На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 34 535
  • 804
  •   1
Отговори
# 705
И аз също гледам си снимките от преди 3 седмица и сега и няма нищо общо изведнйж някак порасна щръкна напред 😅😅
Потърсих сега и тук във форума за други жени, които са падали - мисля че всичко е наред.
Аз на няколко пъти вече си забравям габаритите на корема и си отварям вратички на шкафове в него Grinning Не са удари, но успявам да се подпра, за последната седмица коремът ми е имам чувството, че стана двоен, сравнявайки снимки с началото на януари, където почти не ми личеше, то вече е като голяма диня Grinning

# 706
И моят термин е за 5 юли и бях във вайбър групата за юли, но напуснах. И аз като Pipinu реших да чета юнската тема, защото юлската замря. В крайна сметка на 2рата фетална преди седмица се оказа, че ще правим планово секцио поради рискова бременност в началото на юни, та съм си точно на мястото.
По отношение на вайбър групите, понякога са свръх активни и подробни чатовете на различни теми и не е много удобно да следиш/наваксваш с разговора, освен ако не четеш писаното на момента.
Аз съм с термин 6ти юли и при мен положението е същото,казаха ми 36та макс 37 седмица бебето го вадим,което ще е най-късно средата на юни и че няма да се съобразят с теглото му или аз какво искам.

# 707
Какво налага по-ранното вадене на бебето!?
Отностно вайбър - предпочитам тук. Много ще се размият нещата, ще почнат едни постоянни писания, тук е доста по-стегнато, което на мен ми харесва. Във вайбър имам още 2-3 групи за работа, училището на детето - аман! Понякога имам по 100 съобщения сутрин и даже не ги чета! Нямам нерви!
На мен ми мина вируса, беше ужасно. Детето вчера ми вика: “мамо, чуваше се като екзорсизъм.” 😀😀😀

И моят термин е за 5 юли и бях във вайбър групата за юли, но напуснах. И аз като Pipinu реших да чета юнската тема, защото юлската замря. В крайна сметка на 2рата фетална преди седмица се оказа, че ще правим планово секцио поради рискова бременност в началото на юни, та съм си точно на мястото.
По отношение на вайбър групите, понякога са свръх активни и подробни чатовете на различни теми и не е много удобно да следиш/наваксваш с разговора, освен ако не четеш писаното на момента.
Аз съм с термин 6ти юли и при мен положението е същото,казаха ми 36та макс 37 седмица бебето го вадим,което ще е най-късно средата на юни и че няма да се съобразят с теглото му или аз какво искам.

# 708
За ваденето на бебета по-рано колежката ми беше развила прееклампсия към 8 месец, в 33г.с. я приеха в болница заради кръвното, но нейните показатели почнаха да се влошават и й казаха, че няма да чакат бебето докрай и в 36г.с. ще го извадят, защото колкото повече седи има опасност и за него и че за последните 2 седмици не е наддал въобще и просто ще се надяват реално като се роди да има поне 2500г. В крайна сметка в деня, в който влезе в 36та я оперираха и извадиха малкия. Беше си наддал достатъчно, нямаше нужда от обдишвания, от допълнителни лечения и т.н. Изписаха си ги на 5я ден. Същото се случи и с най-добрата ми приятелка, също разви преклампсия, още на 2та фетална я предупредиха, че най-вероятно ще го извадят в края на 8 месец. Нейното бебче също след 33г.с. беше спряло да наддава, но и той се роди достатъчно грамажи. При него се наложи малко по-дълъг престой, защото трябваше да го пуснат на антибиотик за 4 дена, но също нямаше усложнения. И двете бебета, макар и родени месец по-рано, нямаха някакви сериозни проблеми.

# 709
При мен се налага секцио в 36та седмица, защото откриха веламенозна инсерция на пъпната връв, което значи, че кръвоносните съдове не вървят в пъпната връв, а по ципата на околоплодния мехур и не са предпазени от пихтиесто вещество, т.е. могат лесно да се притиснат или разкъсат, което води до най-лошото, ако се случи и не съм под лекарско наблюдение. На всичкото отгоре, един от кръвоносните съдове минава на 2 см от родовия канал и ако тръгне естествено раждане, е почти сигурно, че ще се разкъса. За капак съм с леко скъсена шийк, та и нея следим да не тръгне ест. раждане. Както каза лекарят, Божа работа е, ще се надяваме на най-доброто и ще направим всичко възможно да сме окей.

