На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 785
  • 804
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момиченца ❤️ Аз имам чувството, че животът ми минава основно в пазаруване. Вече имаме почти всичко, не съм от суеверните (въпреки многото удари от съдбата) и вярвам, че с положителна енергия ще се случат нещата. Ще кажа какво съм взела до момента, ако на някой нещо може да му е полезно Simple Smile
● шишенца против колики - два комплекта на Philps Avent и на Tommy Tipee - едни тумбести
● стерилизатор за шишетата отново на Philips
● уред за приготвяне на пара и пасиране/за пюренца на Philips
●Baby Breeza - машинка, която приготвя мляко като кафемашина, тъй като по здравословни причини кърменето отпада като вариант и четох, че това приготвя АМ за секунди без да дозираш и тн
● взела съм различни видове биберончета, залагалки+жирафчето Софи по препоръка на приятелка
●за бял шум и лампичка друга приятелка ми подари бухалчето Оли на Tommy Tipee
●активна гимнастика от Зара хоум на намаление за 1/3 от редовната цена
●кошче за спане за първите месеци ще ми даде приятелка
●люлка/шезлонг на Chcco, която обаче е на батерии и я бях взела още миналото лято в аванс
●CocoonaBaby - гнездо/матраче, това е по препоръка на моя позната, която е работила в бебешки магазин, тя ми е казвала, че за първите три месеца е страшно удобно и е разработено от педиатри, има коланче, с което се вързва бебето
●за дрехи няма да кажа нищо, защото положението отдавна е излязло от контрол много сериозно
● Поръчахме и успешно пристигна от UK количка - Bugaboo Fox 5 Complete Noir Limited Edition. Излезе на половината от цената в Бебемакс. Зная, че този модел не е много популярен в бг, но от всичко, което тествах като возене, маневреност и функционалности количката би останалите. Освен това с един ритник и може да се сваля по стълби на две колела Simple Smile Някой питаше за "офроуд" - аз също имах специални нужди, защото искам да може да се бута по пясъка на плажа. Лично на мен Балиос-а не ми хареса, нито като движение, като материи пък да не говорим.
●козметика съм взела някои неща на Мустела и на Бочко, но има още какво да допълвам.
●от мама имам ергономична раница ergobaby или нещо такова, която е с нещо като гнездо вътре за по-голямо удобство за бебето. Взимала съм и някои одеалца и хавлийки от Зара хоум като ми е попадало нещо интересно на намаление.

Все още нямаме кошче за кола, много се чудя за кош за памперси (кажете ми нужно ли е) и събирам инфо за първа аптечка на бебето 🥰

Аз почти цял живот се боря с проблеми с теглото и знам добре какво е да се ограничаваш вечно. Плодовете с нисък гликемичен индекс са ягоди, малини, боровинки - т.нар горски плодове. Всеки може да провери в Гугъл като напише храни с нисък или висок гликемичен индекс, хората с диабет и тн са добре запознати с тези таблици. За здравословни менюта бих ви препоръчала да търсите за идеи в тикток, YouTube и тн. gestational diabet diet или what i eat with gestational diabet. Желая на всички ни дълги шийки и здрави бебоци 🥰❤️💋

Пс Ендокринолозите около мен отричат ефекта на оцета, върху който почива цялата теория на Глюкозенета революция. Аз следвах въпросната Джеси още много преди да публикува книгата си, но с времето осъзнах, че всичко е комерсиализирано, чак вече и собствени добавки продава. Затова мислете и четете всички гледни точки преди да решите на кого да се доверите в здравно отношение

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 00:17 от Lilleina

# 571
Здравейте, да се включа и аз с моето мнение 😀
За сега май се държа добре за кг, обаче последната седмица не знам какво се случи с мен, много неща ми се доядоха и ето, че от два дни съм нагоре. Ще дам всичко от себе си да се върна пак на по-ограничения вариант с хляб и сладко. То все поводи.. знаете как е 🫣
Бях на ФМ и ЖК миналата седмица, всичко е наред и никой не ми каза че детето върви извън нормите, така че съм спокойна.
Аз като цяло наблягам на плодовете и киселото мляко, премина ми желанието за туршии и сега наблягам на пресните салати, въпреки, че не им е баш сезона. За закуска от вечерта си забърквам: кис.мляко, чия, кокосови стърготини, овесени ядки и понякога слагам мед. Гледам все пак да не е всеки ден, защото имам спомен, че чията повиша естрогена и знам ли..
За покупките, вече имаме основното и то защото все има някакво намаление, и поръчваме. Взехме easywalker harvey 5 premium, просто и двамата се влюбихме в нея. В бебемакс много ни помогнаха с избора.
Столче за кола - на рикаро, защото е 2 в 1. Първо кошчето се щраква върху стола, стори ни се удобно и е до 18кг. Казва се: RECARO I-SIZE SALIA ELITE.
От приятели имаме легло, люлка, акт. гимнастика, стерилизатор със сушене и доста дрехи, аз взех нагревател за мляко. За сега мисля да се спрем, защото останаха само дребни неща и няма смисъл да ги трупаме. А и очакваме още неща от едни приятели..

