На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 33 141
  • 804
  •   1
Отговори
# 660
И аз ще търся помощ и утеха от вас,защото съм много притеснена.Вчера ми беше втората фетална 21+3,бебето върви нормално,не се видя и нищо притеснително с органите,но много повишени околоплодни води, при норма до 5,моите да 7,5-8..Аз съм с инсулинова резистентност, гестационен диабет, пия лекарства, диета и захарта е в нормите.Но,докторката, супер тактично реши да ми разкаже за две бременни, които имала с повишени води,на едната бебето починало в 7мия месец,на другата в 9тия.Каза че,проблем не вижда,но всички бременни с диабет ги праща за всеки случай на фетална ехокардиография в София,защото ако и нещо малко имало,в Бургас нямало лекари и трябвало за викам хеликоптер да вземе бебето,просто прекрасна картинка ми разказа за бъдещето раждане и бебето.Разбира се,не забрави и да ми каже,как изпратила една майка,тя не отишла,бебето с голям сърдечен проблем,загинало.Изпрати ме при конкретен лекар доц.Румен Маринов детски кардиолог.Нищо ми нямало,ама ако ми се разхождало до София да отида,да съм си помислила.Ясно ви е какво стана,аз бях сама,мъжа ми на работа ,звъннах в паника,ревяща ,че детето с тия околоплодни няма да оцелее до края,че може би има проблем със сърцето,почна се едно звъннене на телефони и в събота съм в София на фетална ехокардиография. От вчера място не мога да си намеря,хората ми говорят,гледам в точка,въобще не съм спала,цяла вечер сърцебиене.Бебчето,милото се опитва да ми помага нон стоп и всеки път,като почна да си мисля,че нещо ще стане,почва силно да ме рита,сякаш да ми казва,че е добре.Много ми е тежко.

Колкото и да е трудно се опитайте да си избиете казаното от тази нетактична лекарка от главата.. И аз съм със завишени околоплодни води от 16г.с някъде , в следствие на което АГ ме посъветва да спазвам режим, но само да Ви кажа, че горната граница е 8 , не е 5 - моите бяха на горната граница. Каза ми да отида да ме види след 3 седмици спазване на режим и тъй като не бяха спаднали, също ме насочи към ехокардиография и към същия специалист - д-р Маринов + обременяването с глюкоза. Той просто е най-добрият в това в България. Лекарката ми обясни , че това е нещо рутинно при завишени води и сега ще Ви споделя какво ми обясни докторът, който ,между другото, е уникален. Аз направих обременяването в деня преди часа ми при доктора и резултатите бяха перфектни. Като отидох при него ми обясни, че при завишени води, които не спадат до мисля че 30г.с. или някъде там, не помня точно коя каза, се изписва медикамент , който би могъл да натовари сърцето на бебето. Затова когато АГ-тата видели леко завишени води, пращали майките на такъв преглед , за да се подсигурят, че  сърцето е напълно здраво. Това е , което ми обясни докторът. Не се притеснявайте , наистина не значи , че му има нещо на сърцето, като ви е пратила на този лекар. Та след няколко седмици бях на фетална и лекарката ми каза, че това с водите е изключително субективно и за нея нямам проблем с тях, даже в листа пиша, че са нормално количество. Така че Ви съветвам да се успокоите, защото това напрежение Ви вреди и задължително сменете лекарката си, защото, дори да има някакъв проблем, това е неадекватно и нечовешко отношение за мен… Пожелавам Ви успех и всичко да е наред! ❤И съвет от мен - дори да Ви е Ок захарта, избягвайте приема на захар и бързи въглехидрати , така или иначе не са полезни, а имат доста алтернативи. Стискам палци всичко да ни е наред до края на бременността и да родим прекранси, здрави бебчета !
Аз съм с гестационен диабет,пия лекарства,също така съм на строг режим,въглехидрат не консумирам,захарта е добре,затова се изумих на какво се дължат тези води.
Изключително ви благодаря, наистина не знаете,колко ми помогнатхе.Дай Боже ,всички да прегърнем здрави бебчета!

