Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 842
  • 895
  •   1
Отговори
# 90
Ами не върви на 35-40 да се резервира хотел, щото и двамата живеят при техните. Предполага се, че все нещо малко ще си наемеш.

# 91
Не знам дали в тези 2 случая мъжете са избягали, защото момите живеят с мама, но знам за случай, в който бягаха, защото момата живее сама и плаща ипотека.
На първа среща момъкът директно беше обвинил момата, че е хитруша - ако се съберат за ипотеката ще текат семейни пари, но ако се разделят жилището ще е само за момата. Момъкът се бил съветвал с адвокат. Не знам дали е така.
Та свят широк, момци всякакви.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 18:12 от biborana

# 92
Настоявам, защото и в двата случая мъжете са декларирали, че са свободни и са показвали интерес повече от секс. Показвали са, че харесват жената като човек, а не само за ... Едното бързо между другото. И така поставят жената в чуденка, че нещо с нея вътрешно (характера й) не е наред. И след като са изчезнали, явно всички вие сте прави, че идеята е било просто за секс, а тези жени са се надявали на нещо повече.
Първият какъв интерес е показал, като не я е виждал на живо?
А вторият, е показал точно колко интерес има след първия секс.
И аз не виждам защо млада жена ще дава половин заплата за квартира, ако може да живее при родителите си и тези пари да ги пести за самоучастие за собствен имот.

# 93
  • Melmak
О, нарциса, ти си по-голяма от мен, сигурно си след 35 вече. Извинявай ако бъркам. Ама виж младите днес какви са.. ще ти падне шапката. Не обичам да говоря за друго поколение зле, ама някои чинията не слагат в съдомиялната.

Животът със съквартиранти те е научил сигурно на още много неща. Ама ако живееше с майка ти щеше да те е научил на друго. Просто всички гледаме от различна перспектива. За мен живеенето с мама вреди повече, отколкото помага. Ако ще да пести и 1000 лв от наем месечно.

# 94
Тука говорим за жени, които живеят при техните вече 30 години и не са спестили за първоначална вноска, т.е не е била това идеята да останат при техните.

# 95
30-годишните, които живеят при родителите си вече 30 години, все пак бе започват да спестяват от раждането си. Напълно е възможно наистина да събират и пак до 30 да не са успели. Иначе преди време имаше тема от един, който питаше толкова ли е важно за жената мъжът да има жилище, пък за него беше важно да живее в нечие жилище на всяка цена.

Ама тя темата, авторката хем приема като неоспорим факт, че мъжете са избягали от жените, защото последните живеят с майка си, хем се ядосва защо не са казали защо бягат, т.е. тя (или лирическите героини) предполага, че заради живеенето с родителите бягат от тях?

# 96
  • София
Мислила съм и върху тази страна на нещата, сега като плащам ипотека. Ама то ни тъй, ни инак, пък няма да направя челна стойка, та да се харесам на някого.....

# 97
Повечето хора избират да живеят с мама, защото нямат пари. Не всички работят за много пари. А животът със съквартиранти става доста тъжен след 30... Съквартирантите са все по-млади, един след друг се местят да живеят с гаджета си, ти вече си на друга вълна, на тях им се купонясва... Мани.

# 98
Ами не, на нищо друго не ме научи, което вече да не знам, Затова и не виждам смисъл да се прехласвам.
Самостоятелен живот значи буквално самостоятелен, да живееш и да се оправяш сам. Не с половинка, не със съквартирант.
За чиниите - това демонизиране на младото поколение често е доста излишно пресилено. Най...как да кажа, оптимизираното поколение, което съм срещала, е около 45-55. Там с най-голяма честота се срещат индивиди, които с удоволствие и тихомълком оставят друг да мине да почисти след тях. Особено мъжете са адски мързеливи, ама пък иначе се захласват по възпитателния ефект на казармата.

# 99
  • Melmak
Повечето хора избират да живеят с мама, защото нямат пари. Не всички работят за много пари. А животът със съквартиранти става доста тъжен след 30... Съквартирантите са все по-млади, един след друг се местят да живеят с гаджета си, ти вече си на друга вълна, на тях им се купонясва... Мани.

Е, до 30 ако не си почнал да плетеш кошницата, кога ще ?

# 100
това демонизиране на младото поколение често е доста излишно пресилено...
 ...ама пък иначе се захласват по възпитателния ефект на казармата.

С извинение, че разводнявам темата - но не съм съгласна с теб. Шеф съм на място, където доста честно се сменя персоналът, и е предимно в диапазона между 17-23 години - ученици и студенти. Работата в никакъв случай не е сложна, нито изисква висока интелигентност. Ако започна да ти разказвам колко са неориентирани и напълно  безпомощни тези деца, как не могат да си представят, че ако изцапат трябва да си изчистят, как вниманието им се задържа само за 15 секунди и повече информация наведнъж не могат да поемат... Преди да работя с такива си мислех, че наистина другите ги демонизират, но не, наистина е толкова страшно положението. До толкова, че си мисля, че наистина си трябва и казарма и забрана на тикток и че дори някой път и бой си трябва...

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 19:00 от Drama Llama

# 101
Ами...не знам тогава, моите наблюдения са други. А освен това, при младите наистина е несъобразителност повече, докато чичаците съвсем нарочно и калкулирано се изнизват.

# 102
Е, до 30 ако не си почнал да плетеш кошницата, кога ще ?

Никога. Има доста такива хора, живеят от заплата на заплата. Никога няма да купят имот. Не всеки е имал достатъчно добро образование и възможности в живота, не всеки среща партньор рано, за да градят заедно, нямат наследства, които да са от значение. Зависи и кой набор си, някои са по-прецакани. Който от тях може, много ясно, че ще живее с майка си, вместо да е застинал в състояние на вечен студент на 40, но на квартира с реални студенти.

# 103
Хачисера, за теб не е избор да живееш с майка си, щото не се разбираш с нея.
Ами ако взимаш 1500 лева заплата, нямаш гадже, и даваш 1000 лева за наем и сметки, с какви пари ще бъдеш самостоятелна?!?

# 104
  • София
Е вие някакви турбо драми вкарахте. Има много големи апартаменти, делят си ги по двама и си живеят добре, и гаджета водят. И понякога гаджетата стават сериозни.

Общи условия

Активация на акаунт