Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 188
  • 895
  •   1
Отговори
# 300
Парите в казуса бяха в допълнение на натрупало се през годините напрежение и сдухването на мъжа ( няма желание да излиза, да правят неща заедно , да се социализира и т.н). Тя лекува години наред тежък здравословен проблем. Продадоха имотите си за да може тя да се лекува. Не мисля, че би го разкарала само защото не изкарва колкото на нея й се иска в момента. Затова и търсеше съвети жената как да го подбутне да излезе от “пещерата”.

# 301
Изумителен аршин в тези теми!
И З У М И Т Е Л Е Н!
Значи ако жената има добри доходи и може да си осигури всичко сама ѝ е нужен мъж с по-добри доходи за да може да ѝ организира подаръци, екскурзии … Ако стои по-долу е мухльо и ѝ пада либидото.
Обаче ако мъжът има добри доходи, доходите на половинката му са без значение, понеже е интересчия и мухльо щом има изисквания, а ако не е интересчия от него по презумпция се очаква да не се интересува от доходите на половинката си и да купува бижута, да организира почивки по екзотични дестинации и да се ГРИЖИ за жената до себе си. А ако една жена може да си ги позволи такива работи и трябва мъж, който да ѝ осигурява повече?! Направо вървим към вица за магазина за мъже и магазина за жени …
Това е шизофренно, мацки, сори …
Когато вие искате е едно, обаче когато мъжа иска същото е съвсем друго.

# 302
Не, не й е нужен мъж да купува подаръци и плаща екскурзии. Жена с добри доходи може и сама да си ги осигурява тия неща. Нужен й е мъж, който не се сдухва ако жена му започне да изкарва повече пари и предпочита да лежи на канапето вместо да излязат на разходка , кафе или там каквото са правили и им е доставяло удоволствие преди той да се е наврял в “пещерата”.

# 303
На колко години са двамата?
И какви са "нещата, които трябва да правят заедно"?  Много често го виждам това, като определение и в болшинството от случаите означава - "да правят нещата, които харесва жената". Никой мъж не е заискал жена му да ходи за риба, или на мача, или да човърка по колата през уйкенда.
Но както тази жена го е казала там, така го е казала и на друго място сигурно, така и може да стигне тази реплика до мъжа й. След това каквото и да каже жената, няма да е "седнахме и поговорихме". Ще е опит за минимизиране на щетите. Жените продължават да си мислят, че ще вземат един мъж и като пластелин ще си го моделират по свой вкус и разбиране.
А с това, че тя се лекувала доста време, продали имоти и така нататък... Ми още повече ми пада тази жена в очите. Щото оня към който й е паднало либидото е бил до нея. Може да не е бил той болния, но се е отразило и на неговата психика.
Опитвам се просто да обясня, че винаги има повече от една камбанария.

# 304
Е нали това казваме всеки път във всяка тема. Не става дума за самите пари, а за качества, които оказват влияние И върху размера на дохода. Сдуханякът е бил сдуханяк и преди жена му да изкара 100 кинта отгоре. Сдуханяците дърпат своя живот и живота на хората около тях надолу.

# 305
Всеки път стигаме до затвърждаване на тезата “Един мъж взема една жена с надеждата тя да на се промени, една жена взема един мъж с надеждата да го промени”

# 306
Абуто, прекрасно е че имаме и обективна мъжка гледна точка. Благодаря за напомнянията относно това , че мъжете не очакват от нас и не ни карат да правим каквото на тях им доставя удоволствие и че нашите проблеми се отразяват и на тях. 38-43 годишни са. Не мисля , че тя е споделяла с някой друг това и веднага на следващия ден вече ми писа, че са обсъдили нещата и са окей.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 19:56 от •MERA•

# 307
  • Paris, France
Скрит текст:
На колко години са двамата?
И какви са "нещата, които трябва да правят заедно"?  Много често го виждам това, като определение и в болшинството от случаите означава - "да правят нещата, които харесва жената". Никой мъж не е заискал жена му да ходи за риба, или на мача, или да човърка по колата през уйкенда.
Но както тази жена го е казала там, така го е казала и на друго място сигурно, така и може да стигне тази реплика до мъжа й. След това каквото и да каже жената, няма да е "седнахме и поговорихме". Ще е опит за минимизиране на щетите. Жените продължават да си мислят, че ще вземат един мъж и като пластелин ще си го моделират по свой вкус и разбиране.
А с това, че тя се лекувала доста време, продали имоти и така нататък... Ми още повече ми пада тази жена в очите. Щото оня към който й е паднало либидото е бил до нея. Може да не е бил той болния, но се е отразило и на неговата психика.
Опитвам се просто да обясня, че винаги има повече от една камбанария.

Абсолютно 👍. Когато жена в двойка се разболее тежко до степен да трябва да се продават имоти, повечето мъже духеат с колкото имота могат. Същото правят по-успешните и млади жени.