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 19:06 от petiapetrova1965

# 661
Аз такава лекарка ако имам, няма да ме види повече.... Дето се вика, нашето психическо състояние е не по-малко важно от бебето!
И аз ще търся помощ и утеха от вас,защото съм много притеснена.Вчера ми беше втората фетална 21+3,бебето върви нормално,не се видя и нищо притеснително с органите,но много повишени околоплодни води, при норма до 5,моите да 7,5-8..Аз съм с инсулинова резистентност, гестационен диабет, пия лекарства, диета и захарта е в нормите.Но,докторката, супер тактично реши да ми разкаже за две бременни, които имала с повишени води,на едната бебето починало в 7мия месец,на другата в 9тия.Каза че,проблем не вижда,но всички бременни с диабет ги праща за всеки случай на фетална ехокардиография в София,защото ако и нещо малко имало,в Бургас нямало лекари и трябвало за викам хеликоптер да вземе бебето,просто прекрасна картинка ми разказа за бъдещето раждане и бебето.Разбира се,не забрави и да ми каже,как изпратила една майка,тя не отишла,бебето с голям сърдечен проблем,загинало.Изпрати ме при конкретен лекар доц.Румен Маринов детски кардиолог.Нищо ми нямало,ама ако ми се разхождало до София да отида,да съм си помислила.Ясно ви е какво стана,аз бях сама,мъжа ми на работа ,звъннах в паника,ревяща ,че детето с тия околоплодни няма да оцелее до края,че може би има проблем със сърцето,почна се едно звъннене на телефони и в събота съм в София на фетална ехокардиография. От вчера място не мога да си намеря,хората ми говорят,гледам в точка,въобще не съм спала,цяла вечер сърцебиене.Бебчето,милото се опитва да ми помага нон стоп и всеки път,като почна да си мисля,че нещо ще стане,почва силно да ме рита,сякаш да ми казва,че е добре.Много ми е тежко.

# 662
Аз такава лекарка ако имам, няма да ме види повече.... Дето се вика, нашето психическо състояние е не по-малко важно от бебето!
Честно да ви кажа мъжа ми настоява да сменя докторката,силно афектиран е и дори иска да ходи да се разправя с нея.

# 663
Привет!
Rarina, на последните изследвания хемоглобинът ми беше 115 и хематологът иска да ми направи вливане следващия месец, вместо да пия хапчета. Според него е по-добрият вариант, за да се реши проблемът бързо и наведнъж, без да се налага да пия хапчета всеки ден и да чакаме натрупване. Гинеколозите, които ме следят, също казват, че е по-добрият вариант.
Следващата седмица ще правя обременяване с глюкоза, няма никакви притеснения, просто гинеколозите ми казват, че е препоръчително да се прави от всяка бременна между 24-28 г.с. за всеки случай. Надявам се, че всичко е наред!

Руби, стискам палци всичко да мине бързо и леко и да се окаже просто гестационен диабет и всичко да е наред!

Петя, супер възмутена съм как може такова нетактично и непрофесионално отношение от страна на лекарката! Аз бих я сменила категорично. Имаш нужда от спокойствие, а не от такова стресиране и допълнително натоварване. Мисли положително, опитай се да прогониш лошите мисли, веднага щом започнат да се появяват. Взели сте мерки, ще отидеш на преглед, всичко ще бъде наред!❤️

# 664
Аз нямаше да се разправям с нея, но директно щях да отида за второ мнение при някой друг и да спра да посещавам въпросната. Най-вероятно този подход не е еднократен и колкото и добър специалист да е, то ти нямаш нужда от такова отношение, а това е точно толкова важно, колкото да постави правилна диагноза. На следващ път може за нещо много по-незначително да реши да те плаши отново, а да си караш цялата бременност в допълнителен стрес, защото досега оставам с впечатление, а и ти каза, че се пазиш много, че бебето ви е чакано и много искано, а особено щом бременността е ин витро, там битката и тревогите са започнали още по-рано, а малко или много стресът е по-голям. Разликата в това как лекарят ти съобщава подобна информация също е огромна, а стресът на теб в този етап на бременността се отразява и на бебето, моето също когато съм притеснена и започвам да усещам как също става неспокойно. Дори някакви нейни опасения да се окажат верни, то нито ти, нито бебето ти имате нужда от допълнително всяване на безпокойство и с някакви истории с негативен характер, а точно обратното - въпреки всичко да те окуражава и подкрепя, за да си износиш детенцето спокойно, защото като е много ентуасиазирана да те плаши с лоши случки, то да се замисли и колко вреди може да докара на една бременна да е под силен стрес. Най-искрено ти желая всичко на феталната ехокардиография да е наред и да се окаже излишно преекспониране на ситуацията от въпросната. А ти и бебето да сте добре и спокойни ❤️

