Обсъждане на имотни обяви - 37

• 46 954
  • 784
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Който търси намира. Аз купих двуспален по обява на собственика във фейсбук. Групата се казва апартаменти от собственик. Снимките бяха малко смотани, но реших да се разходя да погледна.

# 31
Без много търсене, гледане на сайтове, обяви, страници - не става. Няма едно място, в което да влезете, с филтър да зададете критериите си и да излезе мечтания дом. Уж това трябва да са брокерите, които взимат не малка комисионна, но и с тях не става. А, когато бюджета е ограничен, трябва някои изисквания да останат на заден план. Като цяло е трудно и изисква време.

# 32
Препоръчително е и да си направите равносметка, с кое можете да направите компромис и с кое не: бюджет, площ, локация, етаж, изложение, състояние и т.н.
С активно търсене и компромиси ще намерите. Иначе ви препоръчвам да влезете на няколко сайта за имоти и да приемете бисквитките. ( www.imot.bg примерно)  Алгоритъмът на Фб веднага ще разпознае, че се интересувате от имоти и ще ви таргетира с предложения за имоти и групи за такива.. Също се абонирайте за нюзлетърите на брокерските агенции. Ако искате да избегнете брокерската комисиона, може да ви се сполучи да попаднете на имот, но не си спестявайте в такъв случай консултация с адвокат. Взимат в пъти по-малка сума от брокерите като числово изражение, но ще проверят документално имота и ще ви съдействат за изготвянето на договора за покупко-продажба. Успех!

# 33
Благодаря, компромис от към площ,наясно съм ,че бюджета не ни е голям,не искам нещо голямо,ако имат възможнос след години нека си купят .И да, иска ми се да избегна комисионни от брокер,имам близък роднина адвокат и ще окаже съдействие.

# 34
Аз бих препоръчала да гледате люлин и обеля за този бюджет, ако метрото ви е важно. Ако не е - в кварталите без метро, със сигурност ще ви е по-изгодно. И все пак, има значение къде работят, спрямо локацията на жилището. За център, по-скоро бюджета няма да ви стигне, ако търсите нещо завършено тухла, а не сте склонни на панел и епк.

# 35
Благодаря Димитрова,важно е метрото ,защото работят в центъра, и да искаме да е завършено строителство.

# 36
НС ли искате, или панел? 50квм чиста площ НС хол и 3х3 спалня струват 180 хил евро.
Уточнете си съвсем кокретно какво ще търсите, вид строителство, квартал, кавадратура, брой стаи, степен на довършване, състоние за ремонт, обзавеждане. И бюджет.
Да не се окаже, че търсите нещо, което го няма.
Цените от последните 6 месеца се вдигнаха с нови 20%.
Има хора си мислят, че точно за тях ще се намерят цени от 2020та от някой заблуден продавач. Ама по-добре да пуснат тото.

# 37
Какъв е този квартал Галакси? Кой ще го строи?

# 38
За много години! Да раздвижим малко темата...някой може ли да изкаже мнение за Nido Residence? Затворен комплекс, на ъгъла на Житница/Костенец. От скоро и с акт 14. Всичко като информация и цени съм проучила, но местоположението от една страна леко ме притеснява - в началото на индустриална зона, не се предвижда застрояване наоколо, но точно в задния му двор така да се каже е ТЕЦ-а...от друга страна е доста добре - на 5 Мин от метростанция Красно село, съответно от бул. Цар Борис. Цена от 1900 eur/M2 , за това местоположение и степен на завършеност много ли е, малко ли е? За лично ползване гледам и до момента това е най-оптимално, на което съм попадала, като изключим, че е в строеж още.

# 39
Здравейте и за много години! Включвам се за Нидо резидънс.
Гледах и аз офертите, изглежда добре, но имаше фиксирана такса поддръжка, която ми се стори доста висока.
Ще се радвам ако някой подписал договор или лично запознат разкаже какво е положението.

# 40
А задължително ли е все още закупуването на паркомясто или гараж към апартамента?

# 41
FantaN, благодаря. Видях таксата подръжка, фиксирана е за срок от две години. А после...Божа работа, но ме е страх да помисля докъде може да стигне с тези цени. В стари коментари също отбелязваха, че е висока в сравнение с други затворени комплекси. Задължително е и купуването на склад и паркомясто, да.

# 42
В стари теми имам спомен, че се коментираше тази сграда.
Ние също при закупуване на апартамента ни, имахме такса поддръжка за 2 г. Беше ни висока, но я приехме за част от общата цена на апартамента. Склада при нас също беше с отделна цена и задължителен. Иначе е крайно време с апартаментите да се продават задължително парко места/гаражи.

# 43
Близо до Nido пишеше, че ще изникне квартал Galaxy, на една карта го мернах с небостъргачи,  и един брокер беше писал, че това ще повиши имотите в района с 30-40%. Но наистина ТЕЦът е отзад. Метрото става и на спирка Овча купел, и на Красно село. Красно село пазара е много грозна част на  квартала. Отсреща има също нова сграда на Житница 23. Изобщо, райони около метростанция се облагородяват и презастрояват. Откъм бензиностанцията на "Н. Мушанов" също ще има нова кооперация. Няма магазини засега.  В Nido  съм се чудила с изглед към Витоша и шума на ул Житница ли да вземеш, или да гледаш тияхия вътрешен двор и да те засенчват другите две сгради. С изглед към Мушанов е пък север. Към комините на ТЕЦ е изток, но не знаеш в съседство какво ще изникне.

# 44
Привет на всички! Харесали сме си един имот,който се води къща близнак. По документи къщата е реално разделена на "апартаменти". От едната страна живеят възрастни хора,от другата ние ще сме да речем. Къщата е двуетажна. На всяко семейство се падат половината от къщата,по два етажа. Ако правилно се изразявам. Притеснявам се,че дворното място е в идеални части,като общото дворно място е 370 кв. В случай,че съседите са разбрани ще се спогодим. Ние поне сме такива хора. Но ще дойде момент , в който ще искаме да си направим огради на частта,която ни се полага, нови огради. Сега всичко е разделено ,с мрежи ,но за в бъдеще ще искаме да си направим хубави огради ,да си построим навес нещо в дворчето ,което ни се полага в идеални части. Трябва ли за всичко да уведомим съседите? Какво следва? Трябва да се подпишат законово някъде ли,че са съгласни ,когато построяваме нещо - беседка да речем. Извинявам се,но просто всички неща са ни нови. Изключвам това - не се забърквайте в такива филми. И още един въпрос - законово за в бъдеще можем ли да бъдем собственици на тази земя? Или в случай не. Та ние не се ли водим собственици на частта ,дори да е в идеални части? Благодаря предварително на всички!

Общи условия

Активация на акаунт