На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 559
  • 804
  •   1
Отговори
# 600
На мен със сигурност ми минават... Първото ми дете ще е на 9 , когато се роди второто, и съм позабровила неща, отделно той е много труден и винаги ми е бил като 3 деца, взети заедно.... Но и ситуацията е друга, това бебе е от втория ми мъж, който е доста стабилен, и има 2 други деца, които са на 15 и 21 г. та на него му е още по-далечно Simple Smile. Беше много смешно веднъж като викаше на една от продавачките в бебешки магазин " ми тя дъщеря ми е на вашата възраст " Grinning
Моят мъж се вълнува и участва в покупките и избора, заедно с мен. Понякога сме много смешни, защото от раждането на другите ни две деца са минали доста години и всичко сега но изглежда ново. Нещата доста са се променили и понякога се чувстваме леко тъпи Joy . Ама заедно четем, проучваме и решаваме. Много е загрижен и все ме пита как съм. Това ми носи много спокойствие. А в началото много мрънках, когато беше ужасното гадене. Изтърпя ме, дори много ме съжаляваше. Ама то си беше много тежък период - до началото на пети месец. Относно желанието за секс, откакто мина гаденето всичко си дойде на мястото. До преди това изобщо нямах желание, защото се чувствах като изцеден лимон. Сега обаче... чак имам чувството, че ще започне да бяга от мен. Joy Ама хормоните си играят своята роля. Четох, че при много бременни, след петия месец сексуалният апетит е огромен Joy . При нас няма забрана, така че, възползваме се Sunglasses .
А да ви попитам, вас отвреме навреме минават ли ви разни мисли от сорта дали ще се справите с отглеждането на бебенцето, дали ще сте добри родители и разни подобни?  Аз започнах отвреме на време да се страхувам, а моят мъж ми се смее и вика "е, късно е, вече няма връщане назад" Joy .

# 601
На мен определено ми минават първа бременност ми е и всичко ми е доста плашещо притеснително (какво усещам сега това нормално ли е не е ли .. ще се справя ли после като се роди .. ще бъде ли добре)адски много въпроси и притеснителни мисли ми минават , но се опитвам да се разсеям от това на моменти

Моят мъж се вълнува и участва в покупките и избора, заедно с мен. Понякога сме много смешни, защото от раждането на другите ни две деца са минали доста години и всичко сега но изглежда ново. Нещата доста са се променили и понякога се чувстваме леко тъпи Joy . Ама заедно четем, проучваме и решаваме. Много е загрижен и все ме пита как съм. Това ми носи много спокойствие. А в началото много мрънках, когато беше ужасното гадене. Изтърпя ме, дори много ме съжаляваше. Ама то си беше много тежък период - до началото на пети месец. Относно желанието за секс, откакто мина гаденето всичко си дойде на мястото. До преди това изобщо нямах желание, защото се чувствах като изцеден лимон. Сега обаче... чак имам чувството, че ще започне да бяга от мен. Joy Ама хормоните си играят своята роля. Четох, че при много бременни, след петия месец сексуалният апетит е огромен Joy . При нас няма забрана, така че, възползваме се Sunglasses .
А да ви попитам, вас отвреме навреме минават ли ви разни мисли от сорта дали ще се справите с отглеждането на бебенцето, дали ще сте добри родители и разни подобни?  Аз започнах отвреме на време да се страхувам, а моят мъж ми се смее и вика "е, късно е, вече няма връщане назад" Joy .
[/quote]

# 602
Здравейте, момичета, тези от вас, които щяхте да ходите на ехокардиография минаха ли ви прегледите. Ние вчера ходихме, но прегледа не мина много гладко, откриха малки дефекти, лекарката като цяло ни обясни, че няма за какво да се притесняваме на този етап, но и не даде никакви допълнителни обяснения и естествено като се разровиш малко из интернет филмите започват. При нас на феталната морфология бяха казали, че всичко е наред и няма проблеми, общо взето отидохме профилактично на този преглед. Та при вас как минаха, ако са минали, аз съм записала час и за второ мнение при друг лекар за другата седмица, но до тогава ще се пръсна от притеснение.

