Относно храненето, онзи лекаря мисли, че имам Инсулинова резистентност и ГД, каза да не ям НИКАКВИ цитруси, заради захарта - глюкоза и фруктоза, която увреждала мозъка на бебето. А основно това ми се ядат мандарини и грейпфрут, по 1-2 кг. на ден мога да изям. Диетата да бъде без млечни, от месата само сухо филе, без свинско, без телешко, в рибата имало много живак, също не било окей! В предишния пост писах за този лекар, че е голям филмар и мисля да приключвам с ходенията при него. Може и гении да е, обаче е прекалено краен.
А аз самата не ям картофи и ориз от малка, направо изпадам в потрес само като ги видя. Не зная вече какво да ям, гледам да ям яйца, да ям зеленчуци, но и те не са окей вече, споделете дневните си менюта, да черпя вдъхновение за готвене.
А проследяващия ЖК ми каза да си ям разнообразно и няма смисъл от каквито и да е добавки и тн. Всичко можем да си набавим с храната! Та двамата са на коренно различно мнение и аз съм по средата някъде.
Пия протеин по два пъти на ден, че ми е нисъ
Аз закусвам принцеси с кайма и яйце
после киви и банан, дояждам си евентуално нещо от вечеря, за вечеря често е филе с някаква гарнитура - киноа с гъби, картофи, пюрета от целина/ сладък картоф, печени зеленчуци, пилешка супа, крем супа, леща, паста - карбонара, болонезе, със сос от зеленчуци, които са ми изостанали в хладилника и пробвам да спася, понякога ям просто някаква салата или филия с крема сирене и авокадо - ужасно много ми се ядат студени домати със сол и пържени картофи (ама като дете бях много злояда и само това ядях)
пица от леща правя често, за дните, когато приятелят ми работи хоум и уикендите правя баница с оризови кори или омлети, които обаче преди да затворя, докато са още на котлона, вътре слагам на тънко пуешко филе (за да се посготви и то, че да не е сурово), магданоз, настъргани кашкавал или нещо, крема сирене, домат, та са захранващи. За себе си правя 1 яйце с по-малко плънка. А, в дните, когато не ми е много ок просто поръчваме нещо, което не винаги е особено здравословно, между храненията си ям и някакъв джънк от време на време, протеинови барчета. Далеч от правилното хранене е моето.Коя седмица сте и колко кг сте качили до тук?
Иначе първите месеци беше много зле положението при мен, защото и вода едвам приемах, и храна. Повръщах от вскчко (-6кг). Някъде началото на януари може би си върнах началните кг и едвам качвам нещо от тогава насам. +2.5кг спрямо тези, които бях като забременях.
Следят ми кръвно, кг, височина на матка на всяка консултация от 12г.с насам
Тъй като първото ми записано теглене в картона е от 12г.с. когато от повръщане бях надолу, то на следвщата консултация си ги бях върнала и направи забележка, че са качени кг и трябва да спра въгл., тесто и сладко, но и казах, че просто съм започнала да се храня вече, тъй като допреди това съм карала на по 5 солети и 3 резена ябълка и лимон, то ми каза все пак, че иска да ми види отново кр. захар.
Изследвах я миналата седмица и беше 4.45. Следващата ми консултация е другата седмица и съм качила 2кг от предния път, което беше около 20.01, та мисля, че този път няма да ми се кара, защото само бебето към момента е около 300гр нагоре от тогава Grinning Хапвам си доста, не мога да кажа, че се ограничавам особено, в един момент дори и много сладко хапвах, а по принцип не обичам особено и все към соленото ме влече.
Надявам се,да не ме разберете погрешно и да се обидите,нямам това за цел.Просто на мен тази храна ми се струва страшно много.. принцеси,киви,банан ,дояждане на вечеря.6 килограма качени за 4ти месец,също ми се струват много,детето тогава има няма 200 грама и според мен,трябва да поограничите, защото в големите месеци се качва с още по-големи темпове,а знаете като почнат да стават много кг,ставаш застрашен от преекламсии,гестационен диабет и така.Но,пак казвам,всяка майка е различна и ги разбира по различен начин нещата,аз с гестационен диабет,правя всичко възможно да избегна инсулина.
. И накрая да добавя, че понякога ям и нездравословни неща
Като кг съм +1 от преди да забременея, но и аз в началото свалих 4 кг от зверското гадене. Другата седмица съм на преглед, ще видим дали докторката ще одобри