На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 833
  • 804
  •   1
Отговори
# 555
Аз ще правя обременяване с глюкоза в сряда. Качила съм 9кг (22г.с.), но стартирах от 40кг, сега съм 49кг. Бях много слаба, но пък съм ниска - 150см. Качила съм на дупе и бедра основно. Нямам никакво движение напоследък, имам адски много работа, която е на бюро и по цял ден седя на стол.
Относно храненето, онзи лекаря мисли, че имам Инсулинова резистентност и ГД,  каза да не ям НИКАКВИ цитруси, заради захарта - глюкоза и фруктоза, която увреждала мозъка на бебето. А основно това ми се ядат мандарини и грейпфрут, по 1-2 кг. на ден мога да изям.  Диетата да бъде без млечни, от месата само сухо филе, без свинско, без телешко, в рибата имало много живак, също не било окей! В предишния пост писах за този лекар, че е голям филмар и мисля да приключвам с ходенията при него. Може и гении да е, обаче е прекалено краен.
А аз самата не ям картофи и ориз от малка, направо изпадам в потрес само като ги видя. Не зная вече какво да ям, гледам да ям яйца, да ям зеленчуци, но и те не са окей вече, споделете дневните си менюта, да черпя вдъхновение за готвене.
А проследяващия ЖК ми каза да си ям разнообразно и няма смисъл от каквито и да е добавки и тн. Всичко можем да си набавим с храната! Та двамата са на коренно различно мнение и аз съм по средата някъде.
Пия протеин по два пъти на ден, че ми е нисъ
Филмарката АГ, при която бях в началото, още при установяване на бременността почна - спираш изцяло възглехидратите, без сурови плодове и зеленчуци да не ти дразнят стомаха, спираш изцяло сладкото, рибата намаляш, без пастети, кафето спираш, млечните на минимум, само по БДС, толкова работи изреди, че както имаше някаква песен на Ицо Хазарта положението за нея беше "въздух и вода на скара". Още на първия преглед при новия доктор го попитах трябва ли да не ям нещо и ми каза, че всичко е наред, но просто да е в премерени количества и все пак да преобладават протеините, без суровите меса и риба, което е логично, но го нямаше ограничението на пост и молитва да карам цяла бременност.
Аз закусвам принцеси с кайма и яйце Grinning после киви и банан, дояждам си евентуално нещо от вечеря, за вечеря често е филе с някаква гарнитура - киноа с гъби, картофи, пюрета от целина/ сладък картоф, печени зеленчуци, пилешка супа, крем супа, леща, паста - карбонара, болонезе, със сос от зеленчуци, които са ми изостанали в хладилника и пробвам да спася, понякога ям просто някаква салата или филия с крема сирене и авокадо - ужасно много ми се ядат студени домати със сол и пържени картофи (ама като дете бях много злояда и само това ядях) Grinning пица от леща правя често, за дните, когато приятелят ми работи хоум и уикендите правя баница с оризови кори или омлети, които обаче преди да затворя, докато са още на котлона, вътре слагам на тънко пуешко филе (за да се посготви и то, че да не е сурово), магданоз, настъргани кашкавал или нещо, крема сирене, домат, та са захранващи. За себе си правя 1 яйце с по-малко плънка. А, в дните, когато не ми е много ок просто поръчваме нещо, което не винаги е особено здравословно, между храненията си ям и някакъв джънк от време на време, протеинови барчета. Далеч от правилното хранене е моето.

