Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 951
  • 895
  •   1
Отговори
# 690
Самостоятелните хора НЕ са самотни. Дори и съвсем сам да живее, пак не значи че си самотен. Между другото, човек може да е самотен в семейството си, или пък в компания.
И да, предпочитам да съм на по-малко квадрати с дете и мъж, отколкото същата конфигурация, но и с роднини. Нищо хубаво не произлиза от такива съжителства, и дори да има изключения, те са точно изключения.

# 691
Как ще е самота да живееш сам 😂🤣🤭, точно обратното, страхотно е, имаш свой собствен живот. Живяла съм и със съквартиранти, и в чужбина. Тези неща те обогатяват и те учат да се грижиш за себе си. Доста жени, които на 30+ живеят с майка си за жалост остават завинаги само с нея.
И да хиляди пъти по-добре сам, и като ти направиш семейство да сте самостоятелни, отколкото с роднини.
Ако се разсъждава обратното, то никога няма да се отделят. Познавам такива върнаха се да живеят в къщата на село на родителите на мъжа, или май беше Радомир, нещо такова.... ужасен живот, никога не си сам, но си вечно самотен. Даже се месят и какво ядеш, кога ставаш и лягаш, знаят кога се караш с мъжа си и кога правите секс.
Ако живееш с родителите като голям човек сам, също ще знаят кога излизаш, кога не си спал у вас, не можеш да викнеш никого на гости, да ходиш гол, и още и още...минуси.

# 692
  • София
Преди 3 години бях за седмица при майка ми, зимата. Излязох по работа и се прибрах около 18:30-19. Женицата се опита да ми вдигне тон, че се прибирам "по тъмно".
Също така беше гледала през балкона като ме бяха взели с кола един път.
Лудница!!!

# 693
  • София
Живяла съм с родители. Живяла съм със сестра. Живяла съм сама. Живяла съм с мъж.
Сейм, само че вместо сестра - съквартирантка и обръщайки се назад, с ръка на сърцето мога да кажа, че предпочитам майка вместо съквартирантка.

# 694
  • Paris, France
Не знам, Неве, по-хубаво нещо от това да си правиш, каквото искаш, да си ходиш гол, по гащи, да си надуеш музиката, и каквото се сещаш, няма, с една дума свобода, самостоятелност и независимост.

Точно като живеех у майка си ходех и гола, и по гащи, че и музика си надувах и купони правех. Е, нямаше мъж в дома. Вече ако и бащата е там, не знам.

Свободата, самостоятелността и независимостта, която имах докато живеех с майка ми, никога повече, никъде не съм я имала. Моите родители не знаеха къде и какво уча, нито колко езика владея на нивото, на което владея български, камо ли да ги изброят. Баща ми и адреса ми не знаеше.

За един излизането от родителския дом е свобода, за друг е заробване със сметки, дълго пътуване до уни и работа, самота, губене на време в пазаруване, готвене и чистене. Този,  на когото излизането му подобрява живота се изнася рано. Другите нямат мотив.

Аз се изнесох, защото исках да живея в специфични градове и държави, към които никой от родителите ми нямаше интерес. Ако майка живееше в Лондон, щях да си живея с нея. Тя доста излиза и пътува и почти не се засичахме у дома.

Аз харесвах живот със съквартиранти, но всеки да си има стая. Стая с чужд човек не бих делила.

Някой писа за живеещи у родители мъже - верно, че с такива не излизах като мома. За връзка мъжът трябва да и а терен.

# 695
  • Somewhere far away
Това да се разхождам гола никога не ми е било приоритет, нито ми е приятно , нито ми е комфортно. Изненадвам се колко хора го споменават като голям бонус.  Grinning  Joy

# 696
  • Пловдив
С мъж съобразяването ми е било минимално в аспект на съжителство. Все пак мъжа аз си го избирам, не ми е по рождение.
Иначе е удобство, да стана от сън и да не се замислям, че съм само по гащЕ, да си пусна кафе и да си чилвам /макар с децата да стигам само до момента с кафето 🤣/

Иначе като всяко нещо, хората сме различни, нормално да има такива, които не им пречи да живеят няколко поколения заедно, такива, които са свикнали най-възрастният в дома да дава тон на цялата рода и т.н., аз не съм от тях.

