Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 960
  • 895
  •   1
Отговори
# 630
Както и жените, да не би да си слагат мигли, цицки и какво ли още не заради някой мъж. Правят го за себе си.

И най-вече заради другите жени. Пенка има, аз да не съм по-долу от нея, я да  си сложа и аз... Laughing

Много са ми забавни жените от кръга на фризьорката и маникюристката ми. Да оставим настрани това, че са като извадени под индиго, никаква индивидуалност, ами и са все работещи в разкрасяващата индустрия. Фризьорки, маникюристки, козметички... Всяка е клиентка на другите, въртят едни и същи пари, добре че са си намерили мъже, които да издържат семейството. Жените работят само за красотата си.
Но явно и мъжете нямат нищо против – жените кифли стоят много добре на снимките във ФБ и Инстаграм, като истински трофеи. Лешперите с по-ниски доходи зяпат, точат лиги, завиждат и злобеят.

# 631
  • София
И най-вече заради другите жени. Пенка има, аз да не съм по-долу от нея, я да  си сложа и аз... Laughing

Много са ми забавни жените от кръга на фризьорката и маникюристката ми. Да оставим настрани това, че са като извадени под индиго, никаква индивидуалност, ами и са все работещи в разкрасяващата индустрия. Фризьорки, маникюристки, козметички... Всяка е клиентка на другите, въртят едни и същи пари, добре че са си намерили мъже, които да издържат семейството. Жените работят само за красотата си.

Странно ми е, къде са тези кифли?
Дъщеря ми е добра, търсена фризьорка. Работи в София, после в чужбина, сега пак тук в известен салон. Познавам колежките и. Най много някоя да има мигли. Повечето и дълъг маникюр нямат - пречи на работата. Спортно и удобно са облечени.

# 632
  • Paris, France
Във Франция фризьорките са ОК платени, но не колкото в БГ. Познавам не една или две, които издържат мъже. Едната ми маникюристка изкарваше повече от мъжа си, който е IT. От бившия си мъж. Работеше по 12ч дневно, а той работеше 2-3 месеца по проект и като свърши проекта, дремеше в къщи. В живота си една фризьорка не познавам, която да я е издържал мъж.

През 1990те фризьорството беше сред професиите, които можеха да се работят легално в ЕС. Много жени се преквалифицираха за да си издържат семействата докато мъжете им дремеха безработни на село. Познавам с всякакви професии, включая една, която беше инженер-химик и разви алергия. И с пришки по ръцете под ръкавиците работеше известно време.

# 633
Фризьорките, които познавам аз, също вземат прилични доходи и не могат да се оплачат от липса на работа, а по-скоро обратното. Не познавам фризьорка, която да не изкарва достатъчно, за да се издържа.

# 634
  • София
Между другото, на моята фризьорка дъщеря й работеше с нея. Нямаше мъж.По едно време й дойде акъла и замина нанякъде. Надявам се да е добре.
Спам:
В нов квартал съм и не смея да се подстрижа тук...

# 635
Какво им е на фризьорките, работят за себе си, работата не е стресираща, доставят удоволствие на хората, не бодат очите пред монитора. Хубава професия, особено като втора професия за тези, на които им е писнало от корпоративния свят.

# 636
На мен не ми изглежда толкова лесна и приятна работата на фризьорките. Цял ден на крака, дишат всякакви химикали от боите и слушат по цял това, което й се приказва на клиентката. Доста издържливост и търпение са нужни, за мен е трудна работата им.

# 637
  • По света и у нас
Айде малко завист към фризьорките, маникюристките и клиентките им. Не мисля че им е зле, до една изглеждат супер, правят повече от половината дето седят в офиса и не им пука грам.

Кой има против да изглежда добре? Само не особено привлектелните дето са се предали и тези дето си мислят, че ще спестят 2 лв ако се налакират и подстрижат сами...

# 638
  • София
правят повече от половината дето седят в офиса

и тези дето си мислят, че ще спестят 2 лв ако се налакират и подстрижат сами...

Противоречиш си.  Хем печелят добре, хем спестяваш никакви пари от това да се правиш сама.

# 639
  • Paris, France
Хубава е професията на фризьорките, но на мене ми се повдига от миризмата на фризьорски салон. На партера на блока, в който живееха баба и дядо имаше фризьорски и козметичен салон. Миризмата се качваше до таваните. От вида на тенекиите, пълни с гореща кола маска, които изкарваха пред салона да се охладят, защото нямаха климатик почваха да ми се потят дланите и стъпалата. Веднъж пипнах тенекията и се изгорих. Сега биха осъдили салона. Преди 50г ме набиха. ☹🤣 Баба ми считаше за нужно да ме води с нея като ходи на фризьор, а и да ме подстригват. От 40г не съм ходила на фризьор, но не за да спестя 2 или 200 лева, а защото не мога да понеса помещението и някой да ми пипа косата.