# 603
Нашата беше миналия петък - всичко беше наред, но видя допълнителна хора в лява камера, която каза, че имат около 80% от новородените и се счита за козметичен дефект. Ф.О, което забравих какво беше точно зад абревиатурата, но е отвор, който най-често е до 5мм и се затваря след раждането при нас е 6мм, но това не ме притеснява, защото на бебето на приятели беше още по-голям и си се затвори нормално като беше на около 6м. Беше обвързано с това, че тъй като бебето в утробата приема кислород чрез плацентата и има такова отворче, което се затваря след раждане. Отделно, аз имам вроден дефект на сърцето и затова бях насочена към феталнага ехокардиография, каза ми че засега не вижда да има никакъв проблем, но след раждането трябва да се види отново, защото ако майката има някакъв вроден, то е доста вероятно и бебето да има, но на този етап е без отклонения.

# 604
На нас ни казаха, че има междукамерен дефект, тоест отвор между двете камери, който може да се затвори до раждането, но може и да не се затвори, и да се затвори след като бебето се роди. Това, което ме озадачи е, че освен това на амбулаторния лист е описано, че и преградата на междупредсърдията не е затворена изцяло, а за това не ни спомена нищо. И не ни каза и колко големи са тези отвори и за това реших да отидем и на друго мнение, за да ни разяснят повече нещата.

# 605
Edit: пускам пак поста, че имаше проблем с цитирането.

Намерих за този нашия отвор превод
"Отворен форамен овале представлява наличие на малък отвор между двете предсърдия.

Форамен овале представлява малко отворче в междупредсърдната преграда, като в първите часове и дни след раждането нормално този отвор се затваря."
За него ни обясни, че е нормално по време на бременност да седи отворен, защото бебето още не диша самостоятелно и принципно е до ок. 5мм отворен и в месеците след раждането се затваря. При нас е 6мм и каза, че не го тревожи, защото бебетата не са еднакви и не е огромно отклонение. На бебето на приятелите беше 7 и нещо, минаха два пъти на кардиолог след като се роди - на 3 месец още не беше затворен напълно, а на 6ти вече беше се затворил

Ако искаш на лично мога да ти изпратя какво е писал на нашия лист, не че е много и е терминологии, но да не го пускам тук.

# 606
Момичета аз да се включа за Балиоса и за ваничката Стоки. И двете са страхотни моето дете е на 1г и 4 месеца и все още сме си с тази количка, макар и стария модел е чудесна. Чудих се дали да не си купя лятна, но все имаше нещо, което не ми харесва във всички колички. И с ваничката няма да сбъркате. Аз взех малката, без стойка. В периода на новородено я слагахме на един скрин, а после вече я преместихме в банята. Много е компактна, може да се носи навсякъде, тоест няма да е необходима друга за пътувания и се използва доста дълго време. Имам близки майки, които все още я използват. За помпата за кърма аз си взех за болницата една ръчна, съвсем обикновена и ми свърши чудна работа. Използвах я единствено за стимулиране, не съм давала изпомпеното мляко. После всичко с кърменето си потръгна и не ми се е налагало да цедя.

# 607
Edit: пускам пак поста, че имаше проблем с цитирането.

Намерих за този нашия отвор превод
"Отворен форамен овале представлява наличие на малък отвор между двете предсърдия.

Форамен овале представлява малко отворче в междупредсърдната преграда, като в първите часове и дни след раждането нормално този отвор се затваря."
За него ни обясни, че е нормално по време на бременност да седи отворен, защото бебето още не диша самостоятелно и принципно е до ок. 5мм отворен и в месеците след раждането се затваря. При нас е 6мм и каза, че не го тревожи, защото бебетата не са еднакви и не е огромно отклонение. На бебето на приятелите беше 7 и нещо, минаха два пъти на кардиолог след като се роди - на 3 месец още не беше затворен напълно, а на 6ти вече беше се затворил

Ако искаш на лично мога да ти изпратя какво е писал на нашия лист, не че е много и е терминологии, но да не го пускам тук.

Значи предполагам, че за това при нас не е споменала нищо за този отвор при междупредсърдията може би, защото точно така го е описала в амбулаторния лист - отворен форамен овале. Ами много благодаря за информацията, леко съм по спокойна, въпреки че отново не виждам при нас да е описала размери, нито ни е казала нещо за тях. Та ще видим другата седмица при другия лекар как ще мине прегледа, притеснява ме само, че тогава ще съм 25 г.с., но се надявам, че няма да е голям проблем. Благодаря отново!

