Частни училища -информативно - дискусионна тема- 66

• 42 298
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
Аз поне не помня ПЧМГ след 4 клас и нагоре да са се рекламирали с малък брой деца в клас. Като цяло не са точно класическият профил частно училище от гледна точка на това с какво се представят и опитват да привлекат ученици.

И в момента в природните профили там са много малко деца в клас в гимназиален етап, не казвам, че е оптимално, не знам коя е най-подходящата бройка за даден етап, но моите наблюдения не сочат нищо толкова драматично в социален аспект като описаното по-горе за малките бройки. Даже напротив, децата общуват много и с другата паралелка във випуска, в която децата пък са над 20, а и доста активно и с другите випуски. Изобщо отношенията в училището се усещат като общност и децата ми изглеждат доста добре социално. Обратната връзка на учителите за работата в класа е много положителна. При проектна работа също понякога са в екип с деца от другите паралелки. А и в крайна сметка зависи какво и как се учи, така че няма универсално правило коя бройка работи добре.

# 676
За н-ти път да повторя, че коментарът ми беше насочен към това да не се припява във форума колко е хубаво да са големи класовете.
И какво общо имат профилите, които са в 11 и 12 клас, с периода, който се коментираше, а именно 5-7 клас, който е най-бурен и най-проблемен?

# 677
  • София
Абсолютно. Клас от 26 деца 5-7 клас в Частно училище е абсурдно голям. Може да има нещо за държавните училища, но няма как да се отнесе по същия начин

# 678
Като говорим за брой ученици в клас, това кога се разбира? Училището обявява ли предварително колко деца ще приеме или това става ясно по-късно? Питането ми е конкретно за ПЧМГ.

# 679
Казват в деня на отворените врати, но могат да започнат 22 и в края на седми клас да са 27.

# 680
Казват в деня на отворените врати, но могат да започнат 22 и в края на седми клас да са 27.
.
На какво се дължи това увеличение през годините? Нови деца ли приемат след пети клас?

# 681
Айде пак заминаха забавните коментари от темата... Simple Smile
Rainy, доколкото помня твоето дете беше в Иззи и не разбирам възмущението ти за бройките. Може би не знаеш, но децата в ПУК в Иззи са неопределено голяма бройка. Това беше една от чувствителните теми на Доротея, която ако някой родител засегне - веднага отива в черния списък. Преди 2 години на родителската среща в началото беше казано, че класовете са с 16 деца. Впоследствие даже не беше ясно 2 или 3 са класовете, т.е. бяха си 2, но ако питаш Доротея колко деца са тя почваше едни локуми - ми то ги разделяме, то ги местим.. не е точен брой, бла-бла. А истината е, че бяха по 24-25 деца в много малки стаи (оразмерени за 16-18 деца макс). Имало е дни с деца само на стол, без чин. Имам и снимки, на които се виждат 3-4 чина с по 2 деца на тях учебник върху учебник, и то за най-малките единични чинове говоря. След тази снимка, явно някой родител повдигна въпроса и след това спряха да се изпращат снимки изобщо... 😁 Да не коментирам въобще практиката по всяко време на годината нон-стоп да влизат външни деца на пробни дни. Включително са влизали външни деца по време на карантина за варицела.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 16:06 от Dzen_mama

# 682
  • в страната на чудесата
Пчмг обявява в кампанията за 5 клас броя на паралелките и броя на децата.
Класът трябваше да е 24 деца, имаше близнаци и започнаха и свършиха 26. Както е видно от публичните резултати на Нво, с далеч по-добър резултат от класове в чу с по 14-15 деца, и от държавните с идентична бройка.
Организацията и образователният процес са известни и не Пчмг догонва някого, а обратното.
Близнаци се приемат.
Рейни, тейк ит Изи Simple Smile
Вече стана ясно, че сте с плаващи мнозинства, ще наблюдаваме гласуването във вашия випуск.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 19:31 от Leika_moja

# 683
Подкрепям Лейка. Просто го е написала все едно вместо мен. С тези учители, които имаха, и с тази вродена любознателност и старание, точно тези паралелки по 26 деца се справиха по най-добрия за тях начин и избираха и бяха привилегировани да избират измежду най-добите училища.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 20:05 от a blue-eyed girl

# 684
Айде пак заминаха забавните коментари от темата... Simple Smile
Rainy, доколкото помня твоето дете беше в Иззи и не разбирам възмущението ти за бройките. Може би не знаеш, но децата в ПУК в Иззи са неопределено голяма бройка. Това беше една от чувствителните теми на Доротея, която ако някой родител засегне - веднага отива в черния списък. Преди 2 години на родителската среща в началото беше казано, че класовете са с 16 деца. Впоследствие даже не беше ясно 2 или 3 са класовете, т.е. бяха си 2, но ако питаш Доротея колко деца са тя почваше едни локуми - ми то ги разделяме, то ги местим.. не е точен брой, бла-бла. А истината е, че бяха по 24-25 деца в много малки стаи (оразмерени за 16-18 деца макс). Имало е дни с деца само на стол, без чин. Имам и снимки, на които се виждат 3-4 чина с по 2 деца на тях учебник върху учебник, и то за най-малките единични чинове говоря. След тази снимка, явно някой родител повдигна въпроса и след това спряха да се изпращат снимки изобщо... 😁 Да не коментирам въобще практиката по всяко време на годината нон-стоп да влизат външни деца на пробни дни. Включително са влизали външни деца по време на карантина за варицела.
Това с черния списък ми напомни как не поднови договора на едно семейство, защото майката си позволи да създаде група на родителите във Вайбър!

# 685
  • София
Lena, наистина ли? Ахахаха*. Честно казано, не съм изненадана. Ахахаха*

*Горчив/истеричен смях

# 686
Към днешна дата в Иззи в пук все още седят по 2 деца на стол. По-големият проблем е, че едно шкафче се дели от 2-3 деца и на съседското дете, което учи там постоянно му изчезва по нещо

# 687
.
На какво се дължи това увеличение през годините? Нови деца ли приемат след пети клас?
Не знам. Предполагам, че от Предизвикателствата приемат някои деца с добър резултат.
Не разбирам какъв е проблемът. Събереш ли отличници/напреднали, можеш и в клас по 90 да ги сложиш и пак да имат по-добър резултат от клас с двама ученика.

# 688
  • в страната на чудесата
Към днешна дата в Иззи в пук все още седят по 2 деца на стол. По-големият проблем е, че едно шкафче се дели от 2-3 деца и на съседското дете, което учи там постоянно му изчезва по нещо
Ма как по две на стол?
Мина много време откакто отвориха. Незнам. Освен да говорите с Рейни та да се преместите в нейния клас. Там нямало такива неща.

# 689
Аз мисля, че си правите майтап вече. Как по две на стол и три в едно шкафче?

Общи условия

Активация на акаунт