Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 942
  • 895
  •   1
Отговори
# 165
Ама защо мъж да живее с майка си е лошо? Щом за жена е приемливо?

Аз това не разбрах.
Ми щото принципно е прието, че мъжът трябва да осигури жилището.
Хечисера, това, че ти си са изнесла на квартира на 18, щото не си се разбирала с майка си, не те прави успяла в живота. Нито пък някоя жена на 25, без сериозна връзка, която още живее с родителите си неудачница.
За протокола - аз на 30 години вече и дете имах, и хубава работа, и трети апартамент бях успяла да си купя с ипотека, в София.
Дъщеря ми е на 25, още учи и живее вкъщи.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 22:25 от Прекрасная Василиса

# 166
"Не искам да съм зет заврян,
не искам да живея там..."
Ако майката и дъщерята живеят в голям имот, eдна баба (послушна) да речем в приземния етаж е голяма екстра, като се появят внуците. В описаната ситуация, трябва внимателно да се огледа обстановката, размер на жилището, вид на кандидат тъщата, готварски и домакински способности, подвижност, мобиллност и умения да изпълнява нареждания.
Тоз папагал от първия пост много избързал. Шемет.
Можеше да перне още същата вечер и на сутринта да има палачинки с мед и пържени филийки с сирене. Плюс компот от сливи. Бонак.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 21:26 от Абуто

# 167
  • София
Не съм мислила че да живееш с майка ти може да е проблем за мъжа. Но предвид какви са глезльовци мъжете в днешно време, и как нямат а изискват жената да има… не се учудвам. Има жени, които не са се откъснали от полите на майките си и след като са заживели отделно от тях. Тези оставят мама да им дава тон на живота дори и от чужбина.
Има ги, и то много.
Мама все изниква от някъде.
Има един признак, обаче и той не важи понякога - прането.
Не знам как в при сингъл жените, обаче явно и там някои майки имат тежко влияние.

# 168
  • Най-красивата страна
И аз мисля,че и в двата случая съжителството с мама не е причина за
прекратяване на отношенията.Нещо друго е отблъснало мъжете.

Жената може в момента да живее с майка си,но това не означава,че ще е винаги така.
Тя може да се премести при мъжа,може да излязат на квартира,може заедно да купят жилище,ако има развитие и връзката стане сериозна разбира се...

# 169
Честно казано мисля , че най-буквалният отговор на въпроса от темата е - защото не искат тази жена от маминка да се пренесе у тях. За причините за нежеланието може доста да се изпише, но самото нежелание е достатъчно за оценка.

# 170
Авторката и приятелките й сигурно още повече се сдухаха след като прочетоха мненията. И има за какво. Обаче, хубаво че са се омели набързо. Случвало ми се е да живея при майка ми и ми беше супер удобно , никой не е спрял да общува с мен или да ме сваля заради това, че не осигурявам терен. Не мисля, че жената трябва да осигурява терен или да живее сама щото да не е приемана за мамина Богдана , айде у лево. Всеки да си живее както му е удобно, не както трябва щото някой си щял да си помисли еди какво си. Ако ще се създават сериозни отношения с тенденция създаване на семейство/ брак тогава опознаването е на друго ниво и не завършва с “гостинг”. В казуса на тази тема не е имало сериозни намерения и момците са се изпарили  , по простата причина че нещо не им е допаднало и не им се занимава повече или има друг по-интересен обект за ухажване на хоризонта, който не кълве само на сладки приказки.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 23:08 от •MERA•

# 171
  • Melmak
Василиса, пак говориш за мен без да си запозната. Вчера ме нахока, че на 30 плащам наем, което не е вярно. Днес ми съобщаваш, че на 18 съм се изнесла от нас и пак не е вярно. До края на ученическите години си живях в нашите, а завърших на 19. На 20 вече се пръждосах. И не е било от неразбирателството с майка ми, нещата с нея ескалираха тук от 2 години насам.

Но темата не е за мен.

Относно изказването ти, че мъжът трябвало да подсигури жилище.. тук във всяка тема се споменава как свекърва си ще търпиш като си се навряла при нея, как жената трябва да има свое жилище, че ако се разведе да не е на улицата. Сега пък мъжът да осигурявал жилище…

# 172
Да, така е. Идеалният вариант е мъжът да осигури жилище без налична свекърва в него, а и жената да си има собствено жилище.

# 173
  • Melmak
Ем, така е, кукумицинка, съгласна съм с теб. Най-добре всеки да осигури жилище и да няма свекърви (също така и тъщи!!!)

Обаче по-нагоре ми обяснявате как животът скъп и труден, заплатите малки. И живеенето при родител не е кой знае колко лошо, понеже трудно се купува жилище. Вече и аз се обърках!

Тоест:

- мъжът осигурява жилище без свекърва
-жената е ок да живее с майка си ако събира за вноска за апартамент
- жената отива да живее в жилището на мъжа, но запазва своето на страни в случай на развод

Аз мисля, че свекървите е хубаво да се избягват ама това важи и за тъщите. Поне да е честно.

# 174
Ами то и мъжът е ок да живее с майка си, ако е необвързан, млад и събира за апартамент. В днешно време много хора сравнително късно проимват сериозни връзки, повечето не са от 18-годишни със сериозни гаджета.