Допълвам: Може да е полезно за някого, не е с цел да ви плаша. Ако тръгне раждане преди 26та седмица, се води аборт. Ако е между 26та до 32ра, направо е добре да се иде в Майчин дом или Токуда, защото имат 1ва степен неонатология и могат да изгледат бебчетата. След 32ра може и в болница с 2ра степен неонатология (за мен съответно това е Щерев - следя се там).
Пожелавам ни да не ни трябва все пак тази информация. Heart

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:32 от 240923

# 710
За мен също вайбър групата  е ненужна, тук така и така се създаде място за юнските мами и е по-лесно комуникирането.🤗

# 711
Да допълня към 240923 - за Варна при толкова ранно започнало раждане е директно към АГ болницата, защото е единствената специализирана неонатология там. Дори раждането да почне в някое от другите родилни директно препращат към АГ, а ако в безопасна седмица се роди, но има някакъв по-сериозен проблем транспонтират само бебето натам.

А ако някоя от вас също е решила да запазва стволови клетки, защото нас поне ни предупредиха, че вляза ли в 27г.с. трябва където и да ходим да си я носим, защото ставам потенциална родилка във всеки един момент и кутията трябва да е навсякъде с нас. Преди няколко дни влязох в 27ма, ако някоя от вас е решила да запазва стволови - вие къде си съхранявате кутията?

# 712
Със сина ми раждането тръгна спонтанно, преди датата на обявеното секцио и се наложи да звъним на спешен телефон, за да дойде представител на място. Тогава не ми бяха дали кутията. Раждах в Щерев и на място дойде представител от Булген, където се съхраняват клетките, реално на територията на болница Щерев. Сега няма да раждам в тази клиника, но мисля пак в същата банка да съхраним стволови клетки. Не съм проучвала още, нямам идея какви са условията и цените. Вероятно има отстъпка за съхранение на втори пакет.

quote author=genome link=topic=1722761.msg49396044#msg49396044 date=1740995264]
Да допълня към 240923 - за Варна при толкова ранно започнало раждане е директно към АГ болницата, защото е единствената специализирана неонатология там. Дори раждането да почне в някое от другите родилни директно препращат към АГ, а ако в безопасна седмица се роди, но има някакъв по-сериозен проблем транспонтират само бебето натам.

А ако някоя от вас също е решила да запазва стволови клетки, защото нас поне ни предупредиха, че вляза ли в 27г.с. трябва където и да ходим да си я носим, защото ставам потенциална родилка във всеки един момент и кутията трябва да е навсякъде с нас. Преди няколко дни влязох в 27ма, ако някоя от вас е решила да запазва стволови - вие къде си съхранявате кутията?
[/quote]

# 713
Какво налага по-ранното вадене на бебето!?
Отностно вайбър - предпочитам тук. Много ще се размият нещата, ще почнат едни постоянни писания, тук е доста по-стегнато, което на мен ми харесва. Във вайбър имам още 2-3 групи за работа, училището на детето - аман! Понякога имам по 100 съобщения сутрин и даже не ги чета! Нямам нерви!
На мен ми мина вируса, беше ужасно. Детето вчера ми вика: “мамо, чуваше се като екзорсизъм.” 😀😀😀

Аз съм с гестационен диабет и повишени околоплодни води, на непрекъснат контрол съм на захарта,засега бебето не върви по едро,но аз определено си гладувам. Опитваме се да избегнем инсулина,или ако се наложи да е за много кратко,за да не води до хипогликемия на бебето след раждане.Затова докторите казват,че 36,37 седмица, ако всичко е нормално бебето е готово,защото с покачването на месеците,качват се и килограмите, от там и захарта и не искат да рискуват детето.

# 714
За мен също вайбър групата не е добър вариант. Имах няколко такива на други теми, които напуснах много бързо, защото се натрупват много съобщения, които нямах време и да погледна. Смятам, че тук е доста по-удобно и също така по-лесно за намиране, ако някой търси информация по даден въпрос.
Относно стволовите клетки, колебаем се между Биорегенерация и Future health, като може би повече клоним към вторите. Трябва съвсем скоро да вземем решение.