И последната тема за болките: като цяло напоследък започна да ме боли корема, та ще започвам магнезий. Най-много страдам с гърба и ребрата отдясно. Ще започна да правя упражнения, въпреки че се движа доста напоследък, дано ми помогне. Пак започнах да спя с възглавница между коленете и е по-добре за таза определено.

# 572
Момичета, а вашите мъже как се отнасят към процеса? Моя изобщо не успява да се развълнува,  даже не го и крие... Оставя на мен аз да рисърчвам всичко и му е все тая, което мен за съжаление ме прави тъжна. Наясно съм, че мъжа не е жена, ама пак. Тук говоря за суетнята с нужните вещи, не друго, нали..

# 573
Момичета, а вашите мъже как се отнасят към процеса? Моя изобщо не успява да се развълнува,  даже не го и крие... Оставя на мен аз да рисърчвам всичко и му е все тая, което мен за съжаление ме прави тъжна. Наясно съм, че мъжа не е жена, ама пак. Тук говоря за суетнята с нужните вещи, не друго, нали..

Аз даже не се допитвам до него, от години сме така. Той се занимава с неговите си неща, а аз си правя каквото си искам с деца, работа и тн. Той не идва с мен по лекари, не ме вози никъде, не ходим на пазар заедно, понеже ме напряга, много е шумен, непрекъснато говори по телефона и от години всеки си знае мястото. Ние на почивка дори пътуваме с две коли, за да можем да сме мобилни да не сме зависими на макс. Но имаме ритуали - вечер всички вечеряме около масата, в неделя имаме семеен обяд с приятели, всеки ден излизаме за работа след като сме закусили заедно. Сега обзавеждаме един нов апартамент, където ще се местим скоро, изобщо няма идея какво, къде, как ще бъде, не пита и няма претенции, каквото аз реша-това. И си купих една изгъзица скоро с бременния мозък - винена витрина, която нямам търпение да използвам целенасочена след като родя ахах. За сина ни е същото - аз решавам всичко, той одобрява големите разходи - обрзованието например. За бебето съм купила всичко, той го е пренесал, сглобил, наредил, но няма интерес да знае кое, какво е и аз съм супер доволна.
Иначе у дома помага - оправя леглото, хвърля боклука, вдига масата вечер,  С детето се занимава докато стане време за лягане.
А със секса как сте? Аз изпитвам отвръщение откакто съм бременна.

Много интересни коментари назад, благодаря на всички за споделянето! Много сте ми полезни (сърце)

# 574
Dobrana На мен много ми се прави, но имам забрана и съм на сух режим вече бааааааая време. UnamusedGrinning

# 575
Да ,и аз имам желание ,но ни е забранено😅има няма миналата година 2/3 пъти 😀😅😅Явно ни удрят различни хормони😀По отношение на моят мъж ,хем се вълнува ,хем ми се струва ,че трябва повече 😅все пак и на двамата ни е първо детенце.Но,някъде бях чела,че мъжете не осъзнават напълно,докато не се роди бебето😀

# 576
  • Пловдив
Моя мъж не ми се бърка какво ще купувам, не рови с мен освен ако не го помоля да проучи нещо конкретно. Идва с мен по магазините изказва си мнението, където усети че има нужда, но като цяло не ми се бърка, знае че щом съм избрала конкретно нещо има причина. Намесва се ако види, че нещата излизат извън контрол Grinning
Но се и вълнува по неговия си начин, те мъжете са малко по обрани в емоциите и много ги мислят нещата.
Сексът последно време е мираж с тия стягания и болки, но много ми се прави - хормоните ме блъскат яко. Grinning

# 577
Моят мъж участва активно в избора и в покупките. Първо детенце ни е и супер много се вълнува. 😆 В общи линии първоначално аз се допитах до всичките си приятелки с деца за покупки, направих списък, споделих му коя какво е казала и оттам нататък всичко, освен дреболиите като козметика, залъгалки и тн., решаваме заедно. За някои от по-големите неща изобщо не мога да преценя дали ще ни трябват или просто ще са поредния уред, който ще седи вкъщи и директно го моля да проучи и той и после си сравняваме бележките. В общи линии сме като в небрано лозе и двамата, обаче пък сме си заедно в това небрано лозе. 🤣🤣

# 578
При нас само аз разглеждам за бебешки продукти засега, мъжът ми иска да вземе участие за по-важните - количка, столче, легло. Бяхме в 1-2 магазина за колички заедно, останалото онлайн гледам аз. Но иначе той много ме вразумява. Началният ми списък с конкретни покупки, беше ултра скъп и повлиян от западни инфлуенсъри. Та мм разгледа и заключи, че и бебешката индустрия е опасна и ме вразуми да разгледам актернативи. Например да се откажа от гнездо за 400лв, което ще се ползва 4 месеца, като има такива за 60лв 😀

# 579
Мен също ме блъскат яко хормоните и забрани нямам, тъжното е, че с моя често не можем да се засечем от работа, голямото дете и пр....