# 665
Оле, момичетаааа! Много съжалявам за това, което ви се е случило! Sad

Стискам палци и изпращам положителна енергия, силно вярвам, че всичко ще бъде наред! ❤

# 666
Здравейте, днес бях на втора фетална. От самото начало бебенцето ми върви напред със седмица, 10 дена. Днес, 21 г.с. го измериха 582 гр. Всичко му е наред, но е коментарът беше, че е твърде голямо и до термин се очаква с тези темпове да стигне 4-4.5 кг. С мъжа ми сме високи хора, но за да се отхвърлят някои хипотези, утре съм на обременяване с глюкоза. Много се надявам всичко да е наред с това изследване, въпреки че имам фамилна обремененост с диабет. Иначе хемоглобинът ми е 86, с таласемия съм, другата седмица ще правя вливка на феринжект. Опитвам се да не се шашкам, спокойна съм уж, коремът ми е голям и така.. Ако резултатите с глюкозата излязат колебливи, дали ще е достатъчен само хранителният режим?

# 667
Здравейте, днес бях на втора фетална. От самото начало бебенцето ми върви напред със седмица, 10 дена. Днес, 21 г.с. го измериха 582 гр. Всичко му е наред, но е коментарът беше, че е твърде голямо и до термин се очаква с тези темпове да стигне 4-4.5 кг. С мъжа ми сме високи хора, но за да се отхвърлят някои хипотези, утре съм на обременяване с глюкоза. Много се надявам всичко да е наред с това изследване, въпреки че имам фамилна обремененост с диабет. Иначе хемоглобинът ми е 86, с таласемия съм, другата седмица ще правя вливка на феринжект. Опитвам се да не се шашкам, спокойна съм уж, коремът ми е голям и така.. Ако резултатите с глюкозата излязат колебливи, дали ще е достатъчен само хранителният режим?
Как сте с качените килограми?Какъв ви е начинът на хранене,това е много важно,за да ви отговоря?

# 668
#petiapetrova1965 , kачила съм около 10-11 кг до този момент., 21 г.с. Преди да забременея бях 73-74 кг, при височина 180 см. Хапвам си, но гледам да е домашна храна предимно. Не съм привърженик на сладкото, но от време на а време се подслаждам с нещо малко. Наблягам на яйца и млечни -домашни, домашно пилешко месо. Пия много вода. Хляб и тестени си хапвам, както и плодове, предимно портокали и ябълки. Движението ми е основно вървене, 3-4-5 км, но все си мисля, че може още.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 05:10 от Pipinu

# 669
#petiapetrova1965 , kачила съм около 10-11 кг до този момент., 21 г.с. Преди да забременея бях 73-74 кг, при височина 180 см. Хапвам си, но гледам да е домашна храна предимно. Не съм привърженик на сладкото, но от време на а време се подслаждам с нещо малко. Наблягам на яйца и млечни -домашни, домашно пилешко месо. Пия много вода. Хляб и тестени си хапвам, както и плодове, предимно портокали и ябълки. Движението ми е основно вървене, 3-4-5 км, но все си мисля, че може още.
Според мен,тези килограми са доста,което значи,че прекалявате с храната.Мисля че,дори и да не излезе проблем при обременяването ще е добре да я намалите и да се съобразявате какво ядете,за да се спре това качване,защото детенцето върви доста голямо.Ако пък се окаже,че има проблем със захарта,първоначално могат да ви пробват с диета,но трябва да бъдете много стриктна.Аз съм така,не е хич лесно,но в името на бебетата ще се справим.Ако имате нужда от съвет или препоръки,може да ми пишете.

