Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 019
  • 895
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Аха. Е, те са успели да се представят добре на интервютата. Аз например съм семейно подплатена откъм имоти, но работа си намирам през джобса. Като изобщо не казвам, че съм успяла на първото интервю. Нито на петото. По към 20-30. И изобщо не съм без претенции. И все пак ме наемат.
В чужбина работа се намира далеч по трудно, тъй че си спести нелепия коментар.
Да бе, сигурно. Германския трудов пазар е един малък, малък. Изобщо кой търси служители в Германия?!?!?

# 556
Айде стига с тая чужбина, глад за работници има навсякъде. Стига да знаеш език, да си в ниша, в която търсят кадри, пак ще те лапнат,като топъл хляб.

# 557
Айде стига с тая чужбина, глад за работници има навсякъде. Стига да знаеш език, да си в ниша, в която търсят кадри, пак ще те лапнат,като топъл хляб.

Пак глупости на търкалета - зависи къде точно се намираш.
Дори до интервюта не стигам.

# 558

Съвсем не по темата, но ако имаш опит и образование за да не стигаш до интервюта причината и в биографията ти. Казвам ти го  като човек, който не достигаше до интервюта. След промяна на биографията започнах да отказвам интервюта. Поработи  върху биографията.

# 559
  • По света и у нас
Не съм завършила немска езикова гимназия, но тези от езиковите гимназии ги "отвях". Човек, ако има капацитет и мотивация може да постигне много неща.
Аз пък съм завършила езикова гимназия, но нямах представа, че се състезавам с някого за нещо си… Идеята беше да се научи втори език, тъй като всичко живо беше по езиковите гимназии. Изобщо не съм драпала за Франция ама грам.

# 560
  • Paris, France
Аз съм завършила езикова гимназия, но не мисля, че без да я завърша нямаше да се оправя във френскоговоряща страна, а и не съм драпала за Франция. Исках да поживея в Англия. И английски, и френски, и испански, както и други езици съм научила преди да отида в тази гимназия.

Познавам хора, които пристигат без език, без образование или с диплома за образование, която не се признава и успяват. И език научават, и учат, и работят. Познавам и завършили езикови гимназии, които след 3 или 4 години дума не могат да обелят на езика. Имам такива съученички и ме молеха да се виждаме без мъжа ми, че им било тегаво да говорят на английски или на френски.

Според мене най-лесно се намира работа там, където е лесно да те уволнят и работодателят няма много за губене. В ОК е по-късно, отколкото във Франция.

Ако видя, че в даден бранш заплащането не ме устройва се преориентиране към друг.

Arielle, направи си няколко CV-та! Не пиши всичко, което си учила и работила, защото изглеждаш като неудачница и нестабилна. Кратко CV и да не изглежда, че си прекалено квалифицирана за работата. Щом не стигаш до интервюта, а кандидатстваш по обявени длъжности, явно в CV-то е проблема.

За заплащането - ами питай преди да кандидатстваш!

# 561
  • София
Не съм завършила немска езикова гимназия, но тези от езиковите гимназии ги "отвях". Човек, ако има капацитет и мотивация може да постигне много неща.

И това звучи много надуто - някои си отвяла, други не си... Зависи си от хората и ситуацията, не от гимназията. 
Надуто е, защото е комплексарско подскачане. Отвяла е на кукуво лято.

Скрит текст:
Давам елементарен пример. Нямаше българин, който не е от въпросното училище, който да изкарва само единици първата година. Просто защото маниерът на изпитване и времето, за което се пише, може да бъде култивирано само в немска среда. Което не значи, че не е имало много кадърни деца, които после да се калибрирали,  напротив. Просто е идеален пример по темата, че стартът дава преднина. Какво остава за по- големи неща.

Бриджит, казвам с думи прости, че хора, които могат да ви купят и продадат, не са толкова склонни към локуми за безмерен успех, колкото е масовият посредствен елемент, видял се в малко пари и дошъл в "големия мръсен град". Изобщо не визирам само София, впрочем. Да не наскачате.

Всяко нещо, което имаме или нямаме, модифицира част от пътя ни. Не знам защо викате на черното бяло, не раздават медали за нахалство, амбиция и пробивност пост мортем. ЧНГ

# 562

Не стигаш, защото грешиш някъде. Беше пуснала една тема, но я заключиха. В Германия персонал се търси навсякъде и с правилна стратегия ще си намериш работ. Първо СВ-то и мотивационното писмо. Каналите по които търсех работа бяха обявите, изпращане директно до желаните фирми в района без да имат обяви, посредническите фирми, като извадих всички такива в района и изпрящах имейл, на някой директно се обадих и си записах час. Има фирми, които работят
и с директни назначения, но не са масови.  Постави ясни изисквания каква работа търсиш и под какво заплащане да не ти се обаждат въобще. Има много варианти.