Коя седмица сте и колко кг сте качили до тук?
Малко по-нагоре писах също, та ще се цитирам.
Иначе първите месеци беше много зле положението при мен, защото и вода едвам приемах, и храна. Повръщах от вскчко (-6кг). Някъде началото на януари може би си върнах началните кг и едвам качвам нещо от тогава насам. +2.5кг спрямо тези, които бях като забременях.
Скрит текст:
Аз съм в почти 25г.с. и съм +2.5кг от килограмите, които бях като забременях. Както съм казвала- първите 12 седмици свалих 6кг от тях и в 4 месец си ги върнах.
Следят ми кръвно, кг, височина на матка на всяка консултация от 12г.с насам
Тъй като първото ми записано теглене в картона е от 12г.с. когато от повръщане бях надолу, то на следвщата консултация си ги бях върнала и направи забележка, че са качени кг и трябва да спра въгл., тесто и сладко, но и казах, че просто съм започнала да се храня вече, тъй като допреди това съм карала на по 5 солети и 3 резена ябълка и лимон, то ми каза все пак, че иска да ми види отново кр. захар.
Изследвах я миналата седмица и беше 4.45. Следващата ми консултация е другата седмица и съм качила 2кг от предния път, което беше около 20.01, та мисля, че този път няма да ми се кара, защото само бебето към момента е около 300гр нагоре от тогава Grinning Хапвам си доста, не мога да кажа, че се ограничавам особено, в един момент дори и много сладко хапвах, а по принцип не обичам особено и все към соленото ме влече.

Надявам се,да не ме разберете погрешно и да се обидите,нямам това за цел.Просто на мен тази храна ми се струва страшно много.. принцеси,киви,банан ,дояждане на вечеря.6 килограма качени за 4ти месец,също ми се струват много,детето тогава има няма 200 грама и според мен,трябва да поограничите, защото в големите месеци се качва с още по-големи темпове,а знаете като почнат да стават много кг,ставаш застрашен от преекламсии,гестационен диабет и така.Но,пак казвам,всяка майка е различна и ги разбира по различен начин нещата,аз с гестационен диабет,правя всичко възможно да избегна инсулина.

# 556
На мен пък ми звучи доста здравословно и балансирано. И при мен е горе-долу така, включвам даже нещо сладко по мъничко. А съм човек, преминал през хранителни разстройства (те никога не минават изцяло де, поддържат се, но филмът винаги е там). И въпреки последното, което споделям, за да онагледя, че много внимавам генерално с храната и се възмущавам принципно, като аз или друг прекалява, тази храна ми се струва добре и не много. Храня се сходно, а съм слаба и въпреки коремчето имам релеф от плочките си преди забременяването. Просто всеки е различен, но това меню е абсолютно окей!

# 557
На мен пък ми звучи доста здравословно и балансирано. И при мен е горе-долу така, включвам даже нещо сладко по мъничко. А съм човек, преминал през хранителни разстройства (те никога не минават изцяло де, поддържат се, но филмът винаги е там). И въпреки последното, което споделям, за да онагледя, че много внимавам генерално с храната и се възмущавам принципно, като аз или друг прекалява, тази храна ми се струва добре и не много. Храня се сходно, а съм слаба и въпреки коремчето имам релеф от плочките си преди забременяването. Просто всеки е различен, но това меню е абсолютно окей!
Искате да кажете,че нещата ,който изброих е добре да се изядат наведнъж?Не знам,аз имам чувството,че ако за закуска изям всичко това,ще се пръсна и ще ми стане тежко.

# 558
Спокойно, не се обиждам, а и не ям всичко на един ден. Има дни, в които си хапвам дори по-малко. Както казах - от началото на януари, когато си върнах теглото, досега са около 2кг и нещо, бебето в момента е около 800, изследванията са ми добре, на консулациите се говори за ГБ и засега и акушерката, и гинекологът ми са спокойни, кръвното ми още си върви 90/60, колкото е било винаги. Естествено, че ако качвах повече от тези, които си бях или повече през последния месец, то всичко щеше да е взето в предвид. Просто изредих какви неща ям по принцип, а не че ги ям наведнъж - за банана и кивито говорех, че са ми за обяд, а ако не ям тях си дояждам нещо от вечерята. Порциите, които ям също не са огромни. По принцип и рязкото сваляне на 6кг за месец и нещо също не беше най-здравословното, та това че си ги върнах АГ не го притеснява - особено щом и кръвните показатели са в норма. Казвал ми е, че щеше да е притеснително, ако съм се хранила и тогава и си качвам прогресивно по толкова кг.