# 175
  • Paris, France
Честно казано мисля , че най-буквалният отговор на въпроса от темата е - защото не искат тази жена от маминка да се пренесе у тях. За причините за нежеланието може доста да се изпише, но самото нежелание е достатъчно за оценка.

Че тя даже не знае къде живеят!

Теорията издиша.

Никога мъж не е скъсал с мене или не се е оттеглил от ухажване заради това, че живея с майка си или баба си. Аз и сама като живеех казвах, че живея със семейството си (без да уточнявам, че става дума за семейство котки 🌞). Даже съм казвала, че в момента спя по дивани у приятели и съм бездомна. Много мъже веднага предлагаха да ме приютят с багажа, да ми помагат да намирам квартира, с кредит или ипотека за жилище, с ремонт на жилище от продажба с наддаване.

Мъж, който има интерес и на Луната отива, и хотели плаща.

Нищо не са загубили жените от еднодневките с въпросните мъже и как изобщо имат време да го мислят и предъвкват?

# 176
Дълго време бях сама след последната ми връзка и през цялото време живях с майка си. Никога не съм го крила. Никога и не е правило впечатление на мъжете. Странно ми е, че даже се повдига като тема. А съм ходила по доста срещи. Дори в случаите, в които срещите са неангажиращи и сме стигали до разговор за терен, който и двете страни сме нямали - сме били на хотел. Въпросните мъже, които автора дава като пример са се отблъснали от нещо съвсем друго.

Някой допуска ли, че въпросните момичета са в капана на комплекса на старата мома и най-вероятно са го показвали още на първата среща? Може и проблема да е изцяло в мъжете. Но майките не са проблем. Блазе им на тези, които ги имат.

# 177
  • Paris, France
Мъжете наистина бягат от жени, които показват, че им тиктака часовника. Не отказват, обаче тек, едноседмична връзка или подобно и си плащат хотел ако нямат терен. Тези са избягали много бързо. Мисля, че са търсели безплатен секс с терен. Такива предпочитат работещи жени от друг град или държава, без рода наоколо.

Малко жени с терен канят мъж, с когото току що са се запознали. Аз не бих, освен ако мъжът е близък или роднина на приятели. Ако никой около мене не го познава, няма никакъв шанс да го поканя в жилището, което обитавам редовно.

Не знам с какъв акъл се е качила в колата на непознат. Ами ако започне да я причаква около къщата на майка и? Всякакви ги има.

С моя мъж, в когото се влюбих лудо, ходехме на хотел в града, в който живеех. Казах му, че живея с майка си. Не беше точно лъжа, защото тя често идваше и на третата или четвърта среща даже ги запознах. Не му пречеше майка ми и четвърт век по-късно все още ходи да я вижда без мене 🌞.

Аз и сама като живеех, в мое си жилище, рядко бях сама. Вечно отсядаха при мене роднини, приятели, приятели на приятели, защото градът беше голям и доста хора идваха. Пак не е било проблем за мъжете с терен.

Ясно е, че с мъж без терен нищо не се е получавало. У живеещ с родители няма да ида, а в къщата си мъже не исках. Може и тези да са били такива.

Ако тези жени мислят, че живот с майките им е проблем, нека го съобщават още при общуването в интернет и да питат проблем ли е! Така поне ще разберат, че не е.

# 178
  • София
Още преди да прочета темата, ще отговоря - защото и жените бягат с 300 от мъже, които живеят с мама. Нормално е вече и мъжете да започват да се усещат и да бягат и те от такива жени.

След прочитане - оставам си със същия отговор. Както аз директно приключвам всякакви отношения с мъж над 30, който още си живурка в детската стая, така и нормалните мъже правят същото. Приятелят ви е отговорил абсолютно точно - това важи и за двата пола.

Още като прочетох заглавието, си го помислих това за жените. По-популярна сред обсъжданията тук е именно обратната ситуация - мъж живее при майка си, таса наричаните "мамини синчета". Предполагам, че причината е сходна, така че апелирам желаещите обяснение да се замислят защо те отсвирват мъже, живеещи с майките си и да го обвържат с този казус. Аз имам отговор, ама засега ще го запазя за себе си.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 03:21 от Странната птица

# 179
  • По света и у нас
Значи онзи ден една приятелка ми сподели че се е разделила с мъжа си, и май и стресирано че се връща в празна къща, и аз сериозно се замислих дали пък ако ме изгонят от квартирата ми да не се заселя при нея. Тя е точно на възрастта на майка ми.
Само да не ни помислят за обратни.
Иначе какво - тя наистина готви супер, ще си правим йога - има двор, винаги ще има човек у нас  дори и тя да пътува аз ще съм там и обратното, може да си помагаме за разни неща, а не да правя всичко сама. Честно казано ако майка ми беше свободна не бих имала нищо против да си се върти у нас. Но тази приятелка е активна и си намира сама забавления докато майка ми ще чака аз да я забавлявам.  Мисля че и със сестра ми мога да си живея. С жени май проблем нямам.
А който е мераклия, да ме покани у тях.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 04:19 от PriMadonna

Общи условия

Активация на акаунт