# 608
Момичета направихте ли вече списък с необходимите продукти за малките човече?
Аз направих, но абсолютно нищо не съм купувала още (първа бременност ми е) тъй като всичко покрай мен казват че е рано още и аз самата се спирам, но си мисля че е хубаво да започнем лека полека да вземаме някой от нещата за да не ни дойде всичко на куп накрая.
Вие какво мислите ? Кои бяха нещата които взехте още първия път?

# 609
Момичета направихте ли вече списък с необходимите продукти за малките човече?
Аз направих, но абсолютно нищо не съм купувала още (първа бременност ми е) тъй като всичко покрай мен казват че е рано още и аз самата се спирам, но си мисля че е хубаво да започнем лека полека да вземаме някой от нещата за да не ни дойде всичко на куп накрая.
Вие какво мислите ? Кои бяха нещата които взехте още първия път?
Моя термин ще е края на юни,смятам април да капарирам количка и кошара ,началото на май ще започна с другите покупки.Набелязала съм уредите,които искам,избрала съм си сайтове за чаршафчета,избрала съм си корито,то всичко ще купувам месец май началото.Не мога да реша единствено за шишетата какви да са.

# 610
С баткото първото нещо, което купих в 5м беше количката. Сега още нищо не съм купувала,освен някоя друга дрешка, но и там не смея да прекалявам, понеже отново очакваме момченце. Като цяло имам повечето неща пт баткото и затова не бързам, но с първата бременност купувах малко по малко, защото не исках всичко накуп.

# 611
Аз писах по-назад, но ще си кажа пак Simple Smile.
Купихме за стаята легло, матрак, скрин с повивалник, гардероб (Mamas & Papas) килим, пердета, нощна лампа (Zara home). Спален чувал, протектор за матрак, два вида чаршафи, 2 леки одяла, гнездо.
Дрехи взех р-р 50 и 56 - бодита с дълъг и къс ръкав, панталончета, 2 шапки, 2 пижами, 2 жилетки, чорапи. Взех ги от HM.
Купих подложка за вана, понеже ще ползваме ваната ни в банята. Сет за лична хигиена на Филипс Авент.
Взех шишета стъклени с каучукови биберони, нагревател, стерилизатор, на НУК са всичките тези.
Харесах количка на Mutsy Nio, но се колебая между нея и тази на Icandy Peach 7 и не мога да взема решение, иначе щях да съм я купила и нея.
Намерих брутален стол 4 в 1, които се модифицира - в люлка, шезлонг, стол за хранене на бебе и тн. И коментарите са, че е супер удобен. https://rayatoys.com/detsko-stolche-za-hranene-cybex-lemo-4v1
Друго засега не мисля да купувам, останаха някакви дребни неща - козметика, препарати.
Столът за кола ще го дам за задача на мъжа ми, да е съпричастен 😀
Много се вълнувам да прочета и вие какво сте избрали.

# 612
#Paola G. Аз съм като теб, още нищо не съм купувала, мисля да започна през март, живот и здраве Simple Smile

# 613
Готино е столчето на Cybex! Аз по-натам ще пазарувам, но съм набелязала на Bugaboo много красиво със сходна концепция, издържа до 100кг. и има приставки за шезлонг и др., но отделно се взимат. Но ще искам на живо да го видя.
Вие как сте с кръвното? Тези дни се бях шашнала. Имах страшен задух, едва дишах о нямах сили за нищо. Пулса си виждам на часовника и беше много висок в покой, 90-105, за справка сега ми е около 70-75 в покой, а преди бременността 55-65. Та реших, че е високо кръвно, шашната от най-опасното, записах час за кардиолог утре. Е, накрая (току-що) си купих апарат и се оказа 88/50, супер много се успокоих, от ниско не ме е страх😀 наливам се със солен айран сега и съм спокойна, ще си отменя часа, че за ниско кръвно не виждам смисъл.

# 614
Farina Аз днес бях така,без никакви сили ,но имах и леки бодежи под корема в ляво и средата..Измерих кръвното ,но доста по-късно и беше нормално.Попринцип долна граница 50 е доста ниско😅

Общи условия

Активация на акаунт