# 559
Аз бях свалила 5 кг в началото, после ги качих обратно общо взето. Сега съм към 4 кг над обичайните ми.
Момичета,  мислите ли за имена и измилихте ли такива? Аз още се колебая между моите си фаворити.
Почнахте ли с пазара? Ние сме доникъде. Тепърва ще правим пренареждане вкъщи. Но аз съм в активен рисърч основно за количка и легло. От леглата харесах походните с падаща преграда. Има варианти, но все на бг марки. Някой дали е ползвал такова?
Едни биби купих колкото да им се радвам.
Ох много въпроси станаха Simple Smile

# 560
Спокойно, не се обиждам, а и не ям всичко на един ден. Има дни, в които си хапвам дори по-малко. Както казах - от началото на януари, когато си върнах теглото, досега са около 2кг и нещо, бебето в момента е около 800, изследванията са ми добре, на консулациите се говори за ГБ и засега и акушерката, и гинекологът ми са спокойни, кръвното ми още си върви 90/60, колкото е било винаги. Естествено, че ако качвах повече от тези, които си бях или повече през последния месец, то всичко щеше да е взето в предвид. Просто изредих какви неща ям по принцип, а не че ги ям наведнъж - за банана и кивито говорех, че са ми за обяд, а ако не ям тях си дояждам нещо от вечерята. Порциите, които ям също не са огромни. По принцип и рязкото сваляне на 6кг за месец и нещо също не беше най-здравословното, та това че си ги върнах АГ не го притеснява - особено щом и кръвните показатели са в норма. Казвал ми е, че щеше да е притеснително, ако съм се хранила и тогава и си качвам прогресивно по толкова кг.
Извинявам се,възприех ги нещата,че цялото това количество се изява наведнъж, на закуска и затова така реагирах.Вие си знаете,всеки е индивидуален и докторите знаят и наблюдават.

# 561
Аз смятам, че ако изследванията са добре, бебчето е добре и ние самите се чувстваме добре не е нужно да се ограничаваме прекалено много от към храна. Наскоро разбрах случка с момиче което не яде захар и въглехидрати и на теста с глюкозата показателите не са били най добрите, така че това си е и до организъм малко според мен. Изтъркано звучи ама едно време майка ми с мен е качила 40 кг. и нито на нея ѝ е имало нещо нито на мен. И много още примери знам където майките качват по 30-40 кг и всичко е наред, така че ако АГ-то не се притеснява и всичко е наред не се тормозете много според мен.

# 562
Аз смятам, че ако изследванията са добре, бебчето е добре и ние самите се чувстваме добре не е нужно да се ограничаваме прекалено много от към храна. Наскоро разбрах случка с момиче което не яде захар и въглехидрати и на теста с глюкозата показателите не са били най добрите, така че това си е и до организъм малко според мен. Изтъркано звучи ама едно време майка ми с мен е качила 40 кг. и нито на нея ѝ е имало нещо нито на мен. И много още примери знам където майките качват по 30-40 кг и всичко е наред, така че ако АГ-то не се притеснява и всичко е наред не се тормозете много според мен.
За Ралица Кашинова ли говорите,от Игри на волята?И аз го гледах нейния случай.Не знам всяка майка и всеки лекар е различен,моя от първия преглед в 7ма седмица ми каза,моля гледай да не ми качваш 35-40 кг,въобще не е здравословно,разконцентрира се целия организъм и всичките му хормони,гледай да качиш до 17,18 кг.

# 563
Няма проблем, аз понякога толкова дълго се обяснявам, че не ми се разбира, защото става една кашотина. Никога не съм била с наднормено тегло, напротив, имала съм период и то преди 3-4 години, когато бях кожа и кости, после започнах да се храня здравословно и да си правя леки тренировки, за да поддържам здравословни кг за ръста ми.
Ние имаме избрано име, всъщност още преди 3г си бяхме избрали име за момченце и 2 варианта за момиче, та в случая нямаме дилема.
За количка си взехме балиос-а на Cybex, а за легло ще ползваме SnuzPod⁴ от приятели, че ние директно ремонт ще правим и за началото нямаме място директно за кошара.

# 564
За Ралица Кашинова ли говорите,от Игри на волята?И аз го гледах нейния случай.Не знам всяка майка и всеки лекар е различен,моя от първия преглед в 7ма седмица ми каза,моля гледай да не ми качваш 35-40 кг,въобще не е здравословно,разконцентрира се целия организъм и всичките му хормони,гледай да качиш до 17,18 кг.