Много от фризьорките трябваше да се преквалифицират, защото развиха алергии към химикалите. Двете козметички бяха бивши фризьорки. Още в 6 сутринта идваха първите клиентки. Това не бих си го причинила.

Противоречиш си.  Хем печелят добре, хем спестяваш никакви пари от това да се правиш сама.

Не си противоречи. Това е принципа на търговията. Всеки печели. Ако на мене ми трябват 3 часа да си направя ноктите (1 за лявата ръка и 2 за дясната), маникюристката ги прави за час. Плащам 50€. Ако работя за 25€ на час, за 3 часа съм могла да изкарам 75€, но няма да имам маникюр. Губя 25€ за час седене при маникюристката и още 50€ за маникюр, но не цапам в къщи, не купувам лампи, лакове, гелове, не се вмирисва на ацетон. Еднаква е цената, но всеки избира това, което му е по-удобно и приятно. На мене ми е приятно да си правя ноктите сама. Друг не може. На 20км същият маникюр струва 20€, но струва ли си да бия път? Economy of scale, opportunité cost и monopsony обясних нагледно. Та, права е PriMadonna.

# 640
  • По света и у нас

Не си противореча - фризьорките си печелят,  а тези които искат да спестяват просто се лакират и подстригват сами, я успешно я неуспешно. Ти за да се оправиш сама пак трябва да намериш консумативи, пък време, пък 1,2,3 неуспешни опита...

# 641
  • София
Ама не спестяват 2 лв, а 200 или 2000 (един балеаж в хубав салон е 400-500лв).

# 642
  • Paris, France
Не знам някой може ли да си направи сам балеяж (измитане на френски, хаха). То това си е висш пилотаж и трябва човека да вижда къде и какво прави.

# 643
Revoker, срещнат в интернет няма как да го знаеш какъв е. Всеки женен може да дойде с колата и да предложи изпращане с цел бързо чики чики. Повечето мъже, които казват, че търсят сериозна връзка откровено лъжат. В случая на живеещата с майка си мъжът не е имал терен или теренът му е бил на майна си Райна.

Ти си мъж и не разбираш колко е уязвима в големия, безличан град, млада, работеща мома. Това е особено валидно за дошлите от друго населено място, друга държава, нямащи близки в града.

Аз пиша за тези случаи. След като се е изпарил като разбрал, че жената живее с майка си, ами не му е чиста работата. И да, и крадци има сред мъжете в интернет.

Малко предпазливост не е излишна.

Не съм си подбирала с кого да се сгъстявам. Все пак водещото е да се харесаме. След време понякога лъсват някои неприятни истини. Аз съм ходила в жилището на мъж, когото едната ми шефка познаваше. Никаква женска вещ. Оказа се женен. Водил ме е у родителите си. Добре, че не разбра къде живея, защото като го изхвърли жена му и му натресе издръжка се чудеше къде да иде.

Да пишем за конкретиката!  Въпросът е ОК ли е да се живее с майка си за мома на 32г.

До сега съм била само с един мъж, който е резервирал хотел и ме е водил там. Така и се прави. Ако и терен за секса трябва да осигурявам мани.
Другите ми гаджета от студентските ми години винаги са ме канили у тях.

Иначе ако търсиш само секс и ти се свидят парите за хотел или живееш ти самият с майка си, много ясно, че ще се натискаш да спиш на терена на жената.

# 644
  • София

Не си противореча - фризьорките си печелят,  а тези които искат да спестяват просто се лакират и подстригват сами, я успешно я неуспешно. Ти за да се оправиш сама пак трябва да намериш консумативи, пък време, пък 1,2,3 неуспешни опита...
То може и време да спестиш и слушане на тъпотии няколко часа. Фризьорката ми на морето почина и стоя там по 3-4 месеца. Определено предпочитам да се боядисам там сама. Не е толкова сложно. За парите да не говорим. С най-скъпата професионална боя боядисването ми излиза 25 лв, срещу 150 и повече в селския салон. Не на всеки е мечта да виси по салони и то навсякъде.

Иначе фризьорката ми в София е завършила Философки факултет в СУ и говори пет езика. Явно  и е по-изгодно да е фризьорка, отколкото друго. Не я виждам да страда, а е работила и по света. Това си е изкуство, както и при гримьорките. И от едните, и от другите наистина добрите са рядкост и не е толкова лесно, колкото изглежда, затова и печелят добре.

Общи условия

Активация на акаунт