● шишенца против колики - два комплекта на Philps Avent и на Tommy Tipee - едни тумбести
● стерилизатор за шишетата отново на Philips
● уред за приготвяне на пара и пасиране/за пюренца на Philips
●Baby Breeza - машинка, която приготвя мляко като кафемашина, тъй като по здравословни причини кърменето отпада като вариант и четох, че това приготвя АМ за секунди без да дозираш и тн
● взела съм различни видове биберончета, залагалки+жирафчето Софи по препоръка на приятелка
●за бял шум и лампичка друга приятелка ми подари бухалчето Оли на Tommy Tipee
●активна гимнастика от Зара хоум на намаление за 1/3 от редовната цена
●кошче за спане за първите месеци ще ми даде приятелка
●люлка/шезлонг на Chcco, която обаче е на батерии и я бях взела още миналото лято в аванс
●CocoonaBaby - гнездо/матраче, това е по препоръка на моя позната, която е работила в бебешки магазин, тя ми е казвала, че за първите три месеца е страшно удобно и е разработено от педиатри, има коланче, с което се вързва бебето
●за дрехи няма да кажа нищо, защото положението отдавна е излязло от контрол много сериозно
● Поръчахме и успешно пристигна от UK количка - Bugaboo Fox 5 Complete Noir Limited Edition. Излезе на половината от цената в Бебемакс. Зная, че този модел не е много популярен в бг, но от всичко, което тествах като возене, маневреност и функционалности количката би останалите. Освен това с един ритник и може да се сваля по стълби на две колела
Някой питаше за "офроуд" - аз също имах специални нужди, защото искам да може да се бута по пясъка на плажа. Лично на мен Балиос-а не ми хареса, нито като движение, като материи пък да не говорим.●козметика съм взела някои неща на Мустела и на Бочко, но има още какво да допълвам.
●от мама имам ергономична раница ergobaby или нещо такова, която е с нещо като гнездо вътре за по-голямо удобство за бебето. Взимала съм и някои одеалца и хавлийки от Зара хоум като ми е попадало нещо интересно на намаление.
Все още нямаме кошче за кола, много се чудя за кош за памперси (кажете ми нужно ли е) и събирам инфо за първа аптечка на бебето 🥰
Аз почти цял живот се боря с проблеми с теглото и знам добре какво е да се ограничаваш вечно. Плодовете с нисък гликемичен индекс са ягоди, малини, боровинки - т.нар горски плодове. Всеки може да провери в Гугъл като напише храни с нисък или висок гликемичен индекс, хората с диабет и тн са добре запознати с тези таблици. За здравословни менюта бих ви препоръчала да търсите за идеи в тикток, YouTube и тн. gestational diabet diet или what i eat with gestational diabet. Желая на всички ни дълги шийки и здрави бебоци 🥰❤️💋
Пс Ендокринолозите около мен отричат ефекта на оцета, върху който почива цялата теория на Глюкозенета революция. Аз следвах въпросната Джеси още много преди да публикува книгата си, но с времето осъзнах, че всичко е комерсиализирано, чак вече и собствени добавки продава. Затова мислете и четете всички гледни точки преди да решите на кого да се доверите в здравно отношение