На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 33 138
  • 804
  •   1
Отговори
# 690
Каква каза, че е причината? Ярка или тъмна беше?

quote author=MinaRu1982 link=topic=1722761.msg49392085#msg49392085 date=1740914273]
Момичета, привет.В 24 г.с. съм и 4 дни.

Преди 3-4 часа видях малка капка кръв и изпаднах в ужас, д-р Вецев е в отпуска. Та отидох до Шейново, прегледаха ми, назначиха ми но-шпа и утрогестан. Д-р Есмерова ме прегледа.

Имате ли такъв опит?
[/quote]

# 691
И мен ме навестиха. Аз сварявам отвара от смрадлика, топя едно памуче в нея и слагам на дупето. Така стоя поне 20 мин. Правя така 2-3 пъти на ден и много бързо се успокояват.

Момичета, някоя от вас да се е сблъсквала със хемороиди. Имам няколко външни...леко болезнени при изхождане само. Да знаете  какво може да се пие или маже по време на бременмост. В 25 г.с съм. При АГ съм на  преглед чак на 12.03.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 14:20 от Xektora

# 692
Каква каза, че е причината? Ярка или тъмна беше?

quote author=MinaRu1982 link=topic=1722761.msg49392085#msg49392085 date=1740914273]
Момичета, привет.В 24 г.с. съм и 4 дни.

Преди 3-4 часа видях малка капка кръв и изпаднах в ужас, д-р Вецев е в отпуска. Та отидох до Шейново, прегледаха ми, назначиха ми но-шпа и утрогестан. Д-р Есмерова ме прегледа.

Имате ли такъв опит?
[/quote]

Огледа шийката, каза, че е добре, не вижда кръв.

Не каза, каква е причината, огледа беба - върви с няколко дни напред.

Изписа ми Но-шпа и УТРОГЕСТАН, явно се съмнява в прогестерона.

Цветът на капката беше нещо средно - не мога да определя, нито много светло, нито много тъмна.

# 693
MinaRu1982 Аз имах единично зацапване в 17 гс и се оказа, че е от раничка на матката, явно се е подразнила от нещо и оттам дойде кръвта. Шийката и при мен беше добре и нямаше проблем с бебето. Тогава ми изпизаха циклогест за 1 месец и повече нямах зацапване. Всичко ще е наред и при теб. Hug

# 694
MinaRu1982 Аз имах единично зацапване в 17 гс и се оказа, че е от раничка на матката, явно се е подразнила от нещо и оттам дойде кръвта. Шийката и при мен беше добре и нямаше проблем с бебето. Тогава ми изпизаха циклогест за 1 месец и повече нямах зацапване. Всичко ще е наред и при теб. Hug

Змейчо, дай Боже. Аз се обезпокоих много.

Сега само се оглеждам и съм стресирана.

Сигурно звуча, като страхливка, обаче така се чувствам.

# 695

Змейчо, дай Боже. Аз се обезпокоих много.

Сега само се оглеждам и съм стресирана.

Сигурно звуча, като страхливка, обаче така се чувствам.
Въобще не звучите, като страхливец,всяка от нас би се чувствала притеснена и под напрежение.Просто се опитайте да не мислите нон стоп затова,за да не се тревожи и бебчето.Аз вчера на фетална ехокардиография, бях изключително притеснена,със сърцебиене и докторът ми се скара,че детето на прегледа е много неспокойно,аз го попитах защо и той ми каза,че майка му ,като е така и на него хич не му е добре. Така че,ще се опитваме,да сме спокойни,за да са добре и бебетата. Успех ви желая!

# 696
Тук сме да си помагаме, а не да си се присмиваме и да се мислим за страхливки Hug Всяка от нас си има тревогите, малки или големи, а колкото и незначителни да изглеждат, то в момента буквално от нас си зависи здравето на децата ни и е нормално да ни притеснява всичко. А нека после някой да ни се смее.
Както казах и на Петя, както и на теб ти е казал докторът, нашите тревоги и неспокойства се отразяват на бебетата и трябва да се опитваме максимално да избегнем излишното притеснение, а като си споделяме тук смятам, че доста от нас успяват под една или друга форма да намерим разбиране и съвет, а особено ако някоя друга минава или е минала през същото. Много съм благодарна на всяка една от вас, която си споделя изживяванията тук, защото мен лично много ме успокоява да знам, че не съм сама в притесненията си. Heart

# 697
Благодаря Ви, момичета. Днес при прегледа от стрес, пулса ми беше 130, а кръвното 140:80, след пет минути падна на 125 на 80.

Докторката каза да се успокоя, заради бебчето.

Още веднъж благодаря на всички Ви.❤❤❤

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 18:28 от MinaRu1982

# 698
Момичета, мислите ли, че ще е добра идея да създадем вайбър група само за нашия месец - “Майки с термин юни 2025”. Струва ми се, че е доста удобно за комуникация там 😊. Ако вече има такава , бих я джойн-нала. Поканиха ме в друга, която е за термин 2025, но там всички мами са на различен етап и не е толкова полезно сякаш. Ако си имаме група за юни, можем даже и след раждането да си пишем и даваме съвети относно хранене, сън, да си вдъхваме кураж хаха.

# 699
Мисля, че майската тема по едно време бяха основно във вайбър, въпреки че така малко се губи, ако някога някоя друга жена търси нещо из форума за някакъв симптом. Иначе аз нямам против да си имаме и там група Grinning

# 700
И аз съм за вайбър група Simple Smile Нали знаеш какво казват хората при здравословни проблеми -по-добре не чети в бг мамма 🤯😅

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 23:09 от Lilleina

# 701
В началото имаше вайбър група, вероятно още съществува. Момичетата бяха много активни там, бих казала свръх даже😀 аз затова излязох даже. Някоя ако още членува, може да сподели Simple Smile) иначе тук хубавото е, че други при притеснения могат да потърсят във форума и да открият нашите съвети/разкази.

# 702
Здравейте, мами! Относно Вайбър групата, бих искала да ви споделя опита си с юлската група. Моят термин е за началото на юли и си посещавах въпросната група. Декември-януари решиха да направят Вайбър група и тази в бг мама напълно замря. Наложи ми се да се преместя при вас и така ви се радвам, че сте толкова активни тук. А и писаното в този форум остава.

# 703
И моят термин е за 5 юли и бях във вайбър групата за юли, но напуснах. И аз като Pipinu реших да чета юнската тема, защото юлската замря. В крайна сметка на 2рата фетална преди седмица се оказа, че ще правим планово секцио поради рискова бременност в началото на юни, та съм си точно на мястото.
По отношение на вайбър групите, понякога са свръх активни и подробни чатовете на различни теми и не е много удобно да следиш/наваксваш с разговора, освен ако не четеш писаното на момента.

# 704
Здравейте, мами! Относно Вайбър групата, бих искала да ви споделя опита си с юлската група. Моят термин е за началото на юли и си посещавах въпросната група. Декември-януари решиха да направят Вайбър група и тази в бг мама напълно замря. Наложи ми се да се преместя при вас и така ви се радвам, че сте толкова активни тук. А и писаното в този форум остава.

Ок 😊 Аз затова питах, понеже нямам опит с вайбър групите. Тази общата не ми се вижда полезна така или иначе. Ами, значи си оставаме тук 😀

Общи условия

Активация на акаунт