Да, за нея, странен е нейния случай, но е факт. Естествено и без да си бременна качването на 40 кг само по себе си затормозява организма. Но както казах ако всичко е наред и човека не се чувства зле и бебето е добре, кг са нещо което се свалят след бременност, важното е да сме спокойни и всичко да е наред.

# 565

Да, за нея, странен е нейния случай, но е факт. Естествено и без да си бременна качването на 40 кг само по себе си затормозява организма. Но както казах ако всичко е наред и човека не се чувства зле и бебето е добре, кг са нещо което се свалят след бременност, важното е да сме спокойни и всичко да е наред.
Малко съм пристрастна,като пиша,за което се извинявам.Просто последните 4 години качих 30кг,оказа се тежка инсулинова резистентност, в момента съм с гестационен диабет, не искам да ви казвам последиците за организма какви ми бяха от тези кг,липса на забременяване 5 год/стигнахме до инвитро/,тромбоцити повишени,холестерол,преддиабетно състояние,инсулин 42...много труд и усилия,за да си вкарам организма в
положение на нормални показатели и се старая по всякакъв начин да кача по-малко кг,не заради суета,а за да е по-здравословно

# 566
Според мен също най-важното е бебчетата да са добре и изследванията в норма, а не да се вторачваме толкова много в храна и килограми. Естествено, че разнообразното хранене е най-полезно, но то това не важи само за бременността. Разбира се, че когато има индикация за проблем, трябва да се ограничат/добавят някои неща.
Ние с покупките още не сме започнали, за количка ще вземем и ние балиос-а на Cybex, за креватче още не сме взели решение. Аз по принцип доста пазарувам от Амазон Германия и видях, че тези дни има много големи намаления на бебешките неща, та мисля да започна с тях-шишенца, кошче за памперси и някоя и дрига дреболийка. 😊

# 567
Относно пазара,в 7ми месец смятам да капарирам количка и кошара,всички други неща ще ги вземам в последния момент,суеверна съм и не смея да купувам нищо,а и в днешно време за 1 ден идват нещата с куриер,дори на адрес.

# 568
  • Пловдив
И ние с името сме готови още от преди 5-6 години и не сме го мислили. Покупките също са готови, останаха последни джунджурийки като консумативи за мен и залагалки за бебока.
Имам походна кошара с падаща преграда, мисля че е чиполино, удобна ми беше, но леко заяждаше механизма на сваляне, иска си чалъм, но предполагам за тия пари толкоз.

# 569
Ще споделя и аз храните, които консумирам, като уточнявам, че бях веган, но от някъде от четвъртия месец на бременността съм вегетарианка. Съответно месо и риба не консумирам. Много харесвам моята АГ, защото уважава моя избор. Каза, че ще ми следи белтъка и ако види, че пада, ще ми включи допълнителен протеин.
Та моите храни са зеленчуци - готвени и на салати, плодове, ядки /някои под формата на тахани/, хапвам овесени ядки със соево мляко, обичам шейк от банан със соево мляко и брашно от Рошков, ям мед, хляб по малко и пълнозърнест, пия си кафенце с малко мляко. От животинските храни ям яйца, малко сирене и кисело мляко. Кашкавали, топени сирена, масло... такива неща не консумирам. Също така обичам много хумус - в Лидъл има един без никакви консерванти, със сушени домати, много ми е любим. Ям елда понякога, също киноа, чия и всякакви такива, които моят мъж ми се смее, като види че съм си накупила и казва "о, пак си си взела храна за рибки" Joy . И накрая да добавя, че понякога ям и нездравословни неща Joy  - не можах да устоя на баничка със сирене и брауни, което дъщеря ми направи и ухаеше просто невероятно Stuck Out Tongue Winking Eye
Така че, позволявам и и аз отклонения от правия път. Wink Като кг съм +1 от преди да забременея, но и аз в началото свалих 4 кг от зверското гадене. Другата седмица съм на преглед, ще видим дали докторката ще одобри Joy . Тя още в началото на майтап ми каза, че не позволява на нейните пациентки да качват повече от 11 кг.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 12:00 от Krassini

Общи условия

Активация на акаунт