Обсъждане на имотни обяви - 37

• 46 956
  • 784
  •   1
Отговори
# 15
В този метален апартамент не бих се чувствала добре, като сложа и рутера...

# 16
На мен ми харесва апартаментът в Люлин. Това, което бих променила, за да се промени облика спрямо моите предпочитания, е евтино и постижимо. Предробили са нещата, ама е поправимо. Честно казано масовите двустайни излизащи за препродажба или отдаване под наем, ми изглежда доста по-зле. Кухня с 5 см полезен плот, умрял диван, на който и две котки не се събират, баня в мрамор и дърво, жалка етажерка за 2 книги и т.н.

# 17
Някой има ли информация за Ваклин Груп и техните строежи?

# 18
Не е съвсем по питането, но аз на този дето сготви жените от младост, не бих му дала и една стотинка.

# 19
Те не ги ли осъдиха на три инстанции за подкуп?
Знам , че правосъдието е кофти в Бг и само бедните ,и без връзки има опасност да са влязат в затвора, но това не ги оправдава да искат подкупи.

# 20
И аз знам, че не са много невинни и са искали подкупи, за да дадат разрешения за строеж. Точно ареста им може да е бил нагласен с цел да ги “сготвят”, но не са съвсем чисти. Истината е някъде по средата.

За Ваклин - стават, нивото е средно и малко над, бих казала. Завършват си строежите. За сега…., че те много ги завършваха, но фалираха по време на криза.

# 21
  • София
Не са невинни за съжаление.
Дразнещото в случая е, че един мошеник вика "Дръжте ей тоя крадец", ама никой не гони нито мошеника, нито другите крадци.

# 22
И сз съм против това да храним мафиотите, доколкото може да се избегне. Има райони където от години чакам да дойде читав инвеститор, защото не ми се занимава с подставени лица и перачи на ддс. На някакво ниво всички са замесени, но хира които ги замесват в скандали или те карат да укриваш данъци са пионки и не си заслужават риска.

# 23
Освен всичко друго, по-едрите "инвеститори"-строителни компании, си вървят с риска да се обърне палачинката на властта и мястото им да заемат други с хранилката, съответно вече бившите приближени да не си завършат строежите. Вече видяхме драмите със строежите на Божков. Вярно, че май успяха да се измъкнат с яки адвокати и в съда, но закъсненията са големи, а и нервите за индивидуални клиенти с по 1-2 апартамента са си за тях.

# 24
Малко друга тема, гледам в момента апартаменти последен етаж.
Много съм си патил от партерен апартамент и знам, че не може да се има доверие на сметките на инвеститора откъм изолация и отопление. Не знам обаче как стои въпросът с отоплението в последните етажи. В панелните блокове на тец, въпреки въздушната възглавница, през лятото пече и през зимата не е много топло.
При новите сгради с плосък покрив и например изолация с каменна вата, дали има чувствителна разлика? Над въпросния апартамент няма тераса и се намира на външната линия на сградата на плътен калкан (целия от бетон), но прилепен до съществуваща сграда.
Към каква фирма мога да се обърна да ми обяснят каква изолация и отопление трябва да предвидя според архитектурата?

# 25
Аз гледах от балкона една нова сграда до нас, докато я строяха. На плоския покрив отделиха доста време, неочаквано дълго за мен, явно слагат няколко различни слоя - и хидроизолация, и топлоизолация.

За калкана - при разлика в геометрията между съседните сгради може да се получи изливане на вода от дъжд и топящ се сняг по стената на калкана. Пак от същата сграда НС до нас има оплаквания за стичане на вода. Тя е като многоетажна торта, с тераси и скосени зидове към следващия етаж от върха на тортата. Е точно по скосените зидове се стича вода при дъжд. Излива се и на терасата, и по външната изолация. Съседната кооперация, която е на калкан, е пак НС, но по-старо НС, с 2 мансардни етажа и профилите на скосяванията на двете кооперации естествено не съвпадат.
Иначе за студа - преди много години съм живяла в жилище (панел, отбелязвам за протокола), което беше на калкан със съседния вход. Там имаше някъде към педя поне разстояние със съседния вход, закрито с ламарини някакви отвън. Там ми беше спалнята. Определено беше студено, защото тази ламарина не пречеше на студения въздух да влиза, а затопляне за този въздух и стени няма. Ако пък от покрива тръгне да се стича вода от дъжд в тази ниша/фуга, става още по-страшно.

# 26
Докато дойда да разгледам и обявата е свалена.

# 27
Към каква фирма мога да се обърна да ми обяснят каква изолация и отопление трябва да предвидя според архитектурата?

Чувала съм добри неща за Енефект. Би трябвало да могат да отговорят на тези въпроси.

# 28
Здравейте,обмисляме покупка на апартамент в София,за живеене за децата,и не на зелено,не фантастични цени до към 150,не е с цел инвестиция.в кои сайтове или ФБ да следим за читави обяви.

# 29
Няма такива сайтове. Трябва да положите много усилия и да вложите много време. Перфектната обява няма да се появи в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт