Мили съседи

• 4 572
  • 93
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ir0ny има общи събрания на ЕС, имате хазаин, имате домоуправител, има полиция. Те ще помогнат за стъклопакета и някои шумове през ноща и между 2-4 следобяд. За другите неща се говори директно с хората. От целия ферман оставам с впечатлението, че си нямате друга работа освен по цял ден да шпионирате съседите си. И пак да се повторя. Когато живеете в ЕС ще има шумове и миризми. Съседката може да е решила да сготви и ще мирише входа на запържен лук. Така е в ЕС. Ако не ги искате тези неща, има "уредени" държави, има и къщи с двор. Този шум и миризми, ако са чак толкова силни и нетърпими, имате и други съседи, за които би трябвало също да е нетърпимо. Тогава, както казах, има общо събрание на ЕС, имат си хазаин тези шумящи и миризливи съседи. Ако за останалите съседи са търпими, то тогава проблема е във "вашият телевизор".

# 91
Включвам се в темата колко да потърся съвет, колко да се оплача или най-малкото да се посмеем заедно.
"Милите" съседи ме преследват от години насам, но истинския терор е в жилището, в което съм в момента.
Преди две години се преместих при моя мъж. Въпреки че апартамента, който обитавах тогава беше по-голям и по-удобен, го освободих, защото комшията отдолу обича да се напива вечер, да крещи по жената и децата и да пее с пълен глас с Криско. Дори до полиция се стигна едната вечер. Другата причина беше ремонта на горния етаж, който майсторите услужло пренесаха и в моя апартамент. Една сутрин се събудих от бормашини и сипеща се мазилка по леглото. Още същия ден напукаха половината баня и си крещях с шефа на майстора, защото за него такова нещо като от 2 до 4 не се зачиташе.
Та пренесох се аз в малкия апартамент в уютна на пръв поглед кукетка кооперация. Последен етаж, скосен таван, голяма тераса, спокоен квартал. Идилия! Докато съседите не се изтропаха на малкия ми рай.
Моя мъж живееше в жилището от три години преди аз да се нанеса. И няколко месеца всичко беше рай докато съседната от среща не роди. И преди бяхме чували от време на време скандалите им, но се забавлявах като опитвах да подслушвам. Но след появата на малкото чудо нашия живот се стъжни.
Малка сграда, по два апартамента на етаж. Нашата спалня и тази на апартамента ги дели една стена. Разбираемо младото семейство да сложи бебешкото кошче до леглото, но и залепено за стената, която ни дели. Последваха десетки нощи безсъние. След около два-три месеца жената, с която деляхме площатка, се усети, че бебето като се разреве, видиш ли пречи и на нашия сън, и може да го носи в хола докато го успокои. Нищо не сме казвали. Може би и нашите кисели и уморени физиономии при разминаванията по стълбите да са им подсказали, че ни създават дискомфорт.

В деня, в който се изнесоха, изпих бутилка вино в пристъп на неистова радост. Но това не трая дълго. Тепърва ми предстоеше да се потопят в кошмар, който не може да се роди и в главата на Стивън Кинг.
Направата на ремонт след изнасяне са наемодатели е нормално нещо. Изтърпяхме. Мълчахме и прескачахме строителните материали в малкия коридор. Вечен спомен за тези време ни остана и заради стъклопакета подпран в пространството между двете ни врати, който вече година все така седи като паметник.
Прибирайки се от работа един приятен ден разбрах, че имаме ново съседи. Докато заменях мръсните дрехи с халат от съседната спалня се разнесоха стонове на наслада. И не, не говоря за тихо пъшкане, а яко охкане и стенене. Секс ли правеха или се колеха? Отговора дойде девет месеца по-късно, но и до там ще стигна.
Друг прекрасен ден, който беше развален няколко седмици по късно беше когато и видях "прекрасните" си нови съседи. Възрастен мъж и момиче се качваха по стълбите. Репликата "Майката ти ще дойде след малко" ми подсказа, че става дума за тричленно семейство. Само да кажа - двата апартамента са идентични - не повече от 50 кв мини спалня колонда влезе леглото 2 на 2, хол с кухненски бокс и тоалетна. Как вътре се бяха събрали трима възрастни човека си остава мистерия.
Последваха вечери изпълнени с крясъци и тръшкане на врати. Любимо беше на една от дамите да се затваря в спалнята към 10 часа и по 1 час неистово ревяйки и викайки да се жалва на някого по телефона. Но и това отмина.
Постепенно всекидневно в коридора се настани една гадна миризма. Нали се сещате за просящоте, ровещи по кофите, които не са се къпали с години. Е, такава миризма. Възникна въпроса дали някой бездомник не се е нанесъл незаконно във входа. Уви, не беше. Тази благоуханна миризма се разнасяше от мъжът живеещ отсреща. А ние сме на последния етаж във вход без прозорци. Я се случи чудо и се проветри и господина отново решаваше да направи разходка и да поднови смрадтта. Вярвате ли, че жив човек може да мирише на умряло? Ако не, мога да ви запозная с доказателството.
Но нещата не спират до тук. Майката се изнесе и останаха само дъщерята и герой излязъл от живите мъртви. Сутрините, в който този смръдливец се е прибирал пиян събуждайки всички, блъскайки се в металния парапет, са безброй. А колко хора влизаха и излизаха от апартамента... Също не можах да преброя. И на границата няма толкова трафик.
Наложи ми се през лятото да взема болничен. Топло време, вратата на терасата отворена. През мрежата ме гледат две жълто очи и малко коте ми помръдва с мустачки. Пак казвам - последен етаж сме, покрив. Няма как тази котка да се е появила от нищото. След няколкодневно разследване установихме, че котката е на комшиите отсреща. И се оказаха две котки, които през деня пускат свободно да си ходят по покрива без да ги интересува, че идват и на нашата тераса, драскат по покрива и се катерят по климатиците.
И тук мълчахме. До момента, в който един ден не се почука на вратата. Момиченцето, дъщерята на смръдливеца, искаше да ме пита дали съм виждала едната котка, защото изчезнала. Не можах да схавана първоначално въпроса, защото бях забила поглед в огромния и корем. Видимо под 18 години и с корем около 6-7ми месец. Ченето ми едвам не слезе при съседа отдолу.
Тогава нещата придобиха смисъл. Разбрахме причината за крясъците. Но големия въпрос беше как бащата, бременното момиче и двете котки живеят на 50 кв.
Между другото за котките казахме на хазяйката, защото едната скъса мрежата и влезе в нашия апартамент.

През септември започна истинския ад. Бебето се роди и за изписването се бяха изсипали цялата рода - смръдливеца, майката, 15-годишната родилка (годините и ми го каза собствения и бащата същия ден) и "зетя" (над 18-годишен, защото той ги беше докара с колата). И преди да сте попитали - бели са, не са цигани.
Остреща останаха да живеят бебето, родилката го и "зетя". За последния не съм сигурна, защото тоя апартамент продължи да е магистрала и по цял ден се влиза и излиза и не мога да преброя колко народ минава.
И същия проблем като с предните комшии - кошчето в спалнята, зелепено за стената. Не съм се наспивала от септември насам. Мъчно ми е за бебчето, но не мога да не навиждам хората, който го отглеждат. Не съм майка, но не е нормално едно бебе да реве 24/7. Въпреки всичко това не е най-големия проблем. Крясъци, викове, блъскане на врати... Ежедневие. За около година така и не научиха кой е домофона и постоянно натискат нашия без значение колко е часа и да се съобразят, че от 2 до 4 имаме нужда от почивка, понеже сме работещи хора, ставащи 6 часа.

Обаче има и още една уловка. Комшото (дошъл също преди около година) от долу е сам разведен мъж с дъщеря, която от време на време взима при себе си. До сега не бях виждала 10 годишно, тежащо колкото мен. И всяко едно нещо се прави шумно. Може да е дебеличко, но по цял ден търчи. Чувствам се като в Джурасик парк. Отново никакво зачитане на часове и т.н. По цял ден се местят мебели, стърже се по пода и това кънти при нас. Карат ме да се съмнявам, че съм на последния етаж.
За съжаление щастието не приключва тук. Ремонти в 2:20? Ежедневие. Оставане на входната врата отворена и автоматичния механизъм щрака в продължение на три часа? Нищо ново. Комшията от съседната кооперация се напие и реши да свири на китара в 3:43 сутринта? Редовно през лятото.

Ако някой се е излъгал да прочете романа ми до край със сигурно ще каже - изнеси се. Опитвам се. Изчакахме да минат празниците и всячески се опитвам да се махна от това прокълнато от Бога място, но ако някой има съвет какво временно да предприема ще съм много щастлива.

ако е истина - съжалавям. и аз частично съм минала през част от описаните ситуации. но дали в панелка или кооперация на 4 етажа - всичко пак се чува. от бой до любов по неандерталски (извинете ме за израза). и мирише , и е шумно. и ние с ММ живяхме покрай хора с бебе - от правенете, през неизмитите от входа околоплодни води (бая смърдеше) и бебешкия накъсан сън, до шамарите и псувните по това дете, докато растеше. мен ме дразнеше и как баби и лелки си тупаха завивки и покривки през прозорците. не можеш да проветриш - все от някъде ще падат я трохи, я обелки от чесън,  а цели парчета от яденето. в затворените комплекси е същия панаир. единствено решение може да е купуване на къща. с мм го обмисляме, но детето е още малко. но определено бихме се пренесли в къща с двор. ако ще и да има само 2 стаи.

# 92
Зависи. Ние сме 3 апартамента на етаж, в другия вход също са залепени до нас. Не чуваме никого, освен съседите, които бяха непосредствено до нас - явно тази стена беше по-различна. Чуваше се всичко, та ние също бяхме наясно с драмата им, то беше все едно си вкъщи. После ние купихме апартамента и сега е ок, не се чува нищо отникъде. Силна музика - да, но не и каране, викове и разговори, бебеправения и бебета. Имах неприятно изживяване със съседите под нас заради силна музика и бас непрекъснато, буквално дискотека - търпях, търпях и директно звъннах на собственика. После се спряха, след това отново имаше и отново се свързах. Има начини - ако не, общо събрание.

# 93
Ir0ny има общи събрания на ЕС, имате хазаин, имате домоуправител, има полиция. Те ще помогнат за стъклопакета и някои шумове през ноща и между 2-4 следобяд. За другите неща се говори директно с хората. От целия ферман оставам с впечатлението, че си нямате друга работа освен по цял ден да шпионирате съседите си. И пак да се повторя. Когато живеете в ЕС ще има шумове и миризми. Съседката може да е решила да сготви и ще мирише входа на запържен лук. Така е в ЕС. Ако не ги искате тези неща, има "уредени" държави, има и къщи с двор. Този шум и миризми, ако са чак толкова силни и нетърпими, имате и други съседи, за които би трябвало също да е нетърпимо. Тогава, както казах, има общо събрание на ЕС, имат си хазаин тези шумящи и миризливи съседи. Ако за останалите съседи са търпими, то тогава проблема е във "вашият телевизор".
Уви, хазайката не в опция, защото опитахме. Роднински връзки между собствениците, сложни отношения...
Така изложени нещата наистина навеждат мисълта за нямане на друга работа от моя страна. Но това са проблеми на събирани от година насам. Лесно е да се каже - проблема е в твоя телевизор, но това навлизане в личното ми пространство от тяхна страна не е оправдано. Котки, викове и ревове не са приятни. Едва ли може да се подаде сигнал към полицията, че бебето на комшията реве непрестанно. Обмисляла съм сигнал за това, че непълнолетна живее сама, но не съм собственик и не съм сигурна, че имам правото на това.

Общи условия

Активация на акаунт