Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 113
  • 895
  •   1
Отговори
# 390
  • София
И аз съм на обикновен лак, но как да кажа - разбирам ги хората. Не това с многото поръчки. Ами нещо дребно, неособено адекватно, но подхранващо позитивна емоция.
Ако по цял ден блъскаш на топлата витрина, що пък да не си направиш едни нокти, като за друго голямо така или иначе няма да ти стигнат.
Защото е нелепо и смехотворно. Камериерките при нас на морето твърдят, че една жена е дама само ако има маникюр и то нарисуван. Иначе хубаво човек да има всичко.

# 391
Моето дете много се радва на Зайо Байо с играчка. Няма търпение да види какво ще се падне. Естествено, за  под 2 лева играчката си е някакъв боклук, ама нищо друго не ми иска, освен Зайо Байо или чипс (само по едно, даже не се сещам да е имало тръшкане или нещо подобно, знае си, че едно нещо може), а като не ѝ купя нищо, няма да спестя кой знае колко.

# 392
  • София
Гел лакът върви около 60лв. Ако трябва да избирам, ще ги дам за зъболекар. Но не трябва, съответно приемам, че няма как да знам какво е на жена, която иска да се зарадва с малко красота. От друга страна покрай бременността, ноктите последно си ги правих лятото. За сметка на това, в шести месец изчистих всичко по зъбите и като отидох след раждането, нямаше никакви проблеми. Направих едно почистване и ме викат отново чак шест месеца по-късно. Гел лака сигурно няма да го подновя скоро, но в момента това е положението. Та определено и това кое ти е приоритет си казва думата.

# 393
Като стана дума за маникюр - през две улици от мен живее една жена на 40 години д майка си. От 5 години не работи и се оплаква на всеки, който срещне как за 1200 лева нямало да работи, тя заслужавала повече, държавата била дъно и подобни. И реално предпочита да си стои вкъщи, понеже наем не плаща, майка й още работи и живеят на мамината заплата, вместо да бачка за 1200, но да има достойнство. Първите пъти като ме хванеше за слушател, докато се оплаква и хоп пали цигара и винаги е с дълги нокти маникюр. И аз се чудя как така нямаш заплата, обаче за цигари и маникюр намираш. Вече я избягвам и не искам да слушам едни и същи жалби, но за мен такъв човек е търтей. И майка й също има вина - задето я дундурка и й позволява 5 години да лежи на дивана и на телефона, вместо да си намери работа. Вместо да й постави условие или работи или се изнася, тя си я дундурка, а въпросната дотяга на всички с ролята на жертва. 1200 лева е по-добре отколкото 0 лева, това като й го казах, тя се изсмя.
Аз ако не работя, най-малкото ще ми е неудобно да искам пари от майка си на тази възраст за маникюри. Но случаи всякакви. И това, че касиерките взимали 2500 лева нетна заплата е лудост. Не живеем в Америка, в България сме.

# 394
  • София
Сверяване на информацията - касиерка в Била на 8 часа - 1780 бруто и 200 лв ваучери. С малко нощни смени за цвят.

# 395
И това май е за София. В провинцията май още по-малко плащат

За това жените не могат да си позволят ипотека

И това, че си отпестила 50 лева за един маникюр няма как да помогне за ипотека. Ставате смешни.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 14:31 от Arielle

# 396
В супермаркетите са хора за всичко до лактите във вода и препарати и ноктите им стават на хартия. Мъж няма да иде, че е срамно, но жена да си направи маникюр според мен има резон. Че то аз като измия чиниите и тигана от вечерята, ноктите ми омекват, хем моите по принцип са здрави, какво остава за някоя бачкаторка в супера.

