, на който да му плаща сама ипотека, че и да може сама да отглежда дете?
Само да кажа, че за София брутната работна заплата е около 3 к, чисто около 2.3 к. За провинцията, където цените на имотите са по ниски, бруто 2.2 к, чисто 1700.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:35 от Прекрасная Василиса

# 428
Може да си купи в друго населено място. В София са ненормални цените в момента. Да си купиш жилище за 300 хиляди е заробване, с нищо неоправдано за мен. Това понеже чувам, че по 250 хил били на зелено Simple Smile Не ме вълнува лично, но ако сега стартирах в живота, в никакъв случай не бих си увесила огромен кредит за софийски апартамент на врата.

# 429
За какво ще купува в друго населено място? Да даде още 300к за наем в София и като тръгне за оня свят, да си иде тихо на село?

# 430
Ох, айде някой да ми обясни, какво трябва да е учила и какво да работи една жена , че на 30 години да си е купила съвсем сама апартамент в София за 200 к евро, на който да му плаща сама ипотека, че и да може сама да отглежда дете?

Защо сама да отглежда дете? Децата нито ги носи щъркела, нито се продават в магазините. Правят се от двама, затова добре избирайте втория човек и не винете никого при грешен избор. Много мислете, преди да решите да се размножавате.

# 431

Има какво, но не е масовият случай. Общо взето и двете спорещи страни са прави в някаква степен.  Не всекиму е отредено да стане милионер, колкото и да се труди, но предприемчивият и гъвкав винаги ще е по-добре от непредприемчивия и консервативен при равни други условия. Но това "по-добре" може да е много различно - някой ще си купи имота даже и без ипотека, друг ще успее да вземе ипотека, а трети просто ще може да живее под наем. И да, много е важно, да не кажа решаващо, кой с какъв старт тръгва в живота, ама нали и на онези с летящия старт родителите са се трудили за да им го дадат? Все някога някой е постигнал високо ниво и после за наследниците му остава само да го поддържат и надграждат, ама такъв е животът. И в същото време успелите не трябва да се главозамайват и да вирят много нос, защото най-често успехът им не е само тяхна заслуга.

А що се отнася до децата, те се правят тогава, когато човек има някаква финансова стабилност, здраво семейство и относително добри шансове да бъде отгледано детето.

# 432
Ми, понеже някои твърдят, че всичко е възможно.
На теория, една учителка, или счетоводителката, може да се преквалифицира в елитна компаньонка, моделка, или на капитан далечно плаване, или да напише Хари Потър, или да почне супер успешен бизнес, но на практика рядко се получава.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:47 от Прекрасная Василиса

# 433
ЧС, по принцип е така, но ако не си го постигнал сам, кажи си.
А конкретно тука в спора другата спореща страна не я е издържал родител, а мъж, а и семейството ù не е баш за пример, има и други детайли, които не са баш като за мега успял и образован със собствени сили човек, така че постовете леко нямат връзка с реалността.

# 434
  • София
Само да кажа, че за София брутната работна заплата е около 3 к, чисто около 2.3 к. За провинцията, където цените на имотите са по ниски, бруто 2.2 к, чисто 1700.
Казвала съм - сервитьорка в Хепи купи мой апартамент. Мацката беше спестила прекрасна първа вноска.

Маникюристката ми купува втори имот, брутална ипотека и е с две деца. Високо образована иначе.

За съжаление, много хора с прекрасно, но недалновидно образование мизерстват.

Общи условия

Активация на акаунт