Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 844
  • 895
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Подсигуряването  на терен не е ли задължение на мъжа? Мисля, че избора на партньори е бил неподходящ.

# 16
  • София
В България хората традиционно си живеят по 2-3 поколения под един покрив, нещо се поамериканчихме прекалено.  Сигурно майката или бащата трябва да живеят сами в огромно жилище, а детето под наем, защото ще е самостоятелно. Какви са тия глупости?

По темата – на тия мъже не им се занимава, нямат терен, не ги знаем те с кого живеят и се правят изводи, които е вероятно да нямат нищо общо с действителността.

# 17
Забравих да спомена, че и двете дами работят и не чакат на маминка да им плаща тока, водата и да им готви. Тоест те не си търсят спонсори, а качествен партньор. И моята приятелка ми сподели, че като са си писали с мъжа, той е споделил, че харесва много неща в нея, търси сериозна връзка, не мисля, че липсата на терен е причината да й бие шута така грозно ...

# 18
След две седмици писане и секс на първа среща, те какво очакват, годежен пръстен ли?
Ми, на живо в първия случай не я е харесал, след секса във втория случай.

# 19
  • София
Тъй като вече известно време съм по срещи, си има една ясно изявена група мъже, които търсят "мацка с терен за чук и чао". Едните си го признават, другите се правят на омайвачи. Изисква се известен опит да се отсее цялата група и да не се занимавате с нея.

В главата съм станала като Екселска таблица 🤣 с типажи мъже.

# 20
Забравих да спомена, че и двете дами работят и не чакат на маминка да им плаща тока, водата и да им готви. Тоест те не си търсят спонсори, а качествен партньор.

Не си търсят спонсор, а просто някой, който ще им предостави място за живеене.

# 21
При трайно съжителство с единия родител, се случва той да заеме мястото на партньор в живота. Разбира се, че това става несъзнавано, но често възпрепятства появата и задържането на нов човек.

# 22
  • Melmak
Бояна, не знам къде ги видя тия толкова живеещи 3 поколения заедно. Едно време може би. Особено сега с миграцията… като гледам около нас никой не живее с родителите си. Някои приятели догледаха бабите си, защото родителите им починаха от ковид. Но това е друг случай.

Не знам кое му е поамериканченото да се изнесеш от вас. На 30 ако поканиш някой да дойде у вас, ще питаш мама ли? Или ще ходиш на хотел? Направо ме изумявате понякога.

# 23
  • София
Забравих да спомена, че и двете дами работят и не чакат на маминка да им плаща тока, водата и да им готви. Тоест те не си търсят спонсори, а качествен партньор. И моята приятелка ми сподели, че като са си писали с мъжа, той е споделил, че харесва много неща в нея, търси сериозна връзка, не мисля, че липсата на терен е причината да й бие шута така грозно ...
Казал и е каквото е искала да чуе, за да му пусне. Като живее и той с техните къде ще се състои секса? Ако пък живее сам ще вземе тя да преспи, да си забрави нещо, да се нанесе. Хората често са толкова елементарни. Никой не отхвърля жена или мъж, защото живеел с родителите си. Пак казвам, тук е традиционно, особено ако живееш в същия град, в който си се родил. Хората си купуват жилища като създадат семейство, и пак не всеки може да си го позволи.

При трайно съжителство с единия родител, се случва той да заеме мястото на партньор в живота. Разбира се, че това става несъзнавано, но често възпрепятства появата и задържането на нов човек.

Емоционален инцест може да има и при дете напуснало дома на 18, това не е от съжителството, пак казвам, у нас традиционно.

# 24
Живея сравнително самостоятелно от ранна тийнейджърска възраст. Изобщо не мога да си представя на 30 и отгоре да се събера с някой, дето не е имал друг живот, освен този до полата и черпаците на мама. Това е друга житейска философия, друг свят, който няма много допирни точки с моя.
За мен лично период на самостоятелност е абсолютно задължителна част от личностното израстване. На 30 години работещ човек без деца спокойно може да си позволи гарсониера под наем и да се откъсне от семейната среда на родителите си. Ако иска, разбира се,
Ако не иска - със сигурност има и други такива от противоположния пол. Трябва само да се разберат при кои родители ще живеят - при неговите или при нейните. Може и на смени, за да няма сърдити Smile

# 25
По принцип харесвам самостоятелните хора, но има една граница, след която се тормозиш за нищо.
Ако си в същия град и си отглеждащия родител на малко дете, не е чак такава драма да живееш с майка си. Примерно.

# 26
Бояна, вече 5 пъти каза колко традиционно било живеенето по 10 семейства в една къща - било е традиционно някога, останала си в някакво минало време още... Традиционно е по селата, и то не толкова, защото вече хора там не останаха, че да живеят всички заедно...

# 27
  • София
Ами... да приемем, че в лицето на тези двама мъже не са намерили качествения партньор. Дали причината е мама - може и да е, може и да не е.
Жените често обичат да спестяват подробности, които всъщност може да са далеч по-сериозен deal breaker от живеенето с мама.

# 28
  • София
Специално в София, вече живеещите сами хора са много голям процент. Пазарът на имоти като наем и покупка ври и кипи, както никога досега. Няма какво да се залъгваме с приказки от 2000, която беше преди 25 години, нали?

# 29
Имам три приятелки на над 30 години и всичките ги "взеха" от мама. Едната беше разведена и с малко дете. Обаче мъжете бяха със собствено жилище и живееха сами.
Тук в тези ситуации сигурно и мъжете са живеели с мама (или с жена си) и вече става сложно, когато и двамата нямат терен.
След срещи от по две седмици няма смисъл да се задълбава и да се търси под вола теле.

Общи условия

Активация на акаунт