# 580
Момичета, в частност по-подготвените с покупките от вас - разучавали ли сте в повече детайл марки като Cangaroo, Lorelli и т.н. Откривам ги само в бг сайтове, дали даже на са български. Обмислям ги за неща тип стерилизатор (не знам какво може да се обърка при такъв уред), консумативи и евентуално шезлонг без люлка. Много са бюджетни,  но не откривам отзиви за тях.
Иначе в Амазон.де има чудесни бебешки неща на добри цени и там ми е лесно да избирам по ревютата. Нещо оттам поръчвали ли сте си?

С помпите за кърма ми е мноого трудно. Там бих инвестирала в по-хубава, но пък чета и много отзиви, че някои изобщо нямат нужда от такава, евентуално за първия ден в болницата, а после много рядко. В такава ситуация не би имало смисъл от помпа за 600лв, ама как да се прецени.. Също бих била блаодарна и за съвети по темата Simple Smile)

# 581
Момичета, в частност по-подготвените с покупките от вас - разучавали ли сте в повече детайл марки като Cangaroo, Lorelli и т.н. Откривам ги само в бг сайтове, дали даже на са български. Обмислям ги за неща тип стерилизатор (не знам какво може да се обърка при такъв уред), консумативи и евентуално шезлонг без люлка. Много са бюджетни,  но не откривам отзиви за тях.
Иначе в Амазон.де има чудесни бебешки неща на добри цени и там ми е лесно да избирам по ревютата. Нещо оттам поръчвали ли сте си?

С помпите за кърма ми е мноого трудно. Там бих инвестирала в по-хубава, но пък чета и много отзиви, че някои изобщо нямат нужда от такава, евентуално за първия ден в болницата, а после много рядко. В такава ситуация не би имало смисъл от помпа за 600лв, ама как да се прецени.. Също бих била блаодарна и за съвети по темата Simple Smile)

За лорели последно като ходихме по магазините ни казаха в един от магазините  консултантите, че са българска марка, но на практика са китайски - смисъл не разбрах точно дали частите са им китайски или кое, но така се изрази консултанта.

# 582

Аз не съм разучавала различните марки много много, но като цяло съм доста объркана от цялото предлагане. Продуктите стерилизатор, помпа за кърма, кошче за пелени и уред за затопляне на мляко и пюренца бяха нещата, за които всичките ми приятелки бяха на различно мнение. Някои казват без такъв уред си заникъде, а други са го използвали точно една седмица. 😆 Та затова за стерилизатор и аз като компромисен вариант съм се насочила към по-бюджетните марки, последно гледах този на Kikaboo, който става и за затопляне на мляко.
От Амазон аз си пазарувам редовно. Вчера поръчах големия комплект шишенца на Авент, които в момента са на 50% намалени и излязоха около 50лв. и кошчето за пелени на Томи Типи, което също е горе-долу на половин цена. Не знам дали ще ми трябва, но тъй като е намалено ми се видя като добър компромис. 😆 В момента май и стерилизаторът на Авент и помпата за кърма са намалени.
Другото, което още не можем да решим с мм е какъв повивалник да вземем- дали за началото да е само преносим, защото бебчето ще си е в спалнята при нас, или да вземем директно дървен с шкаф, като тези от Икеа. Вие на каквъв сте се спрели?

# 583
За помпа за кърма, моят съвет е да изчакате и да видите реалната нужда.
Аз бях с Авент и използвах точно 1 месец преди да я препродам на много по-ниска цена, защото душа не ми даваше да поискам повече за подобен, използван уред.
Сега повечето магазини (особено в големите градове) имат наличност на всякакви модели и буквално може да си купиш от днес за днес.
За болницата, не всеки има нужда от помпа. Аз раждах по времето на Ковид 2020г и ако исках да си взема помпа, трябваше да си нося и собствен стерилизатор и тнт. В болницата изобщо изключиха опцията да ми стерилизират нещата те.
Не знам как е сега и дали има такъв вариант.

# 584
Мерси, Rocket! И на мен ми се струва разумно да се изчака за помпата.

Евентуално ръчна за родилното, ако се наложи, пък при нужда после - хубава електрическа. Май месец мисля да почна и книгата за кърменето на Хедра, да видим дали ще има съвети в нея.

За повивалник - на мен не ми се иска да взимаме допълнителен скрин и само да се затрупваме. Мисля си за подложка за повиване, която да местя в различни стаи. Тези тип гумени са ми най-красиви и в интериора ще изглеждат по-добре. А за пелени, кърпички и другото необходимо - харесва ми идеята от инстаграм/тик ток за подвижно шкафче с рафтчета и колелца, което също да мога да пренасям където ми е удобно.
Не знам дали ще е удачно, но засега съм за този вариант.

За ваничка - искам сгъваема, Stokke бях харесала, но видях, че за новородени подложката не била най-удачна и им се допирала главичката в гърдите. Доколко е проблем, пак не знам Grinning Но потърсих алтернативи и открих нелоши и тройно по-изгодни на тея марки тип Kikaboo, Cangaroo и т.н. Изглеждат като леген, но поне се сгъват и има ок цветове.

Общи условия

Активация на акаунт