# 670
Здравейте, момичета, има ли мамита, които си бият фраксипарин. При мен изследванията за коагулация не излезнаха най-добрите, имам завишен д-димер и aptt на долната граница и според АГ-то трябва да започна фраксипарин, тъй като и имам и малки мутации за тромбофилия, до момента бях на натаспин само. Въпроса ми е трудно ли се бият понеже изтръпвам при мисълта, че е инжекция.

# 671
Peperuda, аз бия и сега и с първата бременност.
Колко ти е Д-Димер?
Най-добрите стойности при бременност са 0.6 до 1.2, като мисля в трети тримесър е до 1.7
Ако ти се наложи, може да отидеш първите 1-2 инжекции да ти ги сложат в някоя поликлиника. Аз така направих, за да мога да се првборя с първоначания страх.
И да знаеш, че се свиква.

# 672
Колко ти е Д-Димер?
Най-добрите стойности при бременност са 0.6 до 1.2, като мисля в трети тримесър е до 1.7
Ако ти се наложи, може да отидеш първите 1-2 инжекции да ти ги сложат в някоя поликлиника. Аз така направих, за да мога да се првборя с първоначания страх.

Стойността ми е 1.32 като съм в 25 +1 г.с. А с първата бременност до коя седмица си ги била или се бият до края? Ами да ще отида сигурно да ми покажат как да ги бия, и задължително ли е в корема, че на този етап там не си представям да си ги бия, доколкото виждам в интернет пише, че може и в ръката ама там не е ли трудно ако си ги биеш сама.

# 673
Здравей, peperuda23.
И аз съм на клексан/оксапар, които са подобни на фраксито. И аз бих предходната, а и тази бременност също бия. От тук се информирам какви са референтните стойности за бременни в различните триместри - https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Скоро бях на хематолог и тя ми каза, че за втори триместър стойността е 1.3.За третия е по-висока и за нея е допустима стойност 2.
Може би е добре, както rocket е писала, да ти покажат как се бият в началото. По принцип се слагат в корема, бедрата и ръцете. В паласките също. Тези в ръцете се поставят от друг. Мен лично там много ме болеше, както и в бедрата ме боли. Аз и сега бия само в корема. Не се притеснявай, свиква се с инжекциите, а и е за хубава кауза Blush
Един съвет от мен - не се презапасявай с фраксипарин. Доста момичета правят алергични реакции от него. Аз съм една от тях и затова слагам друг вид инжекции с идентична цел.
Колко ти е Д-Димер?

Стойността ми е 1.32 като съм в 25 +1 г.с. А с първата бременност до коя седмица си ги била или се бият до края? Ами да ще отида сигурно да ми покажат как да ги бия, и задължително ли е в корема, че на този етап там не си представям да си ги бия, доколкото виждам в интернет пише, че може и в ръката ама там не е ли трудно ако си ги биеш сама.

# 674
Здравей, peperuda23.
И аз съм на клексан/оксапар, които са подобни на фраксито. И аз бих предходната, а и тази бременност също бия. От тук се информирам какви са референтните стойности за бременни в различните триместри - https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Скоро бях на хематолог и тя ми каза, че за втори триместър стойността е 1.3.За третия е по-висока и за нея е допустима стойност 2.
Може би е добре, както rocket е писала, да ти покажат как се бият в началото. По принцип се слагат в корема, бедрата и ръцете. В паласките също. Тези в ръцете се поставят от друг. Мен лично там много ме болеше, както и в бедрата ме боли. Аз и сега бия само в корема. Не се притеснявай, свиква се с инжекциите, а и е за хубава кауза Blush
Един съвет от мен - не се презапасявай с фраксипарин. Доста момичета правят алергични реакции от него. Аз съм една от тях и затова слагам друг вид инжекции с идентична цел.
Колко ти е Д-Димер?

Благодаря много! В сряда все пак ще направя и консултация с ангиолог в Токуда към нея ме насочи АГ-то, за да изрази и тя мнение. А според АГ-то трябва да ги бия сутрин вие как ги биете само сутрин ли?

Общи условия

Активация на акаунт