На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 570
  • 804
  •   1
Отговори
# 585
При нас относно покупки за сега сме на етап обсъждане и гледане, сравняване. Като стелиризатор или помпа мисля да взема ако видя нужда след като родя, някак си не го чувствам наложително, може и да съм в грешка🤷‍♀️. Иначе в началото на бременност съпругът ми беше започнал да чете книга за бременността и от там ми измъкна много добра рецепта за салата, която ми помогна с гаденето.  За останалите покупки и той като мъжът на една от съфорумките ме поспря с подготвянето на списък, понеже се бях нахвърлила на неоправдано скъпи бебешки аксесоари.😁

А относно Токсоплазмозата, след консултация в НЦЗПБ се оказа, че вероятно съм имала контакт с агента на зараза преди да забременея и към този момент няма притеснения за бебето, имам си антитела и всичко е ок.😊

# 586
Аз в събота влязох в 6ти месец и реших да пазарувам с размах (след подробен анализ на това, което смятам, че ще ми трябва, проучване и изготвяне на списък, разбира се) Grinning
Взехме количка + кошче за новородено Cybex Balios S Lux на промоция от Вис Виталис. Отделно видях, че в Kindermarket има промоции по 20% и поръчах помпа за кърма, шишета, резервни биберони за шишета, ел. стерилизатор. Имам желание да родя естествено и да кърмя, но ако по някаква причина се наложи секцио, няма мога да сложа бебето на гърда поне 24 часа (докато съм в реанимация, ако не и по-дълго), затова ще нося помпата в болницата. Знам, че там дават такива за проба, но искам да ползвам лична. Ще видя, ще нося ли стерилизатора или просто ще изплаквам с възможно най-горещата вода, ако се наложи.
Поръчах дребни хигиенни материали за мен и за бебето, едно сладко чувалче за сън 0.5 tog, че никаква дрешка не бях купила до сега, освен един чифт чорапи Grinning
П.С. Помпата на Avent Essentials е намалена от 170 на 134 лв. и според Елена Василева от Училище за родители МА-МА (която ми носи спокойствие вече 5 месеца/препоръчвам да я намерите във фб), е толкова добра, колкото и по-модерния вариант Avent Natural Motion.
П.П.С. Промоциите в kindermarket са до края на месеца май, ако някой иска да се възползва.
П.П.П.С. Ако роднините от женски пол на някого се увличат по crochet плетене, има много сладки идеи в и-нет. Майка вече изплете 10 чифта чорапи и 1 одеяло за лятно бебе. Grinning

# 587
Аз в събота влязох в 6ти месец и реших да пазарувам с размах (след подробен анализ на това, което смятам, че ще ми трябва, проучване и изготвяне на списък, разбира се) Grinning
Взехме количка + кошче за новородено Cybex Balios S Lux на промоция от Вис Виталис. Отделно видях, че в Kindermarket има промоции по 20% и поръчах помпа за кърма, шишета, резервни биберони за шишета, ел. стерилизатор. Имам желание да родя естествено и да кърмя, но ако по някаква причина се наложи секцио, няма мога да сложа бебето на гърда поне 24 часа (докато съм в реанимация, ако не и по-дълго), затова ще нося помпата в болницата. Знам, че там дават такива за проба, но искам да ползвам лична. Ще видя, ще нося ли стерилизатора или просто ще изплаквам с възможно най-горещата вода, ако се наложи.
Поръчах дребни хигиенни материали за мен и за бебето, едно сладко чувалче за сън 0.5 tog, че никаква дрешка не бях купила до сега, освен един чифт чорапи Grinning
П.С. Помпата на Avent Essentials е намалена от 170 на 134 лв. и според Елена Василева от Училище за родители МА-МА (която ми носи спокойствие вече 5 месеца/препоръчвам да я намерите във фб), е толкова добра, колкото и по-модерния вариант Avent Natural Motion.
П.П.С. Промоциите в kindermarket са до края на месеца май, ако някой иска да се възползва.
П.П.П.С. Ако роднините от женски пол на някого се увличат по crochet плетене, има много сладки идеи в и-нет. Майка вече изплете 10 чифта чорапи и 1 одеяло за лятно бебе. Grinning
Може ли да ми обясните, защо масово вземат този модел количка?Какво точно харесахте в нея и с какво превъзхожда останалите,благодаря!