Иначе реален случай, моя приятелка над 30 беше, среща с мъж, живее с майка си, майка й и звъни, кога ще се прибере, късно било......мрънкане, коментари и така годините си минават и от токова токсично съжителство си остана сама. А майка й не е нужно да я виждаш, само интонацията да и чуеш, като и се обади.

# 563
Не знам какво наскачахте на коментара ми за езиковата гимназия. Не се срамувам, че знам няколко езика на свободно ниво, положила съм достатъчно труд. Нищо комплексарско не виждам, нито ми е необходимо да се хваля в анонимен сайт.
Catcher,  " Отвяла на кукуво лято" казвай на някой от обкръжението си, ако имаш такова. Мен не ме познаваш.

# 564
Добре, какъв е проблемът, ако някой знае и може нещо повече от теб, защото е бил в по-добра среда?! То и аз знам няколко езика, но не е от ученическите ми години, защото няма как да ги науча в градец от селски тип като родния ми. Да, отвявах колежките в университета, и не, не си го въобразявам, просто те преписваха от мен, но това си е за университета. Стартът ми преди това си е дълбоко провинциален под средна класа и определено дърпа назад.

# 565
Добре, какъв е проблемът, ако някой знае и може нещо повече от теб, защото е бил в по-добра среда?! То и аз знам няколко езика, но не е от ученическите ми години, защото няма как да ги науча в градец от селски тип като родния ми. Да, отвявах колежките в университета, и не, не си го въобразявам, просто те преписваха от мен, но това си е за университета. Стартът ми преди това си е дълбоко провинциален под средна класа и определено дърпа назад.

Проблема е в грозните изразни средства.
"отвяла" нам си кво - бие на самохвалство и избиване на комплекси.

И аз знам няколко езика, но нивото в никакъв случай не може да се сравни с някой завършил елитна езикова гимназия.
И в това няма нито нещо лошо, нито нещо срамно.

Имах колежка завършила немска филология. Дръпна много напред, чудно обаче как само разни по необразовани от нея коментираха как и "те знаели езика колкото нея". Да, бе да... друг път.

# 566
  • София
нито ми е необходимо да се хваля в анонимен сайт.
Catcher,  " Отвяла на кукуво лято" казвай на някой от обкръжението си, ако имаш такова. Мен не ме познаваш.
Това направи и то по гряндиозен начин. А свободното владеене на езици... Ще замълча. Сети се сама защо съм болднала второто.

Нар, на теб ти вярвам, че си ги отвяла. Всеки с преценката си.

# 567
Чудя се как от това, дали мъжете бягат от жена, която живее с майка си, стигнахме до това, дали е по-добре да имаш подкрепящи родители-висшисти с добри финансови възможности, или може да си от гетото с неграмотни родители и пак да успееш, та даже и повече от оня с подкрепящите родители.

Това, че една жена над 25 живее с майка си, според мен нито говори как ще се реализира професионално, нито какво семейство ще изгради, нито дали ще има нормална идея какъв мъж ще й пасне или каквото и да е друго за успеха й в живота. А и успех е нещо много относително.

# 568
Колко е различно тълкуването на определени изрази от мъже и жени?
Едно време Румен Жълтия казваше - "Друго си е да те отвее някоя от Френската гимназия. И то без да каже дума на френски".
А иначе за протокола - кой кого и колко е отвял в училище или университета може да няма никакво значение за това как ще ти се развие живота. Може да знаеш десет езика, но да си абсолютно спънат за всичко останало в живота, да си с две леви ръце, да си дръпнал късата клечка от генетичната лотария, да си се родил на грешното място или просто да си попаднал в кофти среда или да си се събрал с грешния човек . Живота е пъзел. Много парченца и трябва да се наместят  за да се получи картинката.

# 569
Честита Нова Година , форумно семейство 🥂

Понеже се спомена , че успехът не е успех ако нямаш семейство или деца , искам да кажа, че не всички могат да имат деца ( не включвам сурогатвство и осиновяване) , както и че познавам свестни , образовани и добре печелещи мъже/жени, които просто не успяват да намерят половинките си. Не ме изяждайте сега с парцалите, само се опитвам да разширя границите , които се чертаят понякога тук.

Общи условия

Активация на акаунт