Тъпо е са се дереш с някого, защото не искал да се влачи по разходки и кафета. Ако това беше важно, моят мъж да ме е напуснал още преди четвърт век. Той обича кафенета, ресторанти, пиано барове, театри, опери, кина. Аз не. Излиза с децата, с колеги, приятели,а аз си ходех по магазини и дискотеки.

Всеки има моменти, в които не иска да излиза, иска да остава повече сам.

Е нали това казваме всеки път във всяка тема. Не става дума за самите пари, а за качества, които оказват влияние И върху размера на дохода. Сдуханякът е бил сдуханяк и преди жена му да изкара 100 кинта отгоре. Сдуханяците дърпат своя живот и живота на хората около тях надолу.

Е, сдуханяк бил. Кое му е сдуханото и как я е дърпал надолу? Ти би ли продала твой имот заради болест на партньор, честно? Човекът е седял до нея в трудните моменти на болестта. Може и затова да не се е издигнал кариерно и да печели по-малко. Сега госпожата заискала и по кафенета да я влачат. Като иска кафене, да иде с приятелки! Същото с парка. Да видим колко хора ще искат да изслушват болнава, не особено млада, която е загубила години в лечения и не е имала по-динамичен социален живот.

# 308
Не знам чия е тази теза, за съвсем друго говоря.
А тезата е ....еми тъпа. Нито ти си останала същата с килцата отгоре през бременността и невъзможност да правиш секс на всяко свирване, нито си взела мъжа си с транспортни дефекти с надеждата все пак да успееш да му изчукаш ламарините. Нали? Или?

Неве, аз дори задочно не съм чула случай жена да остави болния си мъж, дори да е неизлечимо болен. Ама виж, мъж да разкара лечимо болна жена, защото не му се занимава и тя за него е просто заменимо средство, имам директни примери.

Не е ок да се казва на черното бяло.

# 309
  • Paris, France
Бременността не е противопоказания за секс. Ако сме правели по-малко е било заради работата му в други населени места. Килата през бременността не се качват двойно, все пак. 12 кила качих с първата, свалих ги. После още 10 с втората, които също свалих.

Жената на първата ми любов се разведе с него когато беше ясно, че не му остава много. Не и е тежал финансово. Майка му го гледаше, а и учеше и работеше до последно. Може би искаше дъщеря им да наследи сама??????

На братовчед на майка ми жена му също го остави, а го е взела болен. Той имаше собствена къща, кола и беше единствено дете на доста осигурени хора. Умря 3 месеца след развода.

Четох, че младите жени не искали спомена от болестта и смъртта на съпруг, от когото са се отвратили поради болест. Младият им мозък не вижда в тях хляб, зрелища и бъдеще. Може би на подсъзнателно ниво предпазва поява на сирак.

Доста има. Единият ми родител е работил в онкология и е виждал изоставени, основно млади и без деца. Няма повече какво да ги свързва. 

Не са само мъжете, но при тях е по-изразено, защото се очаква да се грижат за финансите на семейството. Аз също бих скъсала с мъж, който се е разболял, ако сме в началото на връзка и нямаме общо дете. С болен не бих започнала връзка.

# 310
Значи, пак да кажа - другаде е проблемът, най-вероятно в амортизирането и на двамата покрай предишните им затруднения - той звучи като депресивен, нейният здравословен проблем със сигурност е дал отражение и върху нея, и върху него. Също така не мисля, че с един разговор ще оправят нещата.

# 311
Като кажеш депресивен, звучи като че е болен, не трябва да се натоварва и има нужда от разбиране и глезене, които по презумпция са женска работа. В случая за него е голяма греда.

# 312
  • Paris, France
Човекът не иска нито разбиране, нито глезене. Иска да не бъде каран да ходи по места, където не се чувства удобно. Щеше да е крив ако не пускаше жена си по кафенета и разходки, защото той самият няма нужда от такива.

Болестите изцеждат всички в семейството. Може да се е държал докато авторката е била болна и после да е рухнал.

И да, депресията е болест, а не прищявка.

# 313
  • София
В случая съм съгласна. Няма според мен прав и грешен в тази ситуация, както е описана. Случват се неща и невинаги хората могат да ги отиграят по перфектния начин, раздалечават се, без да са лоши хора и да правят нещо грешно непременно. Такъв е животът

# 314
А може ли да не се оправдава всяко нежелание да си мръднеш задника с депресия? В смисъл, аз също не обичам да ме юркат и размятат по всякакви съмнителни прехвалени ивенти, но не съм депресирана, просто са ми други интересите. Предпочитам да знаят хората, че нещо не ми е интересно, вместо да ми шушнат зад гърба или по-зле - да ми дават съвети как да се лекувам, понеже на тях им е станало неудобно, че не са ми интересни.

Общи условия

Активация на акаунт