# 588
Защо се взема масово, не зная. За мен (което възприех като съвет от форума и приятелки) количката е на усет.
Аз пробвах всички колички, които ми харесаха на външен вид във Вис Виталис. Тази количка беше по средата между тежка и лека количка. Най-леките не ми вдъгнаха доверие, а според консултанта най-тежките не носят повече сигурност от Балиоса.
Гумите са големи, амортисьорите изглеждат добри, дръжката се регулира и става доста висока (аз съм 180 см), при летния кош няма пластмасова подложка отпред, което според мен ще пречи на крачетата в един момент (видях го при други модели в т.ч. по-скъпи).
Като цена беше среден клас, с намаление от 300 лв за количката + коша. Не видях/усетих по-скъпите да я превъзхождат с нещо.
На всичко отгоре бяха намалили цвета, който харесахме с мъжа ми.
Слобих я сама вкъщи, разходих я с тежест вътре, сгъвах я няколко пъти и я разгъвах, после я разглобих без проблеми.
Идете в 1/2/5 магазина на място и ги пробвайте, така ще разберете най-добре, какво ви харесва на Вас.

# 589
Защо се взема масово, не зная. За мен (което възприех като съвет от форума и приятелки) количката е на усет.
Аз пробвах всички колички, които ми харесаха на външен вид във Вис Виталис. Тази количка беше по средата между тежка и лека количка. Най-леките не ми вдъгнаха доверие, а според консултанта най-тежките не носят повече сигурност от Балиоса.
Гумите са големи, амортисьорите изглеждат добри, дръжката се регулира и става доста висока (аз съм 180 см), при летния кош няма пластмасова подложка отпред, което според мен ще пречи на крачетата в един момент (видях го при други модели в т.ч. по-скъпи).
Като цена беше среден клас, с намаление от 300 лв за количката + коша. Не видях/усетих по-скъпите да я превъзхождат с нещо.
На всичко отгоре бяха намалили цвета, който харесахме с мъжа ми.
Слобих я сама вкъщи, разходих я с тежест вътре, сгъвах я няколко пъти и я разгъвах, после я разглобих без проблеми.
Идете в 1/2/5 магазина на място и ги пробвайте, така ще разберете най-добре, какво ви харесва на Вас.

В Бургас се оказа,че положението е много зле от към избор.Има единствено Bebemax ,цените са убийствени,продавача ми каза,че количка най-обикновена нисък клас под 1500лв няма и започна да ми предлага модели по 3000 лв и нагоре,като аз лично не бих дала толкова пари,няма да возим Анджелина Джоли.

# 590
Ако можете да пътувате, във Варна има Рая Тойс. Там Балиос с коша в светло бежово идва на 1218 лв. Можете да звъннете предварително да питате, дали я има налична, за да я пробвате. Ще можете да пробвате и други колички на място, разбира се.
Моя позната преди 2 години си взе Мони 3 в 1 и беше доволна, докато не и я откраднаха от входа. Явно и на друг е направила впечатление. Те са бюджетни, но не съм я пробвала и не мога да дам оценка от 1во лице. Има ги в Хиполенд. Там също може да проверите, ако решите да идете до Варна.

# 591
Ако можете да пътувате, във Варна има Рая Тойс. Там Балиос с коша в светло бежово идва на 1218 лв. Можете да звъннете предварително да питате, дали я има налична, за да я пробвате. Ще можете да пробвате и други колички на място, разбира се.
Моя позната преди 2 години си взе Мони 3 в 1 и беше доволна, докато не и я откраднаха от входа. Явно и на друг е направила впечатление. Те са бюджетни, но не съм я пробвала и не мога да дам оценка от 1во лице. Има ги в Хиполенд. Там също може да проверите, ако решите да идете до Варна.
Цена до 1800-2000 лв ме устройва,ако количката е добра.Благодаря ви!Малко съм суеверна и в 7ми месец ще капарирам количка и кошара, а в последния момент ще вземам всичко останало.

