Мили съседи

• 4 569
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И обратното е валидно, когато 7-8 месеца няма никой, над теб, свикваш и после и пускане на вода те дразни.

# 46
  • Бургас
С бележката бих отишла в полицията и бих пуснала жалба. Ако съседите бяха добронамерени, щяха да поговорят с родителите ти, а не да пращат заплашителни бележки.

# 47
  • out of space
Развитието: няма никой набит Simple Smile
Та, оставих им и аз бележка с телефонния ми номер. На другия ден ми звънна жена. Честитих Коледа, представих се, попитах я изобщо знае ли кой живее над нея- нямаше представа. Стана й тъпо, че е притеснила възрастни хора, шумът бил през някаква нощ, т.е инцидентно.
Разбрахме се при евентуален следващ проблем да занимават мен, а не родителите ми, аз от своя страна поех ангажимента да поставя силиконови лепенки на столовете, както практично ме посъветвахте.
Като цяло си давам сметка, че вкарах излишни нерви, но се радвам, че писах тук и получих полезни напътствия.
Дано като финал всички намесени останат доволни.

# 48
  • Melmak
Браво, значи ситуацията не е била толкова непоправима и страшна. Дано повече съседи са разбрани!

# 49
  • София
Авторке, аз бих си имал едно наум за тези "мили"(според част от коментиращите) съседи. Щом за едно инцидентно хлопване през нощта подхождат по този пасивно-агресивен подход с бележката, вместо да търсят директен контакт. Очаквайте още такива техни включвания. В такива случаи адвокат и медии плашат такива "хорица".
п.п. защо ми бяха изтрити коментарите, които се оказаха верни за цялата история?!

# 50
  • София
Какъв директен контакт, след като едва сега са разменили телефони?
Съвсем нормално са реагирали хората.

# 51
  • София
Какъв директен контакт, след като едва сега са разменили телефони?
Съвсем нормално са реагирали хората.
Можеха да напишат номера си например, както е направила авторката. Подходът на тези съседи е точно пасивно-агресивен(да не използвам другото определение). Бележка без обратен контакт за неопределено "провинение".

# 52
на колко са новите ви съседи? ако са някое новоизлюпено семейство и до сега са вирели в дворна среда, може и да не те разберат. да, възрастните са шумни - бях писала с какви пенсионери сме живели с ММ. намирам младите семейства за по-голямо зло. до оня ден студенти - днес с дете и смятат, че живеят в балон в който всички са длъжни с тях да се съобразяват, понеже са единствените с бебета и сега свикват с новия живот.

# 53
Моля ви, обяснете ми какво общо има със ситуацията фактът, че сте се нанесли в апартамента при построяването на блока преди 24 години? Сериозно питам, не се заяждам, чувала съм го и от други хора, които говорят за блока сякаш им е бащиния и всички новодомци са дошли една ли не на гости.

# 54
  • София
Моля ви, обяснете ми какво общо има със ситуацията фактът, че сте се нанесли в апартамента при построяването на блока преди 24 години? Сериозно питам, не се заяждам, чувала съм го и от други хора, които говорят за блока сякаш им е бащиния и всички новодомци са дошли една ли не на гости.
Беше обяснено вече. 24 години без проблеми със съседите им и все още нямат. Пристигат някви нови и за случайно единично хлопване през нощта-анонимна бележка и тънка заплаха/предупреждение. Моля вие обяснете защо цял блок трябва да се съобразява с претенциите на един новодошъл?

# 55
  • София
Защо цял блок?

# 56
Не съм чела внимателно темата, не знам кой е крив и кой - прав. За мен изначално е сбъркано делението на първонаселили се и новодошли. Много често, такъв е и нашия случай, този с претенциите, че е спал първи в блока живееше в наследствено жилище от баба си и дядо си и се опитваше да съска срещу нас, новодошлите, които сме си купили жилището с труд и заплати. Ей тук има тънка разлика за мен, но май съвсем излязох от темата на авторката.
Това ми прилича на делението на децата заради разликата във възрастта - ти си по-голям, трябва да отстъпиш. Щоооо? Че какво съм виновен аз, че съм по-голям или че съм си купил апартамента след теб, че да имам по-малко права.
Иначе нашите междусъседски отношения са за пример! Пожелавам съседи като мойте и като мен на всеки Simple Smile

# 57
  • София
Прочети я - авторката е обяснила защо е написала от кога живеят там.

# 58
И какво значение има кой кога, защо, как  и като какъв живее. Всеки си е платил за това да обитава жилище. И че някой е изградил блок на мястото на порутената къща на прабаба му не му дава по-големи права в последствие. И съм благодарна на съдбата, че живея в блок където с ВЗАИМНИ компромиси се радвам на хармонични взаимоотношения поне засега.   

# 59
  • София
Защо не прочетете темата преди да коментирате?

Общи условия

Активация на акаунт