Прави се всичко възможно човек да не желае да кара кола

• 1 826
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Когато нямаш рефлекси, нямаш място на пътя.
Правилата се нарушават и с предпазливо каране 😉 ако сечеш на някой пътя полллееека, щото ти е по-удобно да караш в един коя си лента и не можеш да прецениш дали ще се разминеш, предизвикаш верижна катастрофа, пак си е нарушаване на правилата... Ако се изнасяш 2 минути от светофар и те чакат 100 коли отзад да се назландисаш, също не е ок. Бавното каране и спиране в нищото също води до ситуации. Не е само скоростта.
Не сте шофирали в Истанбул и Атина редовно, на село е лесно да се шляеш...

Всичко това не е оправдание за опитния да избеснявал.
В София колко можеш да бързаш? За да набиеш спирачки пред поредния червен светофар или за да не намаляваш пред пешеходна и после да говориш как пешеходецът бил изскочил.

# 16
Такива са, жалка работа. Но Вие не се отказвайте и когато вземете книжка си карайте предпазливо. Това е отговорност за собствения и чуждия живот. А инструкторите - нерваци са много наистина; навремето и аз бях при една такава патка, тя видимо си имаше нужда от помощ за нервите, с всички се отнасяше много лошо, постоянно крещеше и всички други и бяха виновни за всичко, включително и другите шофьори. Плащате, за да ви научат, не да ви крещят и да ви вкарват в рискови ситуации. Много хора се оплакват, не знам, но май читавите обучаващи са малко.

# 17
  • Mediterraneo
Аз пък попаднах на прекрасен инструктор и до ден днешен съм му супер благодарна за това, на което ме научи. Да, случвало ми се е да ми се сопне или да каже нещо по- грубо, но изобщо не ме е впечатлил с това. Взех си изпитите от първия път.
Но авторът хем не е като да не може да кара, хем не разчита на преценката на инструктора, хем мрънка. Не мога да разбера какъв точно му е проблемът. А, сещам се- карал е без книжка по селските пътища, понаучил е как се сменят скорости, но когато реално трябва да покаже умения, лъсва истината.

# 18
Е, какви умения да покаже? Нали се учи?

# 19
За наченки на пространствена ориентация например? Инструкторът казва, че може да мине...

# 20
Колко пъти са ви късали ако не ви е срам да споделите?

# 21
Мен ли? Не са ме късали на изпит за управление на превозно средство.

# 22
Не се отказвай:) . Има много смотани по пътя и не само, трябва да се внимава, но не се отказвай все пак

# 23
Мен ли? Не са ме късали на изпит за управление на превозно средство.

Защо вие? Очевидно питам автора на темата Grinning

# 24
Карах курса когато бях на 18. Сега съм на 38- активен шофьор. Тогава попаднах на супер инструктор. Към днешна дата имам в обкръжението си 2-ма-3 ма познати /с единия бяхме много близки семейни приятели/ инструктори. Мислят се за богове, пълни простаци, нагли, нахални ...отврат. Повечето са такива за съжаление. А и голяма част от тях нямат нужните познания и умения да са инструктори. Не се предавай!

# 25
Аз попаднах на чудесен инструктор. На 26 януари щастливо навършвам една година откакто си взех кормуването. Много внимавах като го избирах. Вече съм на години, на които нямам капчица толерантност и търпение към хора, които ме овикват и исках да си намеря някой спокоен. Повечето ми познати са карали курсове преди повече от 20 години, така че сега търсих обратна връзка за инструктори от децата им. 😆 Накрая си избрах по коментари от интернет и уцелих джакпота. Потърсете препоръка от познати във Вашия град. Не търсете школа, а конкретен инструктур.

За конкретната ситуация, която описвате, вероятно инструктурът е преценил добре дали можете да се разминете с камиона. Вие още не сте свикнали с габаритити на автомобила. Но все пак, ако приемете съвет от един (не толкова) млад и малко опитен шофьор към друг млад и неопитен шофьор, ако не сте сигурни в една маневра, по-добре не я правете. С времето ще свикнете и със самото шофиране, и с останалите шофьори.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 23:48 от Rebel Rebel

# 26
  • Телиш/Плевен
Потърсете препоръка от познати във Вашия град. Не търсете школа, а конкретен инструктур.
Подкрепям, но авторът едва ли ще се включи повече, зададохме му толкова въпроси с цел да изясним нещата, а никакъв отговор...
Има си съвсем разбрани и спокойни инструктори, но човек трябва да потърси. Когато аз реших да се запиша на шофьорски курс, категорично исках да съм при жена, защото така щеше да ми е по-спокойно. Намерих координати и започнах да звъня за уговорка за лична среща. Така се получи, че още първата инструкторка, с която се срещнах, ми допадна много и се записах при нея. Да кажем, че е било късмет. Но ако в процеса на обучение се беше оказала някоя крещяща истеричка, нямаше да се поколебая да я сменя. Това щях да посъветвам и автора на темата, ако се беше появил и дал повече подробности при колко инструктори е бил досега и какво се е случило, че има толкова негативно мнение и слага всички под общ знаменател.

# 27
То и един, който се държи много неадекватно стига.
Зопочта да  се приема зверенето и мозненето по жени за напълно нормално.

Общи условия

Активация на акаунт