# 592
Аз уикенда бях в Raya Toys в София, пробрах Балиос и още един по-висок клас модел на Cybex. Не бяха лоши, но ми беше първо посещение за колички и в магазина нищо не ми обясниха, не изтъкнаха никакви предимства, освен че останалите брандове 'изглеждали някак евтино' Grinning Нямаха и нито трасе, нито тежка кукла-бебе за проба. Та няма да купувам от тях, ще пообиколя още. Като цена ми цитираха около 2000 лв за Балиос 3 в 1.
Искам да разгледам още Bugaboo, както и Muuvo Quick 4. Последния бранд научих от мои познати, очакващи сега детенце, които са доста аналитични и много проучваха, та казаха, че Muuvo Quick 4 е същата като Cybex Balios, но много по-изгодна. Не бях чувала бранда, но ще го потърся за проба. Вие знаете ли го?

# 593
Аз уикенда бях в Raya Toys в София, пробрах Балиос и още един по-висок клас модел на Cybex. Не бяха лоши, но ми беше първо посещение за колички и в магазина нищо не ми обясниха, не изтъкнаха никакви предимства, освен че останалите брандове 'изглеждали някак евтино' Grinning Нямаха и нито трасе, нито тежка кукла-бебе за проба. Та няма да купувам от тях, ще пообиколя още. Като цена ми цитираха около 2000 лв за Балиос 3 в 1.
Искам да разгледам още Bugaboo, както и Muuvo Quick 4. Последния бранд научих от мои познати, очакващи сега детенце, които са доста аналитични и много проучваха, та казаха, че Muuvo Quick 4 е същата като Cybex Balios, но много по-изгодна. Не бях чувала бранда, но ще го потърся за проба. Вие знаете ли го?

Аз не съм запозната с посочените брандове. Отворих сайта на Рая Тойс от любопитство. При Балиос 1929 лв. е 4 в 1 (т.е. заедно с база за поставяне на столчето в кола), а 3 в 1 (шаси с лятна количка, кошче 0-6м и столче) е 1479 лв. Явно не са разбрали или не са обяснили добре консултантите. Ние взехме 2 в 1, защото столче няма да ползваме, директно ще вземем стол за кола от 0 месеца.

# 594

Аз не съм запозната с посочените брандове. Отворих сайта на Рая Тойс от любопитство. При Балиос 1929 лв. е 4 в 1 (т.е. заедно с база за поставяне на столчето в кола), а 3 в 1 (шаси с лятна количка, кошче 0-6м и столче) е 1479 лв. Явно не са разбрали или не са обяснили добре консултантите. Ние взехме 2 в 1, защото столче няма да ползваме, директно ще вземем стол за кола от 0 месеца.
В Рая във Варна също няма терен, консултснтките не казаха кой знае какво, но имаше доста колички.
За 4в1 са 1929лв най-светлата, черната и тъмносинята, другите цветове са по 2269лв. - включват лятната количка, коша за новородено, столчето + базата за кола + адаптери за столчето да се слага на шасито.
На 3в1 - цените им пак са по цветове - 1479лв за черна, тъмносиня и светлата и 1839лв за другите. Тук са само количката + коша за новородено + столче за кола +адаптери (без база).

Тези комплекти са за 2025 модела. Ако няма да се ползва столче на Cybex са ви излишни 3в1 и 4в1, а може отделно просто количката + кош за новородено. В Рая в момента стария модел е с намаление от 999 на 799 за лятната количка (ако не се лъжа коша за новородено няма нов модел и си е същият).