# 697
  • Out of the Mix
Кръш, от алегории, сравнения, примери, ползи не разбираш ли?

Ходенето дибидюс е само част от картинката - без значение по бикини Wear Bikini ли, сутиен, или пеньоар. Smile
Повечето ходите с клинове, или рокли лятото, панталонки.

Само не ми казвай, че си правила секс с мама в другата стая на 18+.

По-хубаво от самостоятелността и това да ти е "широко около врата", да си разполагаш с пространството и времето, няма.

# 698
  • София
Е така като някой се хване за думата, показва колко широко му е мисленето. Естествено, че не е само ходенето гола. То са хиляди ежедневни детайли от как ще са наредени обувките до това дали ще можеш да говориш по телефона на спокойствие. И ако някой ти дава тон за всеки от тези детайли, става много тегаво.
А маминките обикновено го правят.

# 699
  • Paris, France
Откакто имам деца не ми се случва често да минавам по гащи или гола из апартамента.

Майка ми говори с часове по телефона и аз също и не си пречим. Мъжът ми и той прекарва всеки ден часове на телефона. Децата ми, обаче, нервничат като говоря на език, който не разбират.

Като ученичка излизах по купони и дискотеки всеки уикенд или организирах нещо в къщи. Сега децата ми не ми дават да ходя по дискотеки. Било за бумъри (дъртаци), простаци, имало дрога, сбивания, стрелби. Музиката, която харесвам я слушам само със слушалки. Единствената висока музика у нас се чува когато дъщерята свири на пиано.

ОК, ясно, че има индивидуални особености, но всеки случай е различен и не може да решаваме вместо друг къде му е по-добре и как да живее.

# 700
Бях чувала за една, но не знам истинска история ли е или украсена. Момиче и майка му в собствен апартамент, търсели съквартирант, и се оказало, че тя и майката делят една стая, разделена с перде. И момичето викало момчета зад пердето.
Звучи като измислена история и се надявам да е така. Но със сигурност знам за хора, които са в другата стая, а родителите на момчето в другата.

# 701
Когато жена живее с майка си може да ходи гола.
И майката, и тя също може да ходи гола.
Ей затова мъжете бягат от жена дето живее с майка си.
Чак на 47-ма страница ми светна лампата.

# 702
  • Paris, France
Много деца живеят в една стая с майка си. Така живееше първата ми любов. Стаята беше разделена с библиотека. Аз също спях в една стая с майка, без перде, без разделение. Така исках и тя беше съгласна. Даже и в леглото и се навирах.

В Япония в много градски семейства само мъжът има стая, а жената спи с децата на разтегнат футон в друга стая и даже в хола ако е малко жилището. Имах съквартирантка от Япония, която я беше страх да счи сама в стая и никога не беше спала сама докато не дошла да учи в Лондон. Държахме вратите отворени в началото и си оставяше светната лампа. Луда работа.

# 703
  • Out of the Mix
Да, Невена, спомням си и аз преди 30 г. детските стаи на приятели.
Както е стаята и разделена на две със секция, едната страна "хол", другата тийн помещението.

Да де, ама времената са други. Simple Smile

П.П. Абуто, къде се изгуби, бе, как си?  : )

# 704
В Япония в много градски семейства само мъжът има стая, а жената спи с децата на разтегнат футон в друга стая и даже в хола ако е малко жилището.
Една от причините за sexless браковете там. Тук май не пречи - чукат се младите, та огледнея, а мама в кухнята направила палачинки топли, топли.

Общи условия

Активация на акаунт