Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 951
  • 895
  •   1
Отговори
# 660
А тези хубавци с кого са живели, че да не поканят мацките у тях?
То винаги си личи кога е само временно решение живеенето у родители и кога перманентно състояние - след една определена възраст.

# 661
  • София
С жена си Grinning

# 662
  • Обран бостан ;)
ОФФ

Сега се замислих, че ходенето на фризьор при жените е еквивалент на ходенето на кръчма при мъжете.
- Виждаш познати, научаваш резултатите от мачовете без да ровиш в нета, пиеш "гадна бира", хапваш мезе с ръце и с кеф псуваш политиците. Wink

# 663
За мен е точно такова Simple Smile

# 664
ОФФ

Сега се замислих, че ходенето на фризьор при жените е еквивалент на ходенето на кръчма при мъжете.
- Виждаш познати, научаваш резултатите от мачовете без да ровиш в нета, пиеш "гадна бира", хапваш мезе с ръце и с кеф псуваш политиците. Wink
Еквивалент, еквивалент, ама разликата във влязъл-излязъл е от небето до земята. Жените излизат по-красиви, мъжете ... да го кажа нежно: по-червендалести.

# 665
  • Обран бостан ;)
Така е, но за сметка на това всички жени ти се виждат, все едно са излязли от салон за красота. Wink

# 666
# 667
  • Somewhere far away
Ами хора с предразсъдъци и  тесногърди под път и над път.
Генерализации че щом  жена живее с майка си значи слуша мама и едва ли не мама ѝ избира с кого да излиза са пълни глупости. Явно и такива майки има , но не всички са такива , както и не всички дъщери  са съгласни мама да им диктува и заповядва.

Пък онзи като разбрал и си тръгнал, ми майната му. Стойността на такива е нулева.

# 668
  • Out of the Mix
Кръш, обсъждали сме го многократно това из форума.

Причината зрял човек да не е самостоятелен след определена възраст и да се приеме за нормално е:

1. Здравословно състояние, въобще нещо свързано със здраве на някой в семейството, имащо нужда от грижи и т.н.

2. Временно, ако сменя жилище, работа.

3. Някакво краткосрочно форсмажорно обстоятелство, и точно в този момент среща "Принц Чарминг". Laughing

Зависимост от родител, мързел, липса на навици са много често срещани при такива хора.
Не при всички, сигурно, но при повечето.

Няма нещо, за което да се хвана да съм ок с такова нещо, и да иска да ме "затваря" в детската стая.
До 18-20 да кажем, ок, ама на 26-30-35+, цЪ.

Мани ги предрасъдъците.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 21:16 от Revoker

# 669
  • Somewhere far away
Кръш, обсъждали сме го многократно това из форума.

Причината зрял човек да не е самостоятелен след определена възраст и да се приеме за нормално е:
да, има такова обстоятелства и не ми е кеф някой да ме изкарва зависима , защото искам да съм до най-близкия си е най -скъп човек- майка ми . и не ми пука какво мисли даден мъж -  майка ми  и нейното здраве е по -важното - приоритети!

# 670
  • Paris, France
Зависимост от родител, мързел, липса на навици са много често срещани при такива хора.
Не при всички, сигурно, но при повечето.

Няма нещо, за което да се хвана да съм ок с такова нещо, и да иска да ме "затваря" в детската стая.
До 18-20 да кажем, ок, ама на 26-30-35+, цЪ.

Ако живеех в София и бях мома, щях да си живея с майка ми и нямаше да има сила, която да ме накара да живея сама. Живяла съм съвсем сама от ученичка поради работа на родител в други населени места и нито родителите ми, нито аз някога сме били зависими от съжителство. Не съм от мързеливите и се изнесох рано. Не крия, че не ми е приятно да живея съвсем сама. Разбираемо беше докато учех, работех всякакви часове, но смятам, че ако имам възможност да живея поне част от времето с родител, ще е по-добре, отколкото да живея сама.

Зависи, разбира се от характерите, дали се разбират, има ли триене, как живеят.

С родител винаги ще има кой да нахрани котката и да и изчисти кенефа. Можем да си помагаме с пазаруване и готвене, да имаме компания за кафе, вечеря и чашка винце.

Майка ми се е изнесла на 17г, но като се пенсионира и дядо ми почина, почна да вика баба ми за по 2-3 месеца и накрая живяха заедно. На баба ми първоначално не и харесваше, но после видя, че е облекчена с много неща и даже съжали, че майка идва за 3 месеца покрай раждането на второто ни дете.

# 671
  • София
Ами хора с предразсъдъци и  тесногърди под път и над път.
Генерализации че щом  жена живее с майка си значи слуша мама и едва ли не мама ѝ избира с кого да излиза са пълни глупости. Явно и такива майки има , но не всички са такива , както и не всички дъщери  са съгласни мама да им диктува и заповядва.

Пък онзи като разбрал и си тръгнал, ми майната му. Стойността на такива е нулева.

А това не важи ли и за мъжете?

# 672
Имам наблюдения жени, които живеят с родителите си след 27+, обикновено са страшни мързелани и глезли. Точно такива, които искат директен трансфер от родителското тяло към мъж-провайдър. Ако мъжът не изпълни добре ролята на приемен родител, много е вероятно в скоро време тя без да се церемони да започне да опакова багажчето си обратно към бащината стряха. Един-два пъти демонстративно, после може и перманентно.

Разбира се, има и такива, които стоят поради други причини, но според мен са малцинство. Обикновено тези с неглижиращите родители бързо-бързо търсят самостоятелност още щом навършат 18.

# 673
  • Сф
Аз се боядисвам сама. Вече какви ли не техники съм усвоила, косата ми е гъста и дълга.
Посетихте ме, днес ще си запазя час за подстригване.
Пиши ми на лични да ти дам добра фризьорка в махалата и със съвсем приемливи цени, ако имаш нужда.

# 674
Ако съжителството е временно може да се пренебрегне. Но ако е за постоянно е съвсем разбираемо, както мъжете да бягат от такава жена, така и жените. На 30 + да не можеш да поканиш мъж вкъщи, защото живееш с майка си не е сериозно просто. Обратното важи с пълна сила. Всичките ми познати и приятелки жени живеят сами от 18 г, не защото са неглижирани от родителите, а защото са искали самостоятелност. Писяала съм си преди години с двама такива, които живееха с майка си, единият на 25 яко напомпан, но реално чакаше техните да ги няма, за да викне момиче вкъщи... отвратително. А другият беше доста по-голям и даже каза, че не си търси жена, а просто така да се вижда с някого отвреме на време. Grinning
Повечето ми познати жени даже си купиха апартаменти сами, какво остава да се върнат при майка си, но дори на квартира е напълно адекватно - все пак не е нужно да се изисква от жените всичко да могат и правят. Мъж, който живее с майка си след 18г за мен е тема табу изцяло, дори да не я слуша, означава, че не се справя сам с живота и няма как да се грижи за семейство.

Общи условия

Активация на акаунт