# 715
Със сина ми раждането тръгна спонтанно, преди датата на обявеното секцио и се наложи да звъним на спешен телефон, за да дойде представител на място. Тогава не ми бяха дали кутията. Раждах в Щерев и на място дойде представител от Булген, където се съхраняват клетките, реално на територията на болница Щерев. Сега няма да раждам в тази клиника, но мисля пак в същата банка да съхраним стволови клетки. Не съм проучвала още, нямам идея какви са условията и цените. Вероятно има отстъпка за съхранение на втори пакет.

Ние решихме да запазим към Cells4Life. Те мисля имат отстъпка при последващ договор с тях. Имаме отстъпка, защото сме правили пренатален към тях. Бяха ни казали, че е желателно до 25г.с. да изберем пакет и преди 20дена си подписахме документите, платихме първоначалната такса и ни дадоха кутията с предупреждението да е навсякъде с нас, а особено ако пътуваме някъде. Представителката им ни разказа за нейна близка, която в 7ми месец са й изтекли водите и се е наложило раждане, това докато са били на почивка в друг град и затова било важно кутията да си е с нас в колата във всеки момент след 27г.с.
Мен това е другото, което ме притеснява - ако започне спонтанно раждане и особено късно вечер дали си отговарят на телефоните. Като я попитахме каза, че денонощно са на линия и имат много такива случаи, но аз да се притесня и за това.

# 716
Момичета,  някой знае ли в кой софийски H&M имат секция за бременни? В нашия в Дъ мол няма Sad

# 717
Казаха ми, че в the ring mall има такава секция, ходих до там и имаше точно 5 парцала. Някакви клинчета ужасни и 3 раздърпани ризи. Поръчах си онлайн от сайта. От 7 неща - 6 ми станаха.
Аз си търся клинове, но не от тези развлачените на Хм, дето и за у дома не бих го сложила, както и чорапогащници за бременни.
Положението е сложно вече, 5-6 рокли имам и не виждам от къде мога да си взема нещо нормално за носене. А имам ангажименти пред много хора, които предстоят, не мога да изляза с парцалите!
На мен хормоните ми действат крайно в изразяването, станала съм много рязка, да ви кажа, без грам да ми дреме! Много е яко! 😀😀😀

[i[/i]

Ние решихме да запазим към Cells4Life. Те мисля имат отстъпка при последващ договор с тях. Имаме отстъпка, защото сме правили пренатален към тях. Бяха ни казали, че е желателно до 25г.с. да изберем пакет и преди 20дена си подписахме документите, платихме първоначалната такса и ни дадоха кутията с предупреждението да е навсякъде с нас, а особено ако пътуваме някъде. Представителката им ни разказа за нейна близка, която в 7ми месец са й изтекли водите и се е наложило раждане, това докато са били на почивка в друг град и затова било важно кутията да си е с нас в колата във всеки момент след 27г.с.
Мен това е другото, което ме притеснява - ако започне спонтанно раждане и особено късно вечер дали си отговарят на телефоните. Като я попитахме каза, че денонощно са на линия и имат много такива случаи, но аз да се притесня и за това.

# 718
Момичета,  някой знае ли в кой софийски H&M имат секция за бременни? В нашия в Дъ мол няма Sad

В мол Сердика има също, но няма особено много артикули.

# 719
От H&M имам чорапогащници за бременни, просто уникални, почти всеки ден съм с тях, че и аз главно с рокли и поли, изобщо не се износват. Много съм доволна. Иначе за облекло - нося си старите рокли по тялото, те са еластични и се радвам, че преди и без това от дъжд да вятър слагах. Сатенени поли също, не за бременни, а нормални, просто един размвр по-голели. И качвам ластика над коремчето, буквално до последно мога с тях да изкарам. Блузки си нося старите, както и сака на работа, та засега се надявам да не трябва да купувам нови дрехи. Че то не остана, после какво ще ги правя😀 за май/юни си подготвих пак рокли по-широки или тип риза; които имах отпреди. Само за тренировки две клинчета специално за бременни имам.
Късметлийки сме със сезоните, че зимата ни съвпадна с втори триместър, че да не купуваме и якета😀
Със сутиените как сте? При мен спря още в края на 1-ви трим. нарастването на бюста, леко ми теснеят старите сутиени, ама не съм чак за нов размер май. Може би направо за кърмене ще взема и ще ги нося и в края на бременността, ако се наложи. Но се надявам тази големина да си остане, идеална ми е сега 😀

Общи условия

Активация на акаунт