# 397
Детето на една позната й беше казало, че не иска да носи  дрехи и маратонки , които не са марка Nike и е казал да не го търсят като е на училище и тренировки, защото го е срам да си извади телефона , който не е последен модел айфон… та искам да кажа , че и средата определя приоритетите в някои случаи.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 18:41 от •MERA•

# 398
Детето на една позната й беше казало, че не иска да носи  дрехи и маратонки , които не са с марка Nike и е казал да не го търсят като е на училище и тренировки, защото го е срам да си извади телефона , който не е последен модел айфон… та искам да кажа , че и средата определя приоритетите в някои случаи.
Приоритет на това дете е да си смени средата - лакоми търтейчета не могат и не трябва да са мерило в живота на едно дете.

# 399
  • Melmak
Вижте сега, маникюра е просто пример, който давам, че понвкога приоритетите са малко объркани. Иначе ми е все тая коя касиерка къде си харчи парите.

Дадохте пример за служителка на каса в банка за 1000 лв работела. Да, сега сигурно 1200 взимат. Това е най-ниското ниво, entry level служители, които често са още в университета. Нормално. За мен е странно голяма жена защо се занимава с това? Тоест тя е ок да взима 1000 лв, но не е ок да си мръдне задника за нещо повече. И аз ако седях в редакция щях да взимам толкова като журналист. Съзнателно не го правя. Понеже не ме кефи да взимам 1000 лв и да мрънкам що за държава сме.

# 400
  • София
Детето на една позната й беше казало, че не иска да носи  дрехи и маратонки , които не са с марка Nike и е казал да не го търсят като е на училище и тренировки, защото го е срам да си извади телефона , който не е последен модел айфон… та искам да кажа , че и средата определя приоритетите в някои случаи.
Човек от малък трябва да се научи какво може и трябва да бъде определяно от средата му и какво не. Тези, които днес не го търсят, защото не е с Найк, утре няма да го търсят, защото не се друса с тях или не пребива хора по моловете. Иначе всеки е свободен да даде три заплати, за да има 10 годишния последен модел Айфон и да го търсят някакви други малки парвенюта да си играят. Просто това не е нито възпитателно, нито има добра перспектива като отношение към средата и себе си.

# 401
Вижте сега, маникюра е просто пример, който давам, че понвкога приоритетите са малко объркани. Иначе ми е все тая коя касиерка къде си харчи парите.

Дадохте пример за служителка на каса в банка за 1000 лв работела. Да, сега сигурно 1200 взимат. Това е най-ниското ниво, entry level служители, които често са още в университета. Нормално. За мен е странно голяма жена защо се занимава с това? Тоест тя е ок да взима 1000 лв, но не е ок да си мръдне задника за нещо повече. И аз ако седях в редакция щях да взимам толкова като журналист. Съзнателно не го правя. Понеже не ме кефи да взимам 1000 лв и да мрънкам що за държава сме.

Мхм... Мдам, ама е много по-лесно с подарен апартамент да предприемаш "рискове" и да се правиш на играч.
Като те е страх дали утре парите за наема ще ти стигнат мислиш по друг начин.
Да не говорим за великата ни народопсихология как  синовете трябва да се подсигурят с жилище и начален капитал, но не и дъщерите (те ще отидат при свекърите, нали).
После гледаме високомерно отвисоко и размахваме пръстче в подарения от мама и тати апартамент как простите жени не се били "справяли".

# 402
  • Melmak
Да си намериш работа с адекватно заплащане явно се оказва нещо уау. Просто не схващам как някой се оплаква от 1000 лв заплата, но не се помръдва, за да подари нещо. И това, че на мен ми е подарено не е вярно. 32 правя след седмица. Дали съм чакала някой от нашите да се спомине, че да направя нещо за себе си?

# 403
  • София
Ами не е лесно с работата и парите. И ипотеката.

# 404
Ами не е лесно с работата и парите. И ипотеката.

Всичко, ама всичко е навързано с пари - образование, кариера, апартамент.
И да искаш ако никой не ти е платил добро образование, за да си намериш престижна работа пак нищо няма да стане.
Искане и мотивация само не стигат и пари трябват.

Общи условия

Активация на акаунт