В Айко също продават колички - тук във Варна до миналата седмица все още имаше изложена Balios 2024 предния им модел, а онлайн гледам, че също имат някакви намаления и на стария, и на новия, та е възможно в Бургас да имат мостри, имаше и други колички при нас, а не само Cybex-и.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 16:53 от genome

# 595
В началото на месеца купихме количка 2в1 на Easywalker от Bebemax, тъй като имат промоция - 1699лв с подарък кош за новородено. Тъй като вече бяхме веднъж на консултация при тях и успяха да ни убедят в надежността и качеството на количката,  я взехме без да се замисляме.
Ние също се бяхме запътили за вземем Cybex Balios, но на място в Bebemax я сравнихме с Easywalker и разликата беше осезаема по отношение на маневреност и лекота на возене (на място имат бебе кукла с реални кг. на бебето). Отделно сгъването на количката е много лесно, което за мен специално беше важно.

Легълцето е от Икеа - бяло, нищо особено. Допълнително ще вземем и кошара next to me.

Кош за новородено Maxi Cosi pebble 360 Pro2 от VisVitalis с 10% отстъпка от тяхното приложение, тъй като имаха желания от нас цвят.

База за кола отново Maxi Cosi Family Fix 360 Pro от babylifemalechko - имат промоция -20% на всичко до края на месеца.

В Amazon.de има много добри цени на бебешките артикули и при създаване на Baby wishlist получавате допълнително 15%, както и отстъпки на различни брандове. Вече поръчах стерилизатора на Philips Avent, нагревател и комплект с гребенче, нокторезачка, ножичка и др. отново на Philips, понеже цените бях доста по-ниски от тези в България. Оттам също поръчахме и ел. шезлонг на Maxi Cosi, както и два комплекта шишета с биберони на Philips Avent Response.

От Temu сме поръчали разни стикери и декорации за стаята.

# 596
Според мен в бг като всичко останало и количките са адски скъпи. Еле пък в Бебемакс, аз моята я избрах там, но поръчах от чужбина на 50-60% от цената им. Горещо бих ви посъветвала да потърсите онлайн модела, който сте си харесали и пробвали в магазина и да видите дали няма да ви излезе много по-изгодно от чуждестранен сайт 🥰

# 597
Мерси, Виктория, много полезно, че изброи конкретно на какво си се спряла Simple Smile) И аз ще отида в Бебемакс за колички. Иначе ще набележа големите неща и ще следя цените, но не ми се иска да купуваме и складираме преди средата на май месец. Ама ако изскочи оферта, ще го сторим Grinning

# 598
В Рая тойс повечето са масово изпозаспали. И аз не ща да купя от тях засега. Специално за София в Хиполенд и Дундьо ми обърнаха някакво адекватно внимание без да са досадни (щото аз съм интроверт). Аз все повече се убеждавам в предимствата на Балиоса, но си давам още време. Исках да видя Jane Muum на живо че нея бутах с първото дете, да видя какви са й ъпгрейдовете (минали са 9 г оттогава), въпреки че от Дундьо нещо не бяха въодушевени, ама те не я й продават.

# 599
Моят мъж се вълнува и участва в покупките и избора, заедно с мен. Понякога сме много смешни, защото от раждането на другите ни две деца са минали доста години и всичко сега но изглежда ново. Нещата доста са се променили и понякога се чувстваме леко тъпи Joy . Ама заедно четем, проучваме и решаваме. Много е загрижен и все ме пита как съм. Това ми носи много спокойствие. А в началото много мрънках, когато беше ужасното гадене. Изтърпя ме, дори много ме съжаляваше. Ама то си беше много тежък период - до началото на пети месец. Относно желанието за секс, откакто мина гаденето всичко си дойде на мястото. До преди това изобщо нямах желание, защото се чувствах като изцеден лимон. Сега обаче... чак имам чувството, че ще започне да бяга от мен. Joy Ама хормоните си играят своята роля. Четох, че при много бременни, след петия месец сексуалният апетит е огромен Joy . При нас няма забрана, така че, възползваме се Sunglasses .
А да ви попитам, вас отвреме навреме минават ли ви разни мисли от сорта дали ще се справите с отглеждането на бебенцето, дали ще сте добри родители и разни подобни?  Аз започнах отвреме на време да се страхувам, а моят мъж ми се смее и вика "е, късно е, вече няма връщане назад" Joy .

Общи